Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φωτίου: Τα μειωμένα ποσά των επιδομάτων αναπηρίας του Φεβρουαρίου οφείλονται στην απαξίωση της ΗΔΙΚΑ από τον Πιερρακάκη

Φωτίου: Τα μειωμένα ποσά των επιδομάτων αναπηρίας του Φεβρουαρίου οφείλονται στην απαξίωση της ΗΔΙΚΑ από τον Πιερρακάκη
"Πρόκειται λοιπόν για ένα ακόμη λάθος της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. που την εβδομάδα αμέσως μετά τις εκλογές του 2019 μεταφέρθηκε στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπό τον κ. Πιερρακάκη", τόνισε η Θ. Φωτίου
«Τα μειωμένα ποσά των επιδομάτων αναπηρίας του Φεβρουαρίου οφείλονται στην απαξίωση, από τον κ. Πιερρακάκη, της δημόσιας ΗΔΙΚΑ Α.Ε. σε όφελος ιδιωτών που παίρνουν πολλά για να κάνουν τίποτα», δήλωσε η Θ. Φωτίου, αναπληρώτρια Τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Β3 Νότιου Τομέα Αθήνας.
Όπως ανέφερε η κα Φωτίου, «η ταλαιπωρία των αναπήρων δεν έχει τέλος. Στην πληρωμή των επιδομάτων αναπηρίας του ΟΠΕΚΑ του μηνός Φεβρουαρίου που λόγω Απόκρεω καταβλήθηκαν στις 24/2, χιλιάδες ανάπηροι πήραν πετσοκομμένα τα ποσά του μηνιαίου επιδόματός τους.
Καμία αντίδραση δεν υπήρξε ολόκληρη την ημέρα από τη διοίκηση του ΟΠΕΚΑ (τον νεοδιορισμένο διοικητή κ. Γλούμη, πρ. επικεφαλής του Γραφείου της υφυπουργού κ. Δόμνας Μιχαηλίδου που αντικατάστησε στις 23/2 την «αναχωρήσασα» και στην πραγματικότητα αποπεμφθείσα πρ. διοικήτρια. Καμία εξήγηση προς τους αναστατωμένους αναπήρους και χρονίως πάσχοντες. Μόνο ένα ενημερωτικό ηλεκτρονικό μήνυμα εστάλη στα Κέντρα Κοινότητας με πρωτοβουλία των υπηρεσιών, για να εκτονωθεί η πίεση που ασκούσαν οι ανάπηροι στους εκεί υπαλλήλους ζητώντας εξηγήσεις.
Τελικά, προς το βράδυ, εκδόθηκε ανακοίνωση της διοίκησης που ανέφερε ότι: «Κατά την τακτική μηνιαία καταβολή των αναπηρικών επιδομάτων παρατηρήθηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις διαφοροποιημένες καταβολές, λόγω σοβαρού τεχνικού προβλήματος της πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ …Ο ΟΠΕΚΑ σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση του τεχνικού προβλήματος το συντομότερο δυνατό. Η απόδοση των ορθών ποσών στις παραπάνω περιπτώσεις δικαιούχων θα λάβει χώρα με έκτακτη καταβολή, για την οποία οι πολίτες θα ενημερωθούν με νεότερη ανακοίνωση».

Ο Πιερρακάκης κατάφερε να τη μετατρέψει σε μια εταιρεία με ελάχιστο προσωπικό

Πρόσθεσε πως «πρόκειται λοιπόν για ένα ακόμη λάθος της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. που την εβδομάδα αμέσως μετά τις εκλογές του 2019 μεταφέρθηκε στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπό τον κ. Πιερρακάκη. Ο οποίος κατάφερε να τη μετατρέψει από τον πρωτοπόρο δημόσιο φορέα ψηφιακών εφαρμογών σε μια εταιρεία με ελάχιστο προσωπικό που κάθε τόσο κάνει «λάθη» τα οποία πληρώνουν οι ευάλωτοι ωφελούμενοι, και όχι μόνον οι ανάπηροι. Θυμίζουμε το τεράστιο πρόβλημα, ακριβώς πριν ένα χρόνο, με το λάθος της ΗΔΙΚΑ στην καταβολή του ΕΕΕ (πρ. ΚΕΑ) που «διορθώθηκε» με την αφαίρεση ολόκληρου ή μέρους του επιδόματος ως «αχρεωστήτως καταβληθέντος». Η δε ηγεσία του Υπ. Εργασίας και Κοιν. Ασφαλίσεων αρνήθηκε τότε να επιστρέψει στους ευάλωτους δικαιούχους του ΕΕΕ τα ποσά που τους είχαν παρακρατηθεί, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και για μήνες τους έκοψε ή τους μείωσε δραματικά το μόνο εισόδημα-μέσο επιβίωσης!».
Σύμφωνα με την κα Φωτίου, «ενδεικτικό της αντίληψης του κ. Πιερρακάκη είναι ότι, αντί να ενισχύσει με εξειδικευμένο προσωπικό και μέσα την ίδια την ΗΔΙΚΑ, μοιράζει χρήματα σε εξωτερικές ιδιωτικές εταιρείες για να τη βοηθήσουν –υποτίθεται- στο έργο της. 900.000 € δόθηκαν σε ιδιωτική εταιρεία για να υποστηρίξει τις παλιές εφαρμογές της ΗΔΙΚΑ και να αναπτύξει νέες, στο πλαίσιο υποστήριξης του έργου του ΟΠΕΚΑ».
«Το πρόσφατο χάος που αποκαλύφθηκε στη διασύνδεση του ΟΠΕΚΑ με τα ψηφιακά ΚΕΠΑ και τα λάθη στην πληρωμή των επιδομάτων είναι αποκαλυπτικά για την ποιότητα του έργου και τα αποτελέσματα της ιδιωτικής εταιρείας», κατέληξε η κα Φωτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης