Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξανθός: Ισχυρό δημόσιο ΕΣΥ ή συρρικνωμένο προς όφελος ιδιωτών το δίλημμα των εκλογών

Ξανθός: Ισχυρό δημόσιο ΕΣΥ ή συρρικνωμένο προς όφελος ιδιωτών το δίλημμα των εκλογών
«Οι σημερινές κινητοποιήσεις των υγειονομικών αποτελούν κραυγή απόγνωσης για το παρόν και το μέλλον της δημόσιας περίθαλψης», δηλώνει ο  Α. Ξανθός
Σχετικά Άρθρα
«Δίλημμα των εκλογών θα είναι, ισχυρό δημόσιο ΕΣΥ ή συρρικνωμένο προς όφελος ιδιωτών», τονίζει ο Τομεάρχης Υγείας και βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Α. Ξανθός.
«Οι σημερινές κινητοποιήσεις των υγειονομικών αποτελούν κραυγή απόγνωσης για το παρόν και το μέλλον της δημόσιας περίθαλψης», δηλώνει ο κ. Ξανθός, σημειώνοντας ότι «η δραματική επιδείνωση της κατάστασης στο ΕΣΥ είναι πλέον αδιαμφισβήτητη».
Προσθέτει πως «η εξουθένωση του προσωπικού, οι παραιτήσεις γιατρών, η αποδιοργάνωση των νοσοκομείων και τα διαλυτικά φαινόμενα σε μονάδες υγείας της επαρχίας, οι ιδιωτικοποιήσεις κρίσιμων δημόσιων δομών όπως η Ογκολογική Μονάδα στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», αλλά και το «ναυάγιο» της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την κατασκευή τριών νέων νοσοκομείων, έχουν την υπογραφή Μητσοτάκη».
Δίλημμα των επερχόμενων εκλογών θα είναι «ισχυρό ΕΣΥ για δωρεάν, ισότιμη και ποιοτική φροντίδα ή συρρίκνωσή του προς όφελος των επιχειρηματιών υγείας», καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης