Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας για σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Να αποδοθούν άμεσα, δίκαια και ονομαστικά οι ευθύνες

Πέτσας για σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Να αποδοθούν άμεσα, δίκαια και ονομαστικά οι ευθύνες
"Δεν θα ξαναγίνει κάτι τέτοιο", ανέφερε ο Στ. Πέτσας
Σχετικά Άρθρα
«Οφείλουμε όλοι, ως πολιτικό σύστημα, συγγνώμη και για την ελληνική κοινωνία και για τις οικογένειες των θυμάτων για τις διαχρονικές παθογένειες των ελληνικών σιδηροδρόμων που οδήγησαν σε αυτό το τραγικό δυστύχημα που έχει πληγώσει όλους μας», δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στ. Πέτσας.
«Εκτός από τη συγγνώμη απαιτείται να αποδοθούν άμεσα, δίκαια και ονομαστικά οι ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα, αλλά και να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα επαναληφθεί ποτέ κάτι τέτοιο», υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Πέτσας.
Ο κ. Πέτσας ανέφερε πως «υπάρχουν υπερδεκαετείς καθυστερήσεις σε αυτό το έργο. Το πολιτικό σύστημα διαχρονικά δεν έδειξε την ευαισθησία που έπρεπε στο ζήτημα των σιδηροδρόμων».
«Δεν θα ξαναγίνει κάτι τέτοιο, αυτή η πολυπαθή σύμβαση που έχει να κάνει με την τηλεδιοίκηση μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023 θα έχει ολοκληρωθεί και το υπόλοιπο 30% που απομένει», είπε χαρακτηριστικά.
Σημείωσε δε, πως «δεν είναι πανάκεια κανένα αυτοματοποιημένο σύστημα. Οι κανόνες ασφαλείας πρέπει να διέπουν όλους μας, πρέπει να τις λαμβάνουμε σοβαρά υπ' όψιν μας».
Τέλος, σχολιάζοντας τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με σχέσεις του σταθμάρχη με βουλευτή της ΝΔ, ο κ. Πέτσας τόνισε πως ότι «μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις με αυτό που έχει συμβεί προκαλούν εμετό στην ελληνική κοινωνία».
Πρόσθεσε ότι «προκηρύχθηκαν 18 θέσεις μέσω της κινητικότητας και εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από δύο πρόσωπα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης