Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η απόσυρση Καραμανλή είναι αποδοκιμασία στη ΝΔ του Μητσοτάκη - Οι διαρροές στα Δεξιά θα συνεχιστούν

Η απόσυρση Καραμανλή είναι αποδοκιμασία στη ΝΔ του Μητσοτάκη - Οι διαρροές στα Δεξιά θα συνεχιστούν
Ο Κώστας Καραμανλής έστειλε σαφή μήνυμα στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Σχετικά Άρθρα

Ο Κώστας Καραμανλής έστειλε σαφή μήνυμα στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και δεν δέχεται να τεθεί σε προεκλογικό αγώνα για να βγει ξανά πρωθυπουργός.
Τα λόγια του είναι προσεκτικά.
Γράφει «στηρίζω τη Νέα Δημοκρατία» και όχι την σημερινή ηγεσία.
Γράφει «πάντα στηρίζω τη κυβέρνηση ΝΔ» αλλά όχι την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Η απόσυρση Καραμανλή ήταν μία πράξη που είχε αποφασίσει πολύ καιρό ο πρώην Πρωθυπουργός και, μάλιστα, είχε στείλει τα μηνύματά του προς την ηγεσία. Δεν ήθελε να κουκουλωθεί το σκάνδαλο των υποκλοπών γι’ αυτό και ο ίδιος αλλά και στελέχη που έχουν εξαιρετική σχέση μαζί του όπως η Ολγα Κεφαλογιάννη, ο Θοδωρής Ρουσόπουλος και ο Γιώργος Κουμουτσάκος είχαν ζητήσει πλήρη διερεύνηση του σκανδάλου και άρση του απορρήτου.

Η ΝΔ είναι συνονθύλευμα ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ

Αυτό δεν έγινε. Η κυβέρνηση κρύφτηκε πίσω από τον Άρειο Πάγο όπου είχε προλάβει να βάλει τον άνθρωπο της, το Ισίδωρο Ντογιάκο. Σε αυτή τη Νέα Δημοκρατία, ο Κώστας Καραμανλής δεν είχε κάποια θέση. Και η απόσυρσή του είναι ένα σήμα αποδοκιμασίας της σημερινής ΝΔ που στιγματίζεται από το σκάνδαλο αυτό. Και όχι μόνο.
Η σημερινή ΝΔ έχει γίνει ένα συνοθήλευμα ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι. Ένα κεντρώο κόμμα με σκοπό την εξουσία και όχι την ιδεολογία. Γι’ αυτό και αλλάζει τις παραδοσιακές ατζέντες με προοδευτικές. Πέραν αυτού, ο Κώστας Καραμανλής δεν μπορεί να είναι στην Βουλή και δίπλα του να κάθονται πρώην υβριστές του από το ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑΟΣ.

Οι διαρροές θα μεγαλώσουν για τη ΝΔ

Επίσης, η μη αποδοχή από πλευράς Καραμανλή να βοηθήσει με την παρουσία του στην Α Θεσσαλονίκης τη Νέα Δημοκρατία, είναι ένα μήνυμα ότι δεν έχει κανένα σκοπό να κλείσει τις διαρροές που έχει το κόμμα από τα δεξιά του. Ουσιαστικά, είναι μία άρνηση στην προσπάθεια Μητσοτάκη να μαζέψει τις δεξιές ψήφους μετά από όσα έχει πράξει ενάντια στο παραδοσιακό κοινό της ΝΔ. Διότι σε αυτό το κοινό της ΝΔ απολογείται ο Κ.Καραμανλής και όχι στο κονκλάβιο πασόκων συμβούλων του Μαξίμου.  
Τώρα η Θεσσαλονίκη και εν μέρει η Μακεδονία θα αποδειχθούν μεγάλες εστίες διαρροών προς τα δεξιά κόμματα για τη ΝΔ.

Μακροβιότερος αρχηγός της ΝΔ

Αν είχε καλή σχέση με την ηγεσία της ΝΔ, τότε θα έμενε έστω να βγουν οι εκλογές, να βοηθήσει το κόμμα και μετά να παραιτηθεί. Αλλά είναι τέτοια η διάσταση των απόψεων που δεν επιτρέπει ούτε αυτό. Ασχέτως, της συνολικής πορείας του ως πρωθυπουργού, ο Κώστας Καραμανλής πήρε μεγάλα ποσοστά χωρίς να κάνει κεντρώες προσεγγίσεις και χωρίς να μιλάει με το ΠΑΣΟΚ. Κέρδισε 2 φορές την εξουσία χωρίς μεταγγραφές από άλλα κόμματα και είναι ο μακροβιότερος αρχηγός της ΝΔ.

Διατήρησε τον παραδοσιακό χαρακτήρα της ΝΔ

Ποτέ δεν συμβιβάστηκε με προοδευτικές ατζέντες, προχώρησε σε συμμαχίες με Ρωσία, αντιτάχθηκε στον αμερικανικό παράγοντα γι’ αυτό και παρακολουθήθηκε από πράκτορες, λοιδορήθηκε από την εγχώρια Διαπλοκή και εν τέλει έπεσε από την κυβέρνηση Παπανδρέου που μας έφερε στο ΔΝΤ και τη μνημονιακή περίοδο.

Απαλλαγμένος

Τώρα, όντας απαλλαγμένος από την υποχρέωση να είναι βουλευτής υπό τον κ. Μητσοτάκη, θα μπορεί να τοποθετείται ελεύθερα χωρίς να υπάρχει ο φόβος είτε διαγραφής είτε ανασκευής των όσων είπε, όπως τέθηκε από το Μαξίμου την ημέρα που μίλησε στα Ανώγεια για τις υποκλοπές.

Μαξιμιλιανός

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης