Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Ιφιγένεια» της κυβέρνησης ο Καραμανλής - Σκέφτεται να μην κατέβει υποψήφιος μετά από πιέσεις

«Ιφιγένεια» της κυβέρνησης ο Καραμανλής - Σκέφτεται να μην κατέβει υποψήφιος μετά από πιέσεις
Οι πληροφορίες μας θέλουν τον Κώστα Καραμανλή να σκέφτεται σοβαρά να μην είναι υποψήφιος
Σχετικά Άρθρα

Οι πληροφορίες μας θέλουν τον Κώστα Καραμανλή να σκέφτεται σοβαρά να μην είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές στο νομό Σερρών προκειμένου να ηρεμήσουν τα πράγματα. Το θέμα της υποψηφιότητάς του ή μη, έχει αναχθεί ξαφνικά σε μείζον πολιτικό ζήτημα στο οποίο τοποθετούνται πλέον ακόμα και κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.
Γι’ αυτό και η πιέσεις που δέχεται από το κόμμα του είναι μεγάλη.
Ασφαλώς, ο πρώην υπουργός Κώστας Καραμανλής κουβαλάει πάνω του την αντικειμενική πολιτική ευθύνη για το δυστύχημα αφού οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου άφησαν έναν άπειρο σταθμάρχη μόνο του να διαχειριστεί μία σοβαρή υπόθεση που κατέληξε σε εθνική τραγωδία.

Μεγαλοστομίες

Όπως επίσης, ευθύνεται και για το γεγονός ότι προχωρούσε σε μεγαλόστομες φράσεις ότι «δεν παίζουμε με την ασφάλεια των τρένων» και εν τέλει η ασφάλεια των ταξιδιωτών είχε τρύπες. Πόσο μάλλον, όταν ήξερε από συνδικαλιστές τα τρωτά των σιδηροδρόμων. Και αυτό που μαθαίνουμε είναι ότι ο ίδιος «χάιδευε» τα αυτιά των συνδικαλιστών του ΟΣΕ προκειμένου να τα έχει καλά μαζί τους.

Ρουσόπουλος - Κουμουτσάκος

Την ίδια ώρα, οι αντιδράσεις για τη συμμετοχή του Κώστα Καραμανλή στα ψηφοδέλτια έχουν σηκώσει σκόνη. Τόσο ο Θοδωρής Ρουσόπουλος όσο και ο Γιώργος Κουμουτσάκος, δύο καραμανλικά στελέχη- το τονίζω-, δείχνουν την πόρτα της εξόδου στον πρώην υπουργό χωρίς να υπολογίζουν την άποψη του ξαδέρφου του, πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.  

«Ιφιγένεια» της κυβέρνησης

Ο Κώστας Καραμανλής, μοιραία θα γίνει η Ιφιγένεια της κυβέρνησης για τα Τέμπη. Οι εξελίξεις θα τον οδηγήσουν εκτός ψηφοδελτίων παρόλο που θεωρείται ένα στέλεχος με μηχανισμό από πίσω του. Ίσως η σιωπηρή απόσυρσή του να συντελέσει στην εκτόνωση του κόσμου που ζητάει συμβολικές πράξεις. Κανένας δεν θα εμπιστευτεί μια κυβέρνηση που θα ξανακάνει υπουργό τον Κώστα Καραμανλή. Ξεκάθαρα.

Όπως ο Τοσκας…

Ο Κώστας Καραμανλής όπως ο Νίκος Τόσκας -που είχε ξεκάθαρες ευθύνες για το Μάτι και πολλές φιλοδοξίες- θα τερματίσει την πολιτική του διαδρομή μέχρι να είναι κατάλληλες οι συνθήκες για να επανέλθει. Μπορεί να μη γίνει και ποτέ.
Το ζήτημα είναι να μην σηκώσει ο ίδιος το γάντι στην κυβέρνηση: Θα μπορούσε να πει «εγώ δέχτηκα τις πολιτικές ευθύνες για τα Τέμπη, για τις υποκλοπές δεν έχει πολιτικές ευθύνες ο Πρωθυπουργός;».
Το μέλλον θα δείξει εάν θα υπάρξει πρόβλημα στις σχέσεις με την ηγεσία της ΝΔ.

Μαξιμιλιανός

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης