Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη σκιά της τραγωδίας στα Τέμπη συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο - Τι θα πει ο Μητσοτάκης

Στη σκιά της τραγωδίας στα Τέμπη συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο - Τι θα πει ο Μητσοτάκης
Μοναδικό θέμα της συνεδρίασης η κατάσταση των ελληνικών σιδηροδρόμων
Σχετικά Άρθρα
Στη σκιά της ασύλληπτης σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη που άφησε πίσω της 57 νεκρούς , μια τεράστια κοινωνική οργή αλλά και μια γενικότερη ανασφάλεια για το κατά πόσο είναι ασφαλές να ταξιδεύει κανείς με τους ελληνικούς σιδηρόδρομους - και όχι μόνο - συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη 9 Μαρτίου το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη.
Η συνεδρίαση, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 11:00 το πρωί, έχει ως μοναδικό θέμα την ενημέρωση από τον Υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο και για τα θέματα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργο Γεραπετρίτη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2023 και τα μέτρα αποκατάστασης της ασφάλειας των σιδηροδρομικών μεταφορών.
Υπό την κατακραυγή της κοινής γνώμης για την τραγωδία στα Τέμπη, η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει τον βηματισμό της ενόψει των εκλογών καθώς ήδη γίνεται λόγος για τα πρώτα προειδοποιητικά μηνύματα που την θέλουν να χάνει σημαντικό μέρος της εκλογικής της δύναμης.

Πότε θα επαναλειτουργήσει ο σιδηρόδρομος

Ένα από τα ερωτήματα που καλείται να απαντήσει η κυβέρνηση είναι το πότε θα επαναλειτουργήσει ο σιδηρόδρομος, καθώς δεν υπάρχει ακόμα κανένα σχέδιο ή πρόβλεψη για την επαναλειτουργία του.
Κατά τη συνεδρίαση αναμένεται να εξεταστούν τα πιθανά μέτρα για τη βελτίωση του σιδηροδρομικού έργου και τη διασφάλιση της ασφάλειας στη μεταφορά των επιβατών και των εργαζομένων, ενώ αναμένεται – για ακόμα μια φορά – να τονιστεί η ανάγκη να διερευνηθούν όλες οι αιτίες και να αποδοθούν οι ευθύνες από τη Δικαιοσύνη σε όλους εκείνους που φέρουν μερίδιο ευθύνης για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Νέα συγνώμη και μέτρα

Είναι πολύ πιθανό ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, στην προσπάθεια του να διαχειριστεί την κατάσταση, να επαναλάβει τη «συγνώμη» του στις οικογένειες των θυμάτων, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί ενώ θα ανακοινώσει μέτρα για τους τραυματίες του δυστυχήματος και τις οικογένειες των θυμάτων.
Εκτιμάται ότι θα κάνει λόγο σε αποζημιώσεις αλλά και σε άλλες διευκολύνσεις, όπως για παράδειγμα μετεγγραφές φοιτητών σε πανεπιστήμια κοντά στον τόπο κατοικίας τους.
Επιπλέον, ο κ.Μητσοτάκης θα αναφερθεί σε μέτρα και παρεμβάσεις για την ασφάλεια του σιδηροδρομικού έργου, αν και το στοίχημα είναι κατά πόσο αυτά τα μέτρα θα είναι ικανά αφενός να καταλαγιάσουν την οργή της κοινωνίας και αφετέρου να πείσουν ότι οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι είναι ασφαλείς και μπορούν να λειτουργήσουν ξανά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης