Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σοβαρό πρόβλημα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος για το Μαξίμου, στον αέρα η υποψηφιότητα του – Όλο το παρασκήνιο στο ΒΝ

Σοβαρό πρόβλημα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος για το Μαξίμου, στον αέρα η υποψηφιότητα του – Όλο το παρασκήνιο στο ΒΝ
Τα μεγάλα φαβορί, Πιερρακάκης, Κικίλιας, Κεφαλογιάννη, παρόλο που δεν απειλούνται, θα ήθελαν να μην βρίσκεται στην ίδια περιφέρεια ο Δ.Αβραμόπουλος
Σχετικά Άρθρα
Σε βραχνά εξελίσσεται η περίπτωση Αβραμόπουλου για το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς είναι επιτακτική η πίεση που δέχονται από το πρώην κοινοτικό επίτροπο για να μπει στα ψηφοδέλτια.
Εκείνος θέλει να δοκιμάσει την τύχη του στην προσφιλή γι’ αυτόν  Α΄ Αθήνας, αλλά εκεί έχουν μαζευτεί μεγαθήρια που δεν θέλουν να έχουν άλλον ένα δυνατό παίκτη στην περιφέρεια της Αθήνας.

Κάποιος θα μείνει έξω

Αν ο Δ. Αβραμόπουλος πάει στην Α΄ Αθήνας είναι δυνατόν να δούμε εκτός Βουλής έναν από τους Πλεύρη, Πιπιλή, Συρίγο ή ακόμα και Κακλαμάνη.
Αυτό θα διαταράξει όλες τις ισορροπίες στην εκλογική περιφέρεια και θα επιφέρει γκρίνια και εσωστρέφεια.
Τα μεγάλα φαβορί, Πιερρακάκης, Κικίλιας, Κεφαλογιάννη, παρόλο που δεν απειλούνται, θα ήθελαν να μην βρίσκεται στην ίδια περιφέρεια ο Δ.Αβραμόπουλος.

Δεν έχει πυρήνες

Στο Μαξίμου έχουν προτείνει στον πρώην επίτροπο να πάει στην Ηλεία, αλλά η κάθοδος εκεί είναι μία υποβάθμιση για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Και όχι μόνο αυτό. Παρόλο που έχει καταγωγή από ένα χωριό της Αμαλιάδας (ο πατέρας του ήταν από εκεί), δεν έχει σοβαρούς πυρηνάρχες στην περιοχή, δεν έχει αμεσότητα με τους πολίτες όπως π.χ στη Αθήνα και σίγουρα δεν είναι το μεγάλο φαβορί.

Ισχυρός και ο Κοντογιαννόπουλος

Επίσης, δημοσκοπήσεις βρήκαν ότι δεν είναι δυνατή η υποψηφιότητά του στην Ηλεία, η οποία θα βγάλει 3 βουλευτές ΝΔ, εφόσον η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα.
Στην περιοχή δραστηριοποιείται ήδη ο πρώην υπουργός του Κώστα Σημίτη, αλλά παρόλα αυτά προερχόμενος από την ΝΔ, Βασίλης Κοντογιαννόπουλος. Ήταν και παλαιότερα βουλευτής του νομού και παρόλο που είναι 80 χρονών, ήδη έχει κάνει 2 συγκεντρώσεις με σχετικά καλή επιτυχία. Επίσης, είναι και ο Νίκος Καλάκος δυνατός, μία υποψηφιότητα που κόπηκε τελευταία στιγμή το 2019 και θα προσέφερε στη ΝΔ. Όπως επίσης δυνατοί είναι και οι δυο τωρινοί βουλευτές Αυγερινοπούλου-Νικολακόπουλος.

Δεν θέλουν άλλον Πάτση ή Χειμάρα

Το ψηφοδέλτιο στην Ηλεία θα εξεταστεί εκ νέου και ενδεχομένως να έχουν και αποσύρσεις της τελευταίας στιγμής για να διευκολυνθεί ο Αβραμόπουλος. Αλλά μπορεί να βγει ο Κοντογιαννόπουλος, ο φίλος του Κ. Σημίτη;
Στο Μέγαρο Μαξίμου, η αλήθεια είναι, ότι φοβούνται να βάλουν το χέρι τους στη φωτιά για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, καθώς ανησυχούν μήπως υπάρξουν αποκαλύψεις για το QatarGate που έχει θορυβήσει όλους τους ευρωπαίους αξιωματούχους.
Άλλη μία περίπτωση Πάτση ή Χειμάρα η Νέα Δημοκρατία δεν θα την άντεχε. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μεγαλοστέλεχος.

Πρέπει να παρθούν δύσκολες αποφάσεις

Επίσης, ο Αβραμόπουλος έχει ειδικό βάρος γιατί μιλάει και με όλους τους κορυφαίους της παράταξης και δεν μπορεί να «αδειαστεί» όπως ένα μεσαίο στέλεχος.
Σε συνέντευξη του θέλησε να προκαταλάβει τις προθέσεις του Μαξίμου, τονίζοντας ότι ο Πρωθυπουργός θα αποφασίσει που θα πάει υποψήφιος. Είναι σίγουρο ότι θέλει ο Μητσοτάκης να τον βάλει κάπου; Και για φανταστείτε να πάει στην Ηλεία και να μην βγει;
Για όλους αυτούς τους λόγους, το Μαξίμου αργεί να πάρει τις αποφάσεις του αλλά δεν έχει και άλλο χρόνο καθώς θα πρέπει μέχρι τις 9 Μαρτίου που θα ανακοινώσει τις εκλογές, να έχει τελειώσει με το θέμα Αβραμόπουλου. Μέχρι τότε όλα είναι στον αέρα…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης