Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος για τραγωδία στα Τέμπη: Προφανώς υπάρχουν ανθρώπινα λάθη, αλλά πρέπει να βγουν όλα στο φως

Θεοδωρικάκος για τραγωδία στα  Τέμπη:  Προφανώς υπάρχουν ανθρώπινα λάθη, αλλά πρέπει να βγουν όλα στο φως
Δεν έχει έρθει η ώρα για πολιτικές αντιπαραθέσεις, είπε ο Τ. Θεοδωρικάκος
Σχετικά Άρθρα
«Προφανώς υπάρχουν ανθρώπινα λάθη, αλλά πρέπει να βγουν όλα στο φως. Να υπάρξει πλήρης απόδοση ευθυνών», υπογράμμισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη , Τ. Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.
Ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΑΝΤ1 έκανε λόγο για «συγκλονιστική τραγωδία» και απηύθυνε έκκληση «να την ξεπεράσουμε ενωμένοι», λέγοντας πως «δεν πρέπει να «τσακωνόμαστε σαν τα τσακάλια», να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και να βρούμε όλη την ευθύνη για την τραγωδία. Αν θέλουμε να πάμε παρακάτω, πρέπει να αποδοθούν ευθύνες».
Πρόσθεσε πως «το αίτημα είναι καθολικό από όλη την κοινωνία, είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Πρέπει να έρθουν όλα, όλα στο φως».
Σημείωσε δε, πως «το πρόβλημα πρέπει να κοιταχτεί κατάματα, τι έχουμε κάνει για να βελτιώσουμε την κατάσταση και τι έχει γίνει. Κανείς μα κανείς δεν μπορεί να κάνει τον ανίδεο ή τον ανήξερο. Δεν ήταν μέχρι χθες καλό το τρένο και το χάλασε κάποιος τώρα».

Για την ταυτοποίηση των θυμάτων

Σε ό,τι αφορά τις ταυτοποιήσεις των θυμάτων, ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε ότι, «την πρώτη μέρα κλιμάκια της αστυνομίας πήραν DNA από συγγενείς, 56 στο σύνολό τους. Από τη δουλειά που έγινε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, 55 ταυτοποιήθηκαν. Υπάρχει μία περίπτωση μίας κοπέλας που έχει δώσει DNA αλλά δεν έχει βρεθεί ίχνος της πουθενά. Και υπάρχει και DNA ενός άλλου ανθρώπου, τον οποίον όμως δεν έχει αναζητήσει κανείς».
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Hellenic Train για την ταυτοποίηση των επιβατών μέσω των ηλεκτρονικών εισιτηρίων, είπε «δεν θέλω να σχολιάσω τις απαντήσεις της εταιρείας, καθώς το βράδυ εκείνο στη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχείρησης η εταιρεία ήρθε πολύ αργά. Θα πρέπει σε κάθε μαζική μεταφορά να είναι γνωστή η ταυτότητα των ανθρώπων».
Σημειώνεται ότι ο κ. Θεοδωρικάκος βρέθηκε στη Λάρισα, εκεί όπου οι γονείς περίμεναν να μάθουν τα νέα για τα παιδιά τους. «Αυτή η εικόνα (των γονιών) θα με συνοδεύει μέχρι να φύγω από τη ζωή. Δεν υπάρχει. Συζήτησα με μερικούς από τους ανθρώπους προσπαθώντας να τους στηρίξω, πώς να τους στηρίξεις. Δεν είναι θέμα προς συζήτηση, αλλά συναισθήματα που συνοδεύουν τον καθένα», ανέφερε .
Επανάλαβε πως πρέπει «να αποδοθούν οι ευθύνες» για την τραγωδία, αλλά και πως «δεν έχει έρθει η ώρα για πολιτικές αντιπαραθέσεις».

Για τις καθημερινές διαδηλώσεις

Σχετικά με τις διαδηλώσεις, τόνισε πως «δεν με ενοχλούν τα συλλαλητήρια, θεωρώ δικαιολογημένη την αγανάκτηση, αλλά δεν μπορούν κάποιοι να στρέφουν προς συγκεκριμένη κατεύθυνση» και πρόσθεσε πως «οι αστυνομικοί είναι τα αδέρφια τους, οι φίλοι τους, οι άνθρωποι που μας φυλάνε».
Τέλος, όσο αφορά στη χθεσινή του συνομιλία με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών, S. Soylu, σημείωσε πως «έχουμε έρθει σε επικοινωνία και πιο κοντά με τον Soylu μετά τον σεισμό. Τότε τον πήρα για συλλυπητήρια και τώρα κατά βάση έπραξε κι εκείνος το ίδιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης