Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η μέρα που ο Κώστας Καραμανλής έπαιξε ποδόσφαιρο αλλά τον... τιμώρησε η μπάλα

Η μέρα που ο Κώστας Καραμανλής έπαιξε ποδόσφαιρο αλλά τον... τιμώρησε η μπάλα
11 Μαρτίου 1998: 25 χρόνια πέρασαν από την ημέρα που ο Κώστας Καραμανλής είχε τραυματιστεί στο ζέσταμα ενός αγώνα μεταξύ βουλευτών στη «Λεωφόρο Αλεξάνδρας», με αποτέλεσμα να υποστεί ρήξη στον αχίλλειο τένοντα.

Ποιος είπε ότι οι πολιτικοί δεν έιναι… κουλ τύποι όταν βγάζουν τις γραβάτες τους και όταν αποβάλλουν τον «ξύλινο» λόγο τους; Μόνιμη απορία είναι πώς… ζουν αυτοί οι άνθρωποι, όταν είναι απαλλαγμένοι από τα βουλευτικά τους καθήκοντα.

Την απάντηση έδωσε ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος αν και δεν είναι και ο πιο… αθλητικός τύπος, επιχείρησε να «ξεσκάσει» από το… βάρος που κουβαλούσε, ως Πρωθυπουργός της χώρας και να παίξει μπαλίτσα με συναδέλφους στη «Λεωφόρο Αλεξάνδρας».

Τι ‘το θελε; Όπως συνηθίζουμε να γράφουμε για «γκολ από τα αποδυτήρια», ο Καραμανλής παραμόρφωσε κατά τι την έκφραση σε «τραυματισμό από τα αποδυτήρια». Ποια αποδυτήρια δηλαδή; Μόλις στο ζέσταμα των ομάδων, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ένιωσε ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα και αποχώρησε άρον άρον για το νοσοκομείο. Μάλιστα, την επόμενη μέρα που φάνηκε το μέγεθος της ζημιάς, μετέβη στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών για χειρουργείο, το οποίο ήταν επιτυχημένο.

Οι «κακές γλώσσες» της εποχής λένε ότι την ημέρα του αγώνα στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, συγκεντρώθηκαν περισσότεροι βουλευτές από όσους έμειναν μέχρι αργά το βράδυ της προηγούμενης ημέρας στην συζήτηση της Ολομέλειας για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο!

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΠΑΛΑ-ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΜΑΡΤΙΟΣ 1998)

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι μέχρι και αυτοί οι αποφασισμένοι να παίξουν μπάλα δεν κατάφεραν να φτιάξουν ενδεκάδα. Δέκα μαζεύτηκαν και άλλιο έξι στον πάγκο… ούτε δωδεκάδες του μπάσκετ δεν συμπλήρωναν, ενώ ο διοργανωτής Γιώργος Ορφανός δήλωσε: «Θέλαμε να κάνουμε κάτι πέρα από τα κοινοβουλευτικά μας καθήκοντα, που να μας ευχαριστεί και να δείχνει πως έχουμε και άλλα ενδιαφέροντα».

Το ματς στοίχισε στον Καραμανλή τον τραυματισμό, καθώς έπρεπε να μείνει στο νοσοκομείο 3 έως 5 ημέρες και για ένα μήνα είχε δυσκολία στην κίνηση, κάτι που του στοίχισε και στην… δουλειά του, καθώς ματαιώθηκε η προγραμματισμένη τετραήμερη περιοδεία του σε νομούς της Μακεδονίας.

2po5a.jpg

Όσον αφορά στον αγώνα, έληξε 2-2 και στιγματίστηκε από τις σκληρές μονομαχίες Ψωμιάδη – Παπαδόπουλου και την απάντηση του Γιάννη Κεφαλογιάννη στην ερώτηση «σε ποια θέση θα βάζατε να παίξει ο Μητσοτάκης». Η… επική απάντηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ήταν «μα δεν ασχολείται με τον αθλητισμό, μάλλον στον πάγκο», για να προσθέσει ο Δημήτρης Κατσικόπουλος«τον Σημίτη; Μπαλαντέρ, για να μοιράζει το παιχνίδι».

2po5b.jpg

Χρήστος Παπαδόπουλος

Πηγή: www.bnsports.gr

w
ww.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης