Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δήλωση - «φωτιά» Αραχωβίτη για συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με... Βελόπουλο: Σφοδρές αντιδράσεις από ΝΔ - ΚΚΕ

Δήλωση - «φωτιά» Αραχωβίτη για συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με... Βελόπουλο: Σφοδρές αντιδράσεις από ΝΔ - ΚΚΕ
Ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι το κόμμα του προτίθεται να συγκυβερνήσει με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις
Σχετικά Άρθρα
Πυρά από τη ΝΔ και το ΚΚΕ δέχτηκε η Κουμουνδούρου μετά τη δήλωση του βουλευτή Σταύρου Αραχωβίτη, ο οποίος δεν απέκλεισε μετεκλογική συνεργασία ακόμη και με την "Ελληνική Λύση" του Κυριάκου Βελόπουλου.
Πάντως λίγο αργότερα ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να εξηγήσει πως προφανώς δεν κατατάσσει την Ελληνική Λύση στις προοδευτικές δυνάμεις.
Δίνοντας πριν λίγες ημέρες συνέντευξη και με φόντο τις επικείμενες εκλογές που θα γίνουν με απλή αναλογική, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι το κόμμα του προτίθεται να συγκυβερνήσει με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις. "Με όλες τις δυνάμεις που θεωρούν ότι το σύστημα Μητσοτάκη πρέπει να τελειώσει εδώ" συνέχισε.
Στο σημείο αυτό ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο αν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας και με τον κ. Βελόπουλο. Ενώ θα περίμενε κανείς η απάντηση να είναι αρνητική, ο κ. Αραχωβίτης είπε: "Αν ο κ. Βελόπουλος θεωρεί τον εαυτό του προοδευτική δύναμη και συμφωνήσουμε στα βασικά σημεία, στον στόχο μας, στη μετεκλογική συνεργασία, όλα τα συζητάμε".

ΚΚΕ: Στο "προοδευτικό μέτωπο” του ΣΥΡΙΖΑ χωράνε όλοι… ίσως ακόμα και η ΝΔ χωρίς Μητσοτάκη!

Η πρώτη... δυναμική αντίδραση ήρθε από την Τομεακή Επιτροπή Λακωνίας του ΚΚΕ που με μία αιχμηρή ανακοίνωση σημείωσε ότι "με τη βοήθεια του δημοσιογράφου (ο κ. Αραχωβίτης) ξεκαθάρισε με γλαφυρό τρόπο τι σημαίνει για τον ΣΥΡΙΖΑ η "προοδευτική συμμαχία” που θα οδηγήσει σε "προοδευτική κυβέρνηση”, αφού εκτός από το ΠΑΣΟΚ σε αυτή χωράει ακόμα και το κόμμα του Βελόπουλου! Συμπέρασμα: στο "προοδευτικό μέτωπο” για την απαλλαγή της χώρας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, χωράνε όλοι… ίσως ακόμα και η ΝΔ χωρίς Μητσοτάκη!".
"Τα παραπάνω μαζί με τόσα άλλα δηλώνουν ξεκάθαρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο "έτοιμος” από κάθε άλλη φορά να προσφέρει όλες του τις δυνάμεις για να υπηρετήσει το σύστημα, γιατί τώρα έχει πείρα! Δεν είναι μόνο οι νόμοι που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και τους εφαρμόζει η ΝΔ, όπως για τους πλειστηριασμούς, για την απελευθέρωση της ενέργειας, το ξεπούλημα των σιδηροδρόμων, το κόψιμο των συντάξεων κ.α. Τους συνδέουν ακόμα βαθύτεροι δεσμοί που αφορούν τη διασφάλιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου… βρέξει χιονίσει. ΚΚΕ δυνατό παντού, για να μην αφήσουμε το σύστημα να "αναπνεύσει” και να ανασάνουμε εμείς!" καταλήγει η ανακοίνωση.

ΝΔ: Ο Τσίπρας αναζητεί νέο Καμμένο

Ακολούθησε το κυβερνόν κόμμα, το οποίο υποστηρίζει ότι ο κ.Τσίπρας αναζητεί τον νέο Καμμένο.
"Καμία έκπληξη. Έτσι κυβέρνησε επί 4,5 χρόνια. Είχε το πρωτότυπο, στο πρόσωπο του κ. Βελόπουλου ψάχνει για αντίγραφο. Καλή τύχη" τονίζει η ΝΔ.

Αναδίπλωση Αραχωβίτη

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σταύρος Αραχωβίτης με νέα δήλωσή του έκανε λόγο για διαστρέβλωση των λεγομένων του, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα Βελόπουλου δεν μπορεί να θεωρηθεί προοδευτική δύναμη και ρώτησε το ΚΚΕ αν "θα συμμετάσχει στο προοδευτικό μέτωπο όπως επιτάσσει η απλή αναλογική που μαζί ψηφίσαμε".

Όλη η δήλωση Αραχωβίτη

"Προφανώς ούτε το κόμμα του κ. Βελόπουλου μπορεί να θεωρηθεί προοδευτική δύναμη, ούτε συνεννόηση μπορεί να υπάρξει με αυτό. Η απάντηση μου στην ερώτηση του δημοσιογράφου ήταν καταφανώς αφοριστική. Προοδευτικά χαρακτηριστικά στο κόμμα του κ. Βελόπουλου μόνο τα πιο βαθιά συντηρητικά κόμματα μπορούν να δουν.
Απορίας άξιο είναι πώς μόνο η Τομεακή Επιτροπή Λακωνίας του ΚΚΕ κατάφερε να το δει ως "προοδευτική δύναμη"! Ενώ άπαντες αντιλήφθηκαν το νόημα των λεγομένων μου, η Ν.Ε Λακωνίας προτίμησε τον δρόμο της διαστρέβλωσης για λόγους που μόνο η ίδια γνωρίζει.
Επειδή θέλω να πιστεύω ότι το ΚΚΕ ανήκει στις προοδευτικές δυνάμεις που προφανώς δεν ανήκει το κόμμα του κ. Βελόπουλου, το ερώτημα - κάλεσμα παραμένει: Θα συμμετάσχει στο προοδευτικό μέτωπο όπως επιτάσσει η απλή αναλογική που μαζί ψηφίσαμε;".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης