Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δένδιας από Βρυξέλλες για Τουρκία και Συρία: Xρειάζεται τεράστια βοήθεια και στήριξη

Δένδιας από Βρυξέλλες για Τουρκία και Συρία: Xρειάζεται τεράστια βοήθεια και στήριξη
Στις Βρυξέλλες ο Ν. Δένδιας
Σχετικά Άρθρα
Την ανάγκη τεράστιας βοήθειας και στήριξης στην Τουρκία και τη Συρία που επλήγησαν από μία «βιβλική καταστροφή», πρωτοφανή, υπογράμμισε από τις Βρυξέλλες ο Υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.
«Έχουμε να συζητήσουμε σήμερα μια σειρά από σημαντικά θέματα, όπως για την Ουκρανία, τα δικαιώματα των γυναικών στο Αφγανιστάν, αλλά και ζητήματα που εγείρουν η κλιματική αλλαγή και η τεράστια πρόκληση της προστασίας του περιβάλλοντος», δήλωσε ο κ. Δένδιας.
Πρόσθεσε ότι θα ενημερώσει για την επίσκεψή μου στις πληγείσες από τους σεισμούς περιοχές της Τουρκίας και, πέραν αυτού, θα συζητήσουν πώς «μπορούμε να σταθούμε δίπλα στα θύματα του σεισμού στην Τουρκία και τη Συρία».
«Λυπάμαι που το λέω, επρόκειτο για μια βιβλική καταστροφή, πρωτοφανή. Κατά συνέπεια, χρειάζεται μια τεράστια βοήθεια και μια τεράστια στήριξη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Τι θα συζητηθεί

Στις Βρυξέλλες ο κ. Δένδιας συμμετέχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).
Μαζί με ομολόγους του, θα παραστεί σε άτυπο πρόγευμα εργασίας με τον Ρώσο ακτιβιστή, Garry Kasparov.
Το πρώτο θέμα συζήτησης του Συμβουλίου είναι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Στη σχετική συζήτηση αναμένεται να συμμετάσχει δια ζώσης ο Ουκρανός Υπουργός Εξωτερικών, Dmytro Kuleba. Σημειώνεται ότι ΣΕΥ σχεδόν συμπίπτει χρονικά με τη συμπλήρωση ενός έτους από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία (24 Φεβρουαρίου).
Επίσης, οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα ανταλλάξουν απόψεις για την κατάσταση στο Αφγανιστάν, καθώς και για την κλιματική και ενεργειακή διπλωματία.
Επιπλέον, θα λάβει χώρα άτυπο γεύμα εργασίας των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. με συμμετοχή του Mολδαβού Αναπληρωτή Πρωθυπουργού και Υπουργού Εξωτερικών και Ευρωπαϊκής Ενσωμάτωσης, Nicu Popescu.
Υπό το λήμμα «Τρέχουσες Υποθέσεις» αναμένεται να ανταλλαγούν απόψεις κυρίως για τις εξελίξεις στο Ιράν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης