Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Δεν θα συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη – Ο Μητσοτάκης δεν αποφεύγει την καταδίκη με εκλογές τον Μάιο

Κουτσούμπας: Δεν θα συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη –  Ο Μητσοτάκης δεν αποφεύγει την καταδίκη με εκλογές τον Μάιο
Ο γ.γ. του ΚΚΕ επισήμανε ότι «οι κυβερνώντες και τα παπαγαλάκια τους» προκειμένου να προχωρήσει η πολιτική της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων έλεγαν ότι «ο σιδηρόδρομος είναι ζημιογόνος»
Στην πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας σε σύσκεψη το απόγευμα της Παρασκευής (10/3/2023) στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας..
Ο Δ. Κουτσούμπας στην ομιλία του επισήμανε ότι «οι αγώνες σε όλη την Ελλάδα είναι η μόνη εγγύηση για να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη, για να αναδειχθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι, για να αλλάξει επιτέλους κάτι και να μην υπάρξει άλλο παιδί που θα χαθεί τόσο άδικα εν έτει 2023».
«Σε ό,τι μας αφορά θα κάνουμε τα πάντα, ώστε η οργή και η αγανάκτηση να γίνουν ανυποχώρητος αγώνας ενάντια στον πραγματικό υπαίτιο. Γιατί δεν φταίει η κακιά η ώρα, ούτε η κακιά η χώρα, φταίει το καπιταλιστικό κέρδος και όσοι κυβέρνησαν αυτή τη χώρα» τόνισε.
«Τώρα η οργή γίνεται αγώνας και έτσι πρέπει να συνεχίσει. Αγώνας, όμως, που «θα τους πάρει και θα τους σηκώσει» κι αυτούς και τις κυβερνήσεις τους και το κράτος τους, συνολικά, το σάπιο και διεφθαρμένο σύστημά τους. Αυτό πρέπει να κατασταλάζει στη σκέψη, αλλά και στη δράση του καθένα και της καθεμιάς» πρόσθεσε.

Ο Μητσοτάκης δεν θα αποφύγει την καταδίκη

Όπως είπε, στη συνέχεια «ας μην ελπίζει η κυβέρνηση της ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης ότι θα αποφύγει την καταδίκη, επειδή όπως φαίνεται μεταθέτει τις εκλογές για το Μάη.
Δεν έχουν τόσο κοντή μνήμη ο λαός και η νεολαία μας».
«Ακριβώς γι' αυτό, ας μην ελπίζουν όμως και οι άλλοι, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ότι θα τη βγάλουν καθαρή. Όλοι τους είναι ένοχοι, και ας παριστάνουν τώρα τους ανήξερους. Γιατί όλοι τους, με σημαία την πολιτική της «απελευθέρωσης», οδήγησαν βήμα - βήμα στο να φτάσουμε σήμερα σ' αυτό το προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Γι' αυτό, ας μην ονειρεύονται, πως θα τη βγάλουν καθαρή. Και ότι οι εκλογές θα λειτουργήσουν ως βαλβίδα αποσυμπίεσης της λαϊκής οργής και της δυσαρέσκειας που έχει μαζευτεί τα τελευταία χρόνια και πυροδοτείται τώρα από το έγκλημα στα Τέμπη» πρόσθεσε.
«Σήμερα πρέπει να απαιτήσουμε το μαχαίρι να φτάσει στο κόκαλο. Να αποδοθούν οι ευθύνες, να μην αφήσουμε να συγκαλυφθεί αυτό το έγκλημα. Μαζικά να αγωνιστούμε και να εξασφαλίσουμε τα παιδιά όλου του κόσμου να φτάνουν πάντα στο προορισμό τους, να πραγματοποιούν τα όνειρά τους. Να διεκδικήσουμε εργασία, μισθούς και δικαιώματα που να μπορούμε να καλύψουμε με αξιοπρέπεια τις ανάγκες μας. Ασφάλεια στην εργασία και στη καθημερινότητα των οικογενειών μας.
Ναι, αυτό μπορεί να γίνει σήμερα, το 2023, κι αυτό θα γίνει. Θα φροντίσουμε εμείς γι' αυτό, με την ανυποχώρητη δράση μας» είπε.
Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε στην ομιλία του ότι επί χρόνια «οι κυβερνώντες και τα παπαγαλάκια τους» προκειμένου να προχωρήσει η πολιτική της «απελευθέρωσης» και της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων έλεγαν ότι «ο σιδηρόδρομος είναι ζημιογόνος», ότι «οι εργαζόμενοι είναι κρατικοδίαιτοι», ότι «πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί γιατί πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος», ότι «με την ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων θα γίνουν επενδύσεις και θα έχουμε ασφαλή τρένα με φθηνό εισιτήριο», ότι «θα έρθει ανάπτυξη και θα ανοίξουν θέσεις εργασίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης