Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τραγωδία στα Τέμπη: Ο Γεραπετρίτης νέος υπουργός Μεταφορών, μετά την παραίτηση Καραμανλή

Τραγωδία στα Τέμπη: Ο Γεραπετρίτης νέος υπουργός Μεταφορών, μετά την παραίτηση Καραμανλή
Ο κ. Γεραπετρίτης θα αναλάβει άμεσα τη θέση και έως ότου προκηρυχθούν οι εκλογές, κρατώντας παράλληλα το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Επικρατείας
Σχετικά Άρθρα
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης θα να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, μετά την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη την Τετάρτη 1 Μαρτίου.
Ο κ. Γεραπετρίτης θα αναλάβει άμεσα τη θέση και έως ότου προκηρυχθούν οι εκλογές, κρατώντας παράλληλα το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Επικρατείας.

Παραίτηση Καραμανλή

Την παραίτηση του υπέβαλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπου δύο αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν μετωπικά, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι. Με αφορμή την τραγωδία των Τεμπών, στο φως της δημοσιότητας επανέλθαν οι προειδοποιήσεις εργαζομένων στον σιδηρόδρομο για τα προβλήματα στη λειτουργία του δικτύου, με πιο χαρακτηριστικό τη μη λειτουργία συστημάτων ασφαλείας.
«Όταν συμβαίνει κάτι τόσο τραγικό, δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουμε σαν να μην συνέβη.
Είμαι λίγα χρόνια στην πολιτική, αλλά θεωρώ απαραίτητο στοιχείο της Δημοκρατίας μας οι πολίτες της χώρας μας να εμπιστεύονται το πολιτικό σύστημα. Αυτό λέγεται πολιτική ευθύνη.
Γι’ αυτό το λόγο, δηλώνω την παραίτησή μου από τη θέση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών.
Είναι αυτό που νιώθω καθήκον μου να πράξω ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα διαχρονικά λάθη του ελληνικού κράτους και του πολιτικού συστήματος» αναφέρει μεταξύ άλλων, ο κ. Καραμανλής στη δήλωση σχετικά με την παραίτηση του

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης