Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εκλογές 2023: Διχασμένη η Νέα Δημοκρατία στις περιφέρειες της Αθήνας – Σφοδρές κόντρες και συμμαχίες για την πρωτιά

Εκλογές 2023: Διχασμένη η Νέα Δημοκρατία στις περιφέρειες της Αθήνας – Σφοδρές κόντρες και συμμαχίες για την πρωτιά
Χωρισμένη στα δύο η ΝΔ στις περιφέρειες της Αθήνας...
Σχετικά Άρθρα
Στα δύο έχει χωριστεί η Ά Αθήνας για τους γαλάζιους υποψηφίους.
Πληροφορίες θέλουν τον Βασίλη Κικίλια να έχει δημιουργήσει έναν πόλο συμμάχων που είναι και αντίθετοι με την άλλη μεγάλη υποψηφιότητα, αυτή του Κυριάκου Πιερακκάκη.

Η συμμαχία Κικίλια

Ο Βασίλης Κικίλιας που είναι πολύ ψηλά στην προτίμηση των Αθηναίων έχει συμμάχους τον «δάσκαλό» του Νικήτα Κακλαμάνη και την Όλγα Κεφαλογιάννη που είναι και αυτή πολύ δυνατή στην Α Αθήνας.
Οι τρεις τους ήταν αρνητικά διακείμενοι απέναντι στον Κυριάκο Πιερρακάκη που είναι από τους πιο δημοφιλείς υπουργούς και έναν μεγάλο πολυεργαλείο στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η συμμαχία Πιερρακάκη

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης με την εκδήλωση που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα στο Μέγαρο Μουσικής έδειξε ότι έχει κόσμο πίσω του.
Πήγε όλη η κυβέρνηση και ήρθαν και πολλά στελέχη που έδειξαν ότι αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του Κ. Πιερρακάκη έναν δυνατό παίκτη στην παράταξη.
Για την ιστορία, στην εκδήλωση πήγαν τόσο ο Θανάσης Πλεύρης όσο και η Φωτεινή Πιπιλή, αμφότεροι εκλέγονται στην Ά Αθήνας και είναι σίγουρο ότι και οι δύο θα βοηθηθούν από τις ψήφους που θα δοθούν στον Κ. Πιερρακάκη μέσα από τις διπλοσταυρίες και τις τριπλοσταυρίες.
Είναι σημαντική η βοήθεια αυτή καθώς όπως δείχνουν κάποιες δημοσκοπήσεις οι δύο τους είναι πιο χαμηλά σε προτιμήσεις.

Οι αυτόνομοι

Εντελώς αυτόνομος πόλος είναι ο Άγγελος Συρίγος, ο υφυπουργός Παιδείας και διεθνολόγος ο οποίος έχει δικό του κοινό και σίγουρα δεν έχει μπει στην άτυπη διαμάχη των δύο αυτών «θηρίων» της Ά Αθήνας. Επίσης, αυτόνομη παρουσία με άκρες στο ΠΑΣΟΚ είναι και η Άννα Ροκοφύλλου. Είναι φίλη με τον Πρωθυπουργό και την οικογένειά του, έχει μεγάλο κύκλο στο Κολωνάκι και είναι υπολογίσιμη.

Ναυμαχία στα νότια

Στο Νότιο Τομέα, επίσης, υπάρχει μία άτυπη διαμάχη μεταξύ αυτών που στηρίζουν την υποψηφιότητα Τάκη Θεοδωρικάκου και του Νίκου Δένδια. Εκεί τα πράγματα είναι λίγο πιο σαφή. Ενώ στην Ά Αθήνας δεν ξέρουμε ποιος θα είναι πρώτος, στο Νότιο ο Νίκος Δένδιας ως πιο παλιός του χώρου έχει το προβάδισμα παρόλο που έχει μπει πολύ δυνατά και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Πριν λίγες μέρες βρέθηκε με την Φάνη Πάλλη Πετραλιά, παλιά βουλευτή και παράγοντα στα νότια και πήρε τη στήριξή της.
Κοντά στον Τάκη Θεοδωρικάκο είναι και ο Διονύσης Χατζηδάκης.
Ο Νίκος Δένδιας από την άλλη, δεν έχει ανάγκη για συμμαχίες παρόλο που βοηθάει την κ. Γκελεστάθη, κόρη του πρώην υπουργού της ΝΔ.
Στον Βόρειο Τομέα, τα πράγματα η αλήθεια είναι πιο ομαλά. Άδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης είναι πιο κόσμιοι αλλά δραστηριοποιούνται πολύ. Παρατηρούνται βέβαια κάποιες μικρές κόντρες μεταξύ βουλευτών που βρίσκονται στις 5η εώς 8η θέση μετά και την είσοδο του Νίκου Παπαθανάση στην περιφέρεια.

Μάχη γοήτρου στα δυτικά με το ΠΑΣΟΚ καταλύτη…

Εκεί που φαίνεται ότι ξεφεύγει το πράγμα είναι στο Δυτικό Τομέα μεταξύ Μιχάλη Χρυσοχοίδη και Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη οι οποίοι δίνουν τη μάχη σε ένα νέο περιβάλλον μετά την κάθοδο του πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ στη περιφέρεια ο οποίος έχει πολύ μεγάλο κύκλο στελεχών του ΠΑΣΟΚ που έχει φέρει με το μέρος της ΝΔ. Μάλιστα μία από τις μεταγραφές είναι και ο Γιώργος Γουλτίδης, δυνατό στέλεχος από την Ημαθία.
Τα δυτικά έχουν σημασία για τη ΝΔ καθώς αποτελείται κυρίως από λαϊκά στρώματα. Εάν νικήσει ο Χρυσοχοίδης εκεί τον «παλιό» Βαρβιτσιώτη τότε θα είναι μία νίκη γοήτρου.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης