Τελευταία Νέα
Πολιτική

FT: Υπό αυξανόμενη πίεση ο Μητσοτάκης για το δυστύχημα στα Τέμπη - Γιατί ωφελούνται τα ακροδεξιά κόμματα

FT: Υπό αυξανόμενη πίεση ο Μητσοτάκης για το δυστύχημα στα Τέμπη - Γιατί ωφελούνται τα ακροδεξιά κόμματα

Οι Financial Times σχολιάζει πως οι κεντρώοι ψηφοφόροι θεωρούνται ζωτικής σημασίας για την επανεκλογή του Μητσοτάκη

Σχετικά Άρθρα
Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά το δυστύχημα στα Τέμπη, που άφησε πίσω του 57 νεκρούς, αναλύεται σε δημοσίευμα των Financial Times, όπου γίνεται αναφορά και στην άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων σε περιόδους κρίσης.
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται υπό αυξανόμενες πιέσεις για τον χειρισμό του πιο θανατηφόρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στη χώρα ενόψει των γενικών εκλογών την άνοιξη» επισημαίνεται στο δημοσίευμα, με αφορμή τις τεράστιες διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, που «ανάγκασαν τον Μητσοτάκη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων».
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η συγγνώμη του κ. Μητσοτάκη έρχεται σε μια ευαίσθητη στιγμή για τον ίδιο, καθώς ετοιμάζεται να ανακοινώσει την ημερομηνία των επόμενων εκλογών, που θα διεξαχθούν τους επόμενους μήνες. «Η απήχηση του πρωθυπουργού στους κεντρώους ψηφοφόρους είχε ήδη επηρεαστεί από ένα σκάνδαλο υποκλοπών με στόχο πολιτικούς της αντιπολίτευσης και από τη διεθνή κριτική για τον χειρισμό των παράτυπων μεταναστών που περνούν από την Τουρκία. Οι κεντρώοι ψηφοφόροι θεωρούνται ζωτικής σημασίας για την επανεκλογή του» αναφέρεται στο δημοσίευμα των Financial Times.
Ο καθηγητής πολιτικών επιστημών στο βρετανικό Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, Δημήτρης Παπαδημητρίου, υποστηρίζει ότι το δυστύχημα με το τρένο μπορεί να πλήξει την εικόνα του κ. Μητσοτάκη. «Κάθε φορά που η αξιοπιστία ενός πρωθυπουργού τίθεται υπό αμφισβήτηση, τα ακροδεξιά κόμματα επωφελούνται», πρόσθεσε ο ίδιος.
FT.JPG
Στο δημοσίευμα γίνεται ειδική αναφορά στις δημοσκοπήσεις, που ωστόσο διεξήχθησαν πριν το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με την μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχίων. «Το κεντροδεξιό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας του Μητσοτάκη συγκέντρωνε 32,1% των ψήφων, επτά μονάδες μπροστά από το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, με τα τρία ακροδεξιά κόμματα να συγκεντρώνουν 7,4%, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις. Δεν έχουν διεξαχθεί δημοσκοπήσεις μετά το δυστύχημα» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης