Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Στις δεύτερες εκλογές η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση - Ο Μητσοτάκης κράτησε τη χώρα όρθια

Θεοδωρικάκος: Στις δεύτερες εκλογές η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση - Ο  Μητσοτάκης  κράτησε τη χώρα όρθια
"Δεν υπάρχει κάτι το οποίο να έχει πραγματοποιηθεί από την πλευρά της Κυβέρνησης και να μην είχε εξαγγελθεί πριν από τις εκλογές", ανέφερε ο Τ. Θεοδωρικάκος
Την εκτίμηση ότι το πλεόνασμα συνέπειας και αξιοπιστίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, θα μετατραπεί σε ισχυρή ψήφο στις εκλογές, με αποτέλεσμα στις δεύτερες εκλογές να έχουμε αυτοδυναμία της ΝΔ, έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκος.
Ρεαλιστικός και εφικτός, όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του στον real fm, ο στόχος για αυτοδυναμία της ΝΔ στις εκλογές.
«Θεωρώ ότι η Νέα Δημοκρατία και προσωπικά ο Πρωθυπουργός έχουν ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα το οποίο δεν θυμάμαι να έχει ξαναϋπάρξει σε προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης: ένα τεράστιο πλεονέκτημα αξιοπιστίας έναντι της αντιπολίτευσης και ειδικά έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γιατί αυτό που βλέπω έξω είναι πως οι πολίτες λένε παντού ότι ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία έκαναν αυτό που είπαν.
Δεν υπάρχει κάτι το οποίο να έχει πραγματοποιηθεί από την πλευρά της Κυβέρνησης και να μην είχε εξαγγελθεί πριν από τις εκλογές. Υπάρχει λοιπόν ένα πλεόνασμα συνέπειας και αξιοπιστίας, το οποίο θεωρώ θα μετατραπεί σε ισχυρή ψήφο υπέρ της Νέας Δημοκρατίας από τις πρώτες εκλογές, καθώς οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι και οι πρώτες εκλογές, είναι εκλογές ανάδειξη Κυβέρνησης», δήλωσε.

Στις δεύτερες εκλογές η Νέα Δημοκρατία θα είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση

«Εάν, το αποτέλεσμα είναι έτσι όπως το πιστεύω, θεωρώ ότι στις δεύτερες εκλογές που θα ακολουθήσουν πολύ σύντομα, η Νέα Δημοκρατία θα είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση ο στόχος της αυτοδυναμίας της είναι ρεαλιστικός», συμπλήρωσε.
Σχολιάζοντας τη θέση Ανδρουλάκη «oύτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας γιατί απέτυχαν», ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η αντίθεσή του σε αυτή την άποψη είναι δομική, καθώς ο κ. Μητσοτάκης δοκιμάσθηκε και πέτυχε να κρατήσει τη χώρα όρθια σε αντίξοες συνθήκες και να κάνει την Ελλάδα πιο δυνατή. Είπε ότι η ψήφος στη ΝΔ ισοδυναμεί με ψήφο στη σταθερότητα, τονίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει εναλλακτική πρόταση, έχει απομονωθεί από το λαό και αν εφαρμοσθούν αυτά που κατά καιρούς υπόσχεται ο κ. Τσίπρας θα οδηγηθούμε σε νέο μνημόνιο.

Ενίσχυση των Α.Τ. του λεκανοπεδίου με 600 νέους Ειδικούς Φρουρούς

Ακόμη, ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας το 2022, όπως αυτή αποτυπώθηκε στα επίσημα στατιστικά στοιχεία, σημειώνοντας ότι από τις 79 δολοφονίες – τις λιγότερες των τελευταίων ετών- εξιχνιάσθηκε το 90%.
Όπως είπε, οι στατιστικές δείχνουν ότι το 2022 είχαμε μείωση της εγκληματικότητας σε σχέση με την περίοδο 2015-2019. Ο υπουργός σημείωσε εντούτοις πως δεν μπορεί να δηλώσει ικανοποιημένος παρά μόνο αν υπάρξει ακόμη πιο δραστική μείωση της εγκληματικότητας και αίσθημα ασφάλειας για όλους τους πολίτες. Για τον σκοπό αυτό, όπως επισήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος, έχουν προστεθεί 600 Ειδικοί Φρουροί στα Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής, δίνοντας καθημερινή μάχη κατά της εγκληματικότητας. Οι επί πλέον Ειδικοί Φρουροί, είχαν ως αποτέλεσμα 70 πρόσθετες περιπολίες στις γειτονιές της Αθήνας, είπε.
Παράλληλα, επισήμανε ότι η μάχη κατά του οργανωμένου εγκλήματος και η περαιτέρω μείωση της εγκληματικότητας αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση.
Μάλιστα, αναφέρθηκε στην τελευταία επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. με την εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος trafficking, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας της Ελληνικής Αστυνομίας με τις αρχές της ΗΠΑ και της Κολομβίας.

Αποτελεσματική η δράση της ΕΛ.ΑΣ. στη φύλαξη των συνόρων

Τέλος, ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε αναφορά και στα σημαντικά αποτελέσματα από τη δράση της ΕΛ.ΑΣ. στον Έβρο, καθώς «έχουμε σφραγίσει τα σύνορα και ενισχύοντας τον φράκτη τα καθιστούμε απροσπέλαστα».
«Πέρυσι, σταματήσαμε 260.000 παράνομους μετανάστες και ενισχύουμε το φράχτη», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης