Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αντίστροφη μέτρηση για αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Απριλίου - Χατζηδάκης: Στις 3/3 η εισήγησή μου στο υπουργικό συμβούλιο

Αντίστροφη μέτρηση για αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Απριλίου - Χατζηδάκης: Στις 3/3 η εισήγησή μου στο υπουργικό συμβούλιο
Στην τελική ευθεία η απόφαση για την αύξηση του κατώτατου μισθού που θα ισχύσει από 1η Απριλίου
Σχετικά Άρθρα
Την Παρασκευή 3/3 αναμένεται η εισήγηση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κ. Χατζηδάκη, προς το Υπουργικό Συμβούλιο για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού υπαλλήλων και του κατώτατου ημερομισθίου των εργατοτεχνιτών.
Ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στην ΕΡΤ αποκάλυψε ότι την προσεχή Παρασκευή θα κάνει εισήγηση για τον κατώτατο μισθό στο υπουργικό συμβούλιο. Ανέφερε τι αναμένει την εισήγηση της επιστημονικής επιτροπής.
Σημείωσε ότι οι συντάξεις πλέον βγαίνουν σε διάστημα δύο μηνών και παρέχεται ενίσχυση 100 ευρώ για κάθε μήνα καθυστέρησης στην έκδοση.
Ακόμη, για το στεγαστικό πρόβλημα που είναι ιδιαίτερα έντονο στα αστικά κέντρα, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι 1.000 διαμερίσματα θα δοθούν σε πολύ ευάλωτους πολίτες.

Από 1η Απριλίου ο νέος κατώτατος μισθός

Αντίστροφη μέτρηση για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Απριλίου.
Όπως έχει επισημανθεί από υπουργικά στελέχη της κυβέρνησης, η αύξηση θα είναι σημαντική, γενναία και ρεαλιστική, ενώ θα συνδυάζει δύο παραμέτρους και συγκεκριμένα, την πίεση που υφίστανται τα νοικοκυριά εν μέσω ακρίβειας, αλλά την ανταγωνιστικότητα και τις αντοχές των επιχειρήσεων.
Σημειώνεται ότι ήδη οι κοινωνικοί φορείς έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους.
Στις 3 Μαρτίου θα γίνει η συνεδρίαση του  υπουργικού συμβουλίου, που κατά πληροφορίες θα είναι το τελευταίο πριν την προκήρυξη των εκλογών, και αναμένεται να ανακοινωθεί ο νέος κατώτατος μισθός.
Σε ό,τι αφορά το ύψος που θα κινηθεί ο κατώτατος μισθός, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια, με το πρώτο να θέλει να φτάνει στα 770 -780 ευρώ, που σημαίνει αύξηση γύρω από  8% έως 9,4%,   και το δεύτερο να κάνει λόγο για αύξηση 12,2% , που εκτινάσσει το νέο κατώτατο μισθό στα όρια των 800 ευρώ. Πάντως, όποια και αν είναι η τελική απόφαση της κυβέρνησης, αναμένεται ότι θα συνδυαστεί με ταυτόχρονη εξαγγελία μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3-4 ποσοστιαίες μονάδες σε βάθος 4ετίας. 


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης