Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου: Εντατική προσπάθεια αποποίησης των ευθυνών της κυβέρνησης για την τραγωδία στα Τέμπη

Αχτσιόγλου: Εντατική προσπάθεια αποποίησης των ευθυνών της κυβέρνησης για την τραγωδία στα Τέμπη
"Την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ υπήρξε ένα σαφές σχέδιο απαξίωσης του σιδηροδρόμου. Ο αριθμός των εργαζομένων το 2019 ήταν 1.250 και αυτή τη στιγμή είναι 750", ανέφερε η Έφη Αχτσιόγλου
«Η κυβέρνηση κάνει μία εντατική και γενικευμένη προσπάθεια αποποίησης των ευθυνών της για την τραγωδία στα Τέμπη», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχηw Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.
«Ο κ. Μητσοτάκης την πρώτη μέρα έβγαλε πόρισμα για “ανθρώπινο λάθος” και αυτό, όπως ήταν λογικό, σήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Έσπευσε στη συνέχεια να το αλλάξει μιλώντας για διαχρονικές ευθύνες. Η επίκληση για τέτοια δυστυχήματα γενικών διαχρονικών ευθυνών είναι ο ορισμός της προσπάθειας συγκάλυψης και αποποίησης ευθυνών», σημείωσε μιλώντας στο «Κόκκινο 105,5» η κα Αχτσιόγλου.
Υπογράμμισε ότι «την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ υπήρξε ένα σαφές σχέδιο απαξίωσης του σιδηροδρόμου. Ο αριθμός των εργαζομένων το 2019 ήταν 1.250 και αυτή τη στιγμή είναι 750. Το 2019 ήταν τουλάχιστον δύο οι σταθμάρχες σε κάθε σταθμό, ενώ τώρα υπάρχει μόνο ένας. Υπήρχε δευτεροβάθμιο κέντρο ελέγχου που λειτουργούσε στην Καρόλου και καταργήθηκε το 2020».
Όπως ανέφερε «ο σιδηρόδρομος απαξιωνόταν σκόπιμα, συνειδητά και με σχέδιο τα τελευταία χρόνια, διότι ο δεδηλωμένος και προγραμματικός στόχος της κυβέρνησης της ΝΔ είναι η συντήρηση των δικτύων να γίνει ΣΔΙΤ», αναφέροντας, παράλληλα, ότι «όπως αποκάλυψε η ΕΦΣΥΝ, η ΝΔ μετέβαλε τη σύμβαση με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκειμένου να μειωθεί η υποχρέωση των ιδιωτών να κάνουν επενδύσεις 750 εκατ. -όπως προέβλεπε η συμφωνία που είχε αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ- και ταυτόχρονα αφαίρεσε την υποχρέωση του Δημοσίου να ολοκληρώσει έγκαιρα τα συστήματα ασφαλείας».

Για επιστολή Μητσοτάκη σε Ντογιάκο

Για την επιστολή του πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, τόνισε ότι «είναι προφανής η απόπειρα παρέμβασης της κυβέρνησης στο έργο της δικαιοσύνης. Είναι χαρακτηριστικό το σημείο της επιστολής που αναφέρει ότι θα πρέπει το αποτέλεσμα της έρευνας της επιτροπής, την οποία όρισε η ίδια η κυβέρνηση που είναι η ελεγχόμενη, να γίνει αντικείμενο της δικογραφίας».
«Δεν υποδεικνύει απλώς στη δικαστική λειτουργία πώς να κάνει τη δουλειά της, πράγμα ανεπίτρεπτο κατά το Σύνταγμα, αλλά της λέει και ποια αποδεικτικά μέσα θα χρησιμοποιήσει, πράγμα επίσης ανήκουστο», πρόσθεσε η κα Αχτσιόγλου.
Τέλος, υπογράμμισε ότι «οι κινήσεις της κυβέρνησης μαρτυρούν την αγωνία της να διαχειριστεί μόνο επικοινωνιακά μία τεράστια τραγωδία που έχει σημαδέψει τη χώρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης