Τελευταία Νέα
Πολιτική

Άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής

Άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής
Το αίτημα υπερψήφισαν 157 βουλευτές, 2 καταψήφισαν ενώ 12 δήλωσαν «παρών»
Υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Παύλου Πολάκη ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής έπειτα από τη μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον του, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Μαραβέγιας, για συκοφαντική δυσφήμιση.
«Θέλουν να κλείσω τα μάτια. Μάθατε όμως πως εμένα με θρέφει ο καυγάς και να βρίσκω και να αποκαλύπτω τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος... 1-0» είπε μεταξύ άλλων ο Παύλος Πολάκης κατά τη συζήτηση για την άρση της βουλευτικής του ασυλίας
Το αίτημα υπερψήφισαν 157 βουλευτές, 2 καταψήφισαν ενώ 12 δήλωσαν «παρών». Υπενθυμίζεται ότι από τις ψηφοφορίες της βουλής απέχουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα, η Βουλή αποφάσισε να απορρίψει τα αιτήματα άρσης ασυλίας για τους Βασίλη Κικίλια, Θάνο Πλεύρη και Χριστόφορο Μπουτσικάκη.

«Τον πιάσαμε με τη γίδα στην πλάτη»

Ως προς την επίμαχη υπόθεση ο κ. Πολάκης, ανέφερε ότι ο κ. Μαραβέγιας του έκανε μήνυση επειδή «τον πιάσαμε με τη γίδα στην πλάτη, η οποία ζύγιζε 4,2 εκατ. ευρώ». Θύμισε, επίσης, ότι στον αναπτυξιακό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ -και την τροποποίησή αυτού το 2016 και το 2017 αντίστοιχα- δεν υπήρχε πρόβλεψη για επιχορήγηση κέντρου αποκατάστασης και στέγασης ΑμεΑ, κάτι που θεσπίστηκε επί ΝΔ το 2020. «Ο μόνος που έκανε σχετικό αίτημα (για επιχορήγηση) ήταν ο κ. Μαραβέγια» είπε.
Ο κ. Μαραβέγιας, ανέβηκε στο βήμα -αν και δεν το προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής- για να απαντήσει. Ο «γαλάζιος» βουλευτής διέψευσε τον κ.  Πολάκη και αποκάλεσε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «επίγονο του αυριανισμού και εκφραστή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης