Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τραγωδία στα Τέμπη: Δεν εκτονώνεται η νεανική οργή που σοκάρει το Μαξίμου – Σχεδόν καθολική η λαϊκή δυσαρέσκεια

Τραγωδία στα Τέμπη:  Δεν εκτονώνεται η νεανική οργή που σοκάρει το Μαξίμου – Σχεδόν καθολική η λαϊκή δυσαρέσκεια
Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι κινητοποιήσεις - Η νεολαία απορρίπτει τη συγγνώμη της κυβέρνησης για την τραγωδία
Σχετικά Άρθρα
Δεν υπάρχουν στον ορίζοντα ενδείξεις εκτόνωσης της λαϊκής οργής που προκάλεσε η σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη στις 28/2/2023 με τους 57 νεκρούς.
Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της κυβέρνησης, που μετήλθε όλα τα μέσα όπως αυτά της διάχυσης και απόσεισης ευθυνών, η δυσαρέσκεια της κοινωνίας δεν κατασιγάζει.
Πολύμορφες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται καθημερινά με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών κυρίως νέων.
Η τεράστια συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Τετάρτης 8/3/2023 δείχνει πως εκείνη η μέρα δεν ήταν η κορύφωση αλλά η αρχή μίας μακράς πορείας χωρίς ορατό τέλος.
Οι πρώτες δημοσκοπήσεις για τη διερεύνηση του damage control από το Μαξίμου όχι μόνο δεν αποδίδουν αποτελέσματα, καθώς με αφορμή τον αδόκητο χαμό τόσων νέων ανθρώπων η κοινωνία ξεσπάει την οργή της στους δημοσκόπους τα ευρήματα των οποίων ούτως ή άλλως δεν πιστεύει.

Άνω του 65% η λαϊκή δυσαρέσκεια

Αυτό επιβεβαιώνει και ο διευθύνων σύμβουλος της MRB Δημήτρης Μαύρος, ο οποίος αποκάλυψε το μέγεθος της συσσωρευμένης οργής στην κοινωνία.
Στο πλαίσιο επικοινωνιών με τους πολίτες για τη διενέργεια των επόμενων δημοσκοπήσεων έκανε λόγο για οργή που ξεπερνά το 65%.
Τα Τέμπη δεν είναι κάτι μικρό αλλά ένα «ολόκληρο φαινόμενο που έχει φράξει τη βαλβίδα εκτόνωσης του κόσμου», σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως το εκλογικό σώμα κινείται προς «ακραία αντισυστημικές λύσεις».
«Φαίνεται να τροφοδοτείται η αντισυστημική ψήφος, μοιάζει να επιλέγονται κομματικές λύσεις που είναι ακραίες και από την δεξιά πλευρά και από την αριστερή» αποκάλυψε ο κ. Μαύρος.
«Οποιαδήποτε παραμικρή προσπάθεια γίνει από οποιοδήποτε κόμμα να επιρρίψει ευθύνες σε άλλους, πρωτίστως θα την πατήσει το ίδιο.
Άρα λοιπόν, μια σοφή κίνηση θα ήταν να σκύψουν όλοι οι πολιτικοί δρώντες της χώρας πάνω από το πρόβλημα, έτσι ώστε να δίνουν όλοι μαζί την εντύπωση εν χορώ ότι δεν θα ξαναγίνει.
Είναι το λιγότερο που ζητάει ο κόσμος αυτή τη στιγμή, είναι το μίνιμουμ» ανέφερε ο κ. Μαύρος στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.
vomos_3.jpg

Η νεολαία απορρίπτει τη συγγνώμη της κυβέρνησης

Η νεολαία απορρίπτει τη συγγνώμη της κυβέρνησης για την τραγωδία και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς καθημερινά στα σχολεία με τα πανό στα οποία αναγράφεται: Δεν χωρά καμία συγγνώμη.
Οι διαδηλώσεις στο Σύνταγμα θυμίζουν σκηνικό Δεκεμβρίου 2008, οι οποίες είχαν κλονίσει την τότε κυβέρνηση της ΝΔ.
Την Παρασκευή 10 Μαρτίου, 10η μέρα των κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας όλα θύμιζαν ένα τεράστιο προαύλιο σχολείου.
Πραγματοποιήθηκε μουσική συναυλία 0 διαμαρτυρία των καλλιτεχνικών σχολείων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τραγωδία των Τεμπών.
Κινητοποιήσεις σε πάνω από 75 πόλεις της χώρας έχουν προγραμματίσει νεανικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς και το Σαββατοκύριακο 11 – 12 Μαρτίου και έπεται συνέχεια.
2_36.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης