Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι μαζικές αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις τρομάζουν το Μαξίμου και αναβάλουν τις εκλογές – Κίνημα (ξανά) της πλατείας ο ΣΥΡΙΖΑ

Οι μαζικές αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις τρομάζουν το Μαξίμου και αναβάλουν τις εκλογές – Κίνημα (ξανά) της πλατείας ο ΣΥΡΙΖΑ
Η τραγωδία στα Τέμπη έχει φέρει τον κόσμο στις πλατείες και αυτό εξυπηρετεί τέλεια την στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα
Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις του Μεγάρου Μαξίμου καθώς βλέπουν ότι όχι μόνο δεν έχει βγει ο προεκλογικός τους σχεδιασμός, αντιθέτως δημιουργούν μέτωπα με τη κοινωνία.
Η τραγωδία στα Τέμπη έχει φέρει τον κόσμο στις πλατείες και αυτό εξυπηρετεί τέλεια την στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα που αποφάσισε να φύγει από την Βουλή και να στραφεί στα κινήματα.
Οι συγκεντρώσεις που έγιναν το Σαββατοκύριακο για να διαμαρτυρηθούν για την εγκληματική αμέλεια της Πολιτείας σε σχέση με την ασφάλεια των φοιτητών και των πολιτών των λαϊκών στρωμάτων που χρησιμοποιούν ως βασικό μέσο μετακίνησης το τρένο, θορύβησαν τους επιτελείς του πρωθυπουργικού μεγάρου.

Αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις

Κυρίως, γιατί στο πλήθος η κύρια μάζα ήταν εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, οικογενειάρχες με τα μωρά τους, παιδιά που κρατούσαν μπαλόνια, φοιτητές και μαθητές. Ουσιαστικά, ήταν αντιπροσωπευτικό δείγμα από όλη την κοινωνία και αυτό είναι ανησυχητικό διότι, υποτίθεται ότι οι οικογένειες παραδοσιακά είναι μέρος των ψηφοφόρων της ΝΔ.
Παρόλο που στις συγκεντρώσεις παρεισφρήσανε αναρχικοί προκαλώντας μπάχαλα - στα μείον ότι χτυπηθήκανε φωτορεπόρτερ από τις αστυνομικές δυνάμεις- η μεγάλη εικόνα είναι ότι οι συγκεντρώσεις όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες ήταν μαζικές. Αν προσθέσουμε την μαζικότητα των συγκεντρώσεων με τους καλλιτέχνες, τότε είναι γεγονός ότι έχουμε ένα συντονισμένο αντικυβερνητικό κίνημα από τη νεολαία και τον καλλιτεχνικό κόσμο. Το είχαμε δει και στην πανδημία στην πλατεία Νέας Σμύρνης με την πανδημία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί κίνημα της πλατείας

Ο ΣΥΡΙΖΑ με «χειρουργικές» κινήσεις κάλεσε το πλήθος στις συγκεντρώσεις και δημιούργησε την προσφιλή για αυτόν επανάσταση της πλατείας που μπορεί να παρακινήσει και απολιτίκ κόσμο που έχει συγκινηθεί από την τραγικότητα του δυστυχήματος. Το ίδιο και στο διαδίκτυο. Είναι γεμάτο από βιντεάκια στα social media για τα παιδιά που χάθηκαν στα Τέμπη που καταλήγουν σε αντικυβερνητικά μηνύματα.

Η πρόταση για 2 Απριλίου δείχνει πανικό

Όλα αυτά, φυσικά, φοβίζουν το κυβερνητικό επιτελείο που ως πρώτη αντίδραση ενεργοποίησε τον Πρωθυπουργό να ζητήσει προσωπικά συγνώμη για την τραγωδία.
Οι σκέψεις είναι συγκεχυμένες.
Κάποιοι τόλμησαν να προτείνουν ακόμα και να γίνουν οι εκλογές γρήγορα στις 2 Απριλίου για να μην προχωρήσει γρήγορα η αμφισβήτηση της κυβέρνησης. Ασφαλώς, αυτό δείχνει πανικό.

Πόρισμα πριν τις εκλογές

Κάτι τέτοιο θεωρείται απίθανο καθώς δεν μπορεί να αλλάξει έτσι τόσο γρήγορα και απλά η πολιτική ατζέντα όπως προσδοκάει η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση έχει χάσει και στο μέτωπο της επιτροπής διερεύνησης των αιτιών του δυστυχήματος. Το ένα μέλος παραιτήθηκε για τους γνωστούς λόγους.
Αυτό που ζητάει η κυβέρνηση είναι να υπάρξει πόρισμα πριν τις εκλογές και να είναι αφηρημένο.

Λογική η χρονική αναβολή των εκλογών

Γι’ αυτό και αναγκαστικά θα δούμε να αναβάλλονται όλα και να πάνε πιο πίσω οι εκλογές.
Σε αυτή τη φάση είναι προτιμότερο να υπάρχει διαχείριση της κατάστασης και να αλλάξει η ατζέντα φυσικά και όχι βίαια. Επίσης, αν οι εκλογές φτάσουν τον Ιούλιο βολεύει με το σκεπτικό ότι θα έχουμε και αποχή νέων ανθρώπων.

Μαξιμιλιανός

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης