Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ για πόθεν έσχες: Ποιους θέλει να καλύψει ο Μητσοτάκης;

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ για πόθεν έσχες: Ποιους θέλει να καλύψει ο Μητσοτάκης;
Να αποσυρθεί η διάταξη για τις συζύγους των πολιτικών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
Πυρά κατά της κυβέρνησης για τις αλλαγές που επιφέρει στο νομικό πλαίσιο της υποβολής των δηλώσεων του «πόθεν έσχες» το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης - έχει εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα Πέμπτη 23/2 – εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης απελευθερώνει τους πλειστηριασμούς ακόμα και πρώτης κατοικίας όσων αδυνατούν να αντεπεξέλθουν, φέρνει λίγο πριν από τις εκλογές προς ψήφιση ένα επαίσχυντο νομοσχέδιο για το "Πόθεν Έσχες", ώστε να μην υποχρεώνονται οι σύζυγοι πολιτικών να συνδημοσιεύουν τα εισοδήματά τους.
Με απλά λόγια, δίνει τη δυνατότητα στους πάσης φύσεως "Πάτσηδες" ή σε όσους μπορεί να έχουν λάβει μαύρο χρήμα να παρανομούν μέσω των συζύγων τους, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης

«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να εξηγήσει αυτή τη σπουδή, να κρυφτούν τα "πόθεν έσχες" συζύγων των πολιτικών, δεδομένου ότι και ο ίδιος έχει ελεγχθεί για αντίστοιχη υπόθεση στο παρελθόν.
Ποιους θέλει να καλύψει;», διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καλεί την κυβέρνηση «να αποσύρει άμεσα αυτή τη διάταξη» όπως και τον πρωθυπουργό «να μη διανοηθεί να ρίξει το πολιτικό σύστημα της χώρας στο σκοτάδι της αναξιοπιστίας και της αδιαφάνειας για να κρύψει τις παρανομίες τις δικές του και των στελεχών του».
«Αρκετό κακό έκανε ήδη στους δημοκρατικούς θεσμούς» υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης