Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Βαρουφάκης για τους δράστες της επίθεσης: Μπράβοι της νύχτας και παρακράτος - Η κυβέρνηση να πάψει την αποπροσανατολιστική σπέκουλα

Ο Βαρουφάκης για τους δράστες της επίθεσης: Μπράβοι της νύχτας και παρακράτος -  Η κυβέρνηση να πάψει την αποπροσανατολιστική σπέκουλα
O Γ. Βαρουφάκης ζητά ο τραυματισμός του να εξιχνιαστεί από τη Δικαιοσύνη
Σχετικά Άρθρα
Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 επιμένει ότι οι δράστες της επίθεσης εναντίον του είναι μπράβοι της νύχτας και κάνει λόγο για παρακράτος ενώ από την πλευρά της η κυβέρνηση αποδίδει την ευθύνη για το συμβάν στους αναρχικούς. Μάλιστα ο Γιάνης Βαρουφάκης κατηγορεί την κυβέρνηση για αποπροσανατολιστική σπέκουλα, την οποί και καλεί να εγκαταλείψει.
Νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης Τάκης Θεοδωρικάκος μίλησε για αναρχικούς.
Ο υπουργός σημειώνει ότι οι δράστες είναι αναρχικοί και μάλιστα τα μέλη της ομάδας που χτύπησαν τον Γιάνη Βαρουφάκη ταυτοποιήθηκαν από την Αστυνομία.
«Ομάδα αναρχικών που ταυτοποιήθηκε από της ΕΛ.ΑΣ, οι δράστες της επίθεσης στον Πρόεδρο του ΜΕΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη. Αυτή είναι η αλήθεια όσο και αν δεν βολεύει κάποιους…»
Το βράδυ της Παρασκευής (10/3/2023), ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25, ο οποίος δειπνούσε σε εστιατόριο των Εξαρχείων, έπεσε θύμα αγνώστων, οι οποίοι τον χτύπησαν, με συνέπεια να χρειαστεί να μεταφερθεί στον «Ευαγγελισμό», για να δεχτεί τις πρώτες βοήθειες, αφού υπέστη κάταγμα ρινικής χώρας.

Αποπροσανατολιστική σπέκουλα

«Τώρα θρηνούμε τους 57 νεκρούς των Τεμπών.
Η νεολαία είναι στους δρόμους για να φέρει ένα καλύτερο αύριο στη χώρα.
Αντίθετα με τους 57, αναρρώνω» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.
Επίσης, o Γ. Βαρουφάκης ζητά ο τραυματισμός του να εξιχνιαστεί από τη Δικαιοσύνη και προσθέτει: «Έως τότε, η κυβέρνηση να πάψει την αποπροσανατολιστική σπέκουλα».
Μπράβοι της νύχτας, παρακράτος

Στην πρώτη του ανάρτηση μετά το συμβάν, ο κ. Βαρουφάκης έσπευσε να ευχαριστήσει το προσωπικό του νοσοκομείου, ξεκαθαρίζοντας πως αυτοί που του επιτέθηκαν «δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος», αλλά «μπράβοι της νύχτας».
«Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο.
Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει. Συνεχίζουμε!», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης