Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μετά την Τουρκία στην Αθήνα ο Blinken - Συνάντηση με Μητσοτάκη το απόγευμα, που θα στραφούν οι συνομιλίες

Μετά την Τουρκία στην Αθήνα ο Blinken - Συνάντηση με Μητσοτάκη το απόγευμα, που θα στραφούν οι συνομιλίες
Μετά τη συνάντησή του σήμερα (20/2) στην Άγκυρα με τον Τούρκο πρόεδρο, R.T. Erdogan, και τον M. Cavusoglu,  ο Antony Blinken θα αναχωρήσει για Αθήνα
Σχετικά Άρθρα
Το κατώφλι του Μαξίμου θα διαβεί το απόγευμα της Δευτέρας 20/2 ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκος Μητσοτάκη.
Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ φτάνει σήμερα για διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του που ξεκίνησε στις 16 Φεβρουαρίου από τη Γερμανία για τη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου και συνέχισε στις 19/2 στην Τουρκία, όπου και ανακοίνωσε τη χορήγηση 100 εκατομμυρίων δολαρίων επιπρόσθετης βοήθειας προς τους πληγέντες από τον σεισμό.
Μετά τη συνάντησή του σήμερα (20/2) στην Άγκυρα με τον Τούρκο πρόεδρο, R.T. Erdogan, και τον Τούρκο ομόλογό του, ο Blinken θα αναχωρήσει για Αθήνα.

Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα - Συνάντηση με Μητσοτάκη

Τετ α τετ με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου θα έχει το απόγευμα της Δευτέρας 20/2 ( στις 19:30), ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken.
Στο επίκεντρο της συνάντησης, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να τεθούν οι ελληνοαμερικανικές και οι τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι εξελίξεις στη Ανατολική Μεσόγειο, η Ουκρανία, ενεργειακά θέματα και ο ρόλος της Ελλάδας ως πάροχος ενεργειακής ασφάλειας στην περιοχή, αλλά και το θέμα ένταξης Σουηδίας - Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.
Μετά το πέρας της συνάντησης με τον πρωθυπουργό, θα ακολουθήσει δείπνο, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών Ν. Δένδια και Εθνικής Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλου.

Την Τρίτη 21/2 συνάντηση με Δένδια και Τσίπρα

Την Τρίτη 21/2 ο Antony Blinken θα εγκαινιάσει με τον υπουργό Εξωτερικών, Ν. Δένδια, τον τέταρτο γύρο του Στρατηγικού Διαλόγου ΗΠΑ-Ελλάδας.
Επίσης, θα συναντηθεί με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Α. Τσίπρα.
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του State Department, «στην Αθήνα, ο Blinken θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Εξωτερικών, Ν. Δένδια και τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, για να συζητήσουν την αμυντική συνεργασία, την ενεργειακή ασφάλεια και την κοινή μας δέσμευση για την υπεράσπιση της δημοκρατίας.
Ο Blinken θα εγκαινιάσει τον τέταρτο γύρο του Στρατηγικού Διαλόγου ΗΠΑ-Ελλάδας στις 21 Φεβρουαρίου».
Με αφορμή την  επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών , A. Blinken, ο Ν. Δένδιας σε πρόσφατη συνέντευξή του τόνισε ότι «καταδεικνύει εκ νέου, με τον πλέον απτό τρόπο, την εμπιστοσύνη των ΗΠΑ ως προς τον αδιαμφισβήτητο ρόλο της χώρας μας στην προάσπιση της σταθερότητας και της ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή, εν μέσω ραγδαίων γεωπολιτικών εξελίξεων».
«Θα επισφραγίσει την ανάδειξη της Ελλάδας - χάρη στις εντατικές προσπάθειες της κυβέρνησης Μητσοτάκη - ως έναν από τους πλέον αξιόπιστους εταίρους των ΗΠΑ σε γεωστρατηγικό επίπεδο», σύμφωνα με τον Ν. Δένδια.
Σε ό,τι αφορά την ατζέντα της επίσκεψης, θα περιλαμβάνει θέματα διμερούς συνεργασίας, με αιχμή του δόρατος το στρατηγικό διάλογο Ελλάδας - ΗΠΑ και περιφερειακά ζητήματα, ιδίως όσον αφορά τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης