Τελευταία Νέα
Πολιτική

Damage control από τη κυβέρνηση, αλλαγή ατζέντας με Παπαγγελόπουλο και οι δημοσκοπήσεις που θα κρίνουν τις εκλογές

Damage control από τη κυβέρνηση, αλλαγή ατζέντας με Παπαγγελόπουλο και οι δημοσκοπήσεις που θα κρίνουν τις εκλογές
Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να αλλάξει την ατζέντα σιγά σιγά - Μεγάλο το πρόβλημα της ΝΔ στη νεολαία
Σχετικά Άρθρα
Το δυστύχημα στα Τέμπη, ουσιαστικά, έχει αλλάξει το πολιτικό σκηνικό. Η κυβέρνηση έχασε το προεκλογικό αφήγημά της και η αξιωματική αντιπολίτευση «ζωντάνεψε» την ώρα που ήταν μέσα στην εσωστρέφεια λόγω της κόντρας Πολάκη-Τσίπρα.

Στραμμένο το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις


Στο Μαξίμου, πριν πάρουν τις αποφάσεις τους για το χρόνο των εκλογών θέλουν να δουν τις δημοσκοπήσεις της επόμενης εβδομάδας. Αν δείξουν μεγάλο κόστος τότε η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει “damage control” της κατάστασης και να μεταθέσει τις εκλογές για αργότερα.
Ίσως και για Μάιο, που σημαίνει ότι οι δεύτερες εκλογές μπορεί να φτάσουν και τον Ιούλιο όπου θα έχει «ξεχαστεί» το δυστύχημα.
Αναμφίβολα, το δυστύχημα θα «αδυνατίσει» όλες τις θετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.
Για παράδειγμα, ο νέος κατώτατος που θα αγγίζει τα 800 ευρώ δεν θα έχει κανένα επικοινωνιακό αντίκρισμα σε αυτή τη φάση.
Οι πολίτες είναι συγκλονισμένοι από τη τραγωδία και, κυρίως, από τη ιδέα ότι το κράτος παραμένει ο «μεγάλος ασθενής».

Ανοίγει η ψαλίδα με τη νεολαία

Πολιτικοί αναλυτές θεωρούν ότι η ΝΔ είχε που είχε πρόβλημα με τη νεολαία και τη νέα γενιά, τώρα με το δυστύχημα στα Τέμπη που σκοτώθηκαν νεαρά παιδιά, θα χάσει κάθε επαφή με τη νέα γενιά. Το μαρτυρούν οι μεγάλες διαδηλώσεις των νέων και των φοιτητών σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

Αλλαγή ατζέντας με Παπαγγελόπουλο;


Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να αλλάξει την ατζέντα σιγά σιγά. Μία ευκαιρία είναι η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τους Παπαγγελόπουλο-Τουλουπάκη. Ειδικά αν είναι καταδικαστική είναι σίγουρο ότι η κυβέρνηση θα το αξιοποιήσει καθώς θα είναι η δεύτερη απόφαση για πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την καταδίκη του Νίκου Παππά.

Αποφάσεις την επόμενη εβδομάδα

Την επόμενη εβδομάδα, θα είναι εβδομάδα αποφάσεων για την κυβέρνηση. Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα έχουμε και το αναβληθέν υπουργικό συμβούλιο. Εκεί θα μάθουμε τις διαθέσεις του Πρωθυπουργού για τον εκλογικό σχεδιασμό. Προς το παρόν όλες οι εκδηλώσεις-περιοδείες έχουν αναβληθεί και παρά τις εισηγήσεις που δέχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφεύγει να πάρει θέση.
Όλα αυτά δημιουργούν ένα μεγάλο προβληματισμό για το πως θα συμπεριφερθεί το εκλογικό σώμα και αν είναι εφικτή η αυτοδυναμία για τη Νέα Δημοκρατία. Μπορεί το κόστος να είναι υπαρκτό αλλά δεν αλλάζει δραματικά τη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σωτήρης Πίκουλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης