Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος κατά ΝΔ για υποψηφιότητα Νικολάου: Η κατασπατάληση δημόσιου χρήματος προϋπόθεση εισόδου στα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Ηλιόπουλος κατά ΝΔ για υποψηφιότητα Νικολάου: Η κατασπατάληση δημόσιου χρήματος προϋπόθεση εισόδου στα ψηφοδέλτια της ΝΔ
Αναρωτιέμαι αν η κ. Νικολάου θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ - Η κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος είναι προϋπόθεση για να μπει κανείς στα ψηφοδέλτια της ΝΔ
Το «ερώτημα για την επόμενη μέρα είναι αν θα έχουμε ένα πολιτικό προσωπικό που θα σέβεται το δημόσιο χρήμα ή αν θα βλέπουμε περιστατικά σαν του Πάτση και του Χειμάρα ή σαν αυτό που βλέπουμε στο Documento, με βάση το οποίο πόρισμα του ΣΔΟΕ έδειξε ότι η κ. Νικολάου έχει ζημιώσει το Δημόσιο με πάνω από 2 εκ. ευρώ από απευθείας αναθέσεις», σημείωσε ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος και απευθυνόμενος στον Παύλο Μαρινάκη της ΝΔ, τον ρώτησε: «Αναρωτιέμαι αν η κ. Νικολάου θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.
Εκτός και αν η κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος είναι προϋπόθεση για να μπει κανείς στα ψηφοδέλτια της ΝΔ…», όπως πρόσθεσε, στην αντιπαράθεση που είχαν μεταξύ τους στον ΑΝΤ1 με αφορμή την αποκάλυψη από την εφημερίδα Documento λεπτομερειών για την ζημιά ύψους 2 εκατ. ευρώ που έχει προκαλέσει στο Δημόσιο με απευθείας αναθέσεις η Σοφία Νικολάου, υποψήφια βουλευτής της ΝΔ.

Προστασία πρώτης κατοικίας

«Κεντρικό ερώτημα για την επόμενη μέρα είναι αν η χώρα θα έχει προστασία της πρώτης κατοικίας η αν θα ισχύει το “πλαίσιο Πάτση”», δήλωσε ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, από το βήμα του ΑΝΤ1.
«Είναι επιβεβλημένη μια ΠΝΠ που θα παγώσει τους πλειστηριασμούς», τονίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος και υπογραμμίζει ότι «στη συνέχεια είναι αναγκαία η αλλαγή του πτωχευτικού νόμου και η προστασία της πρώτης κατοικίας, της αγροτικής γης και της επαγγελματικής στέγης, στην οποία θα προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ μετά τη νίκη του στις επόμενες εκλογές».
«Το να έχει πτωχευτικό νόμο η χώρα που δεν θα είναι χειρότερος από αυτόν που πρότεινε το ΔΝΤ στα χρόνια της χρεοκοπίας», είπε, αναφερθείς στο νόμο που έφερε η σημερινή κυβέρνηση, «είναι ζήτημα μοντέλου, όχι δημοσιονομικό».

Ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και υποψήφιος στην Α’ Αθήνας κατηγορεί την κυβέρνηση για «εμπαιγμό» των συνταξιούχων, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για την επαναφορά της 13ης σύνταξης και την καταβολή των αναδρομικών σε τρεις ετήσιες δόσεις.
Επισημαίνει δε τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση του εισοδήματος, για εργαζόμενους, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και αντιμετώπιση της «αδικίας της αισχροκέρδειας».

Ο κ. Ηλιόπουλος σημειώνει ότι το βασικό ερώτημα είναι «αν η Ελλάδα θα έχει μια προοδευτική κυβέρνηση που θα αγωνιστεί για μια χώρα της δημιουργίας, της παραγωγής, της δημοκρατίας ή θα μείνουμε με μια αυταρχική και αλαζονική ομάδα που βουλιάζει την χώρα μέσα στον παρασιτισμό της διαπλοκής, της διαφθοράς και της διασπάθισης των δημόσιων πόρων».
Υποστηρίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης που μιλάει για δύο ή ακόμα και τρεις κάλπες παραδέχεται την πολιτική του απομόνωση, παραδέχεται ότι είναι παράγοντας αστάθειας» και σημειώνει ότι «η μάχη που δίνουμε και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πετύχουμε είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι πρώτο κόμμα».

Τονίζει ότι μια κυβέρνηση νικητών από την πρώτη Κυριακή με κορμό των ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ «θα παρέχει όλα τα αναγκαία εργαλεία, τόσο στα ευρωπαϊκά Όργανα, όσο και στις ελληνικές Αρχές, προκειμένου να εξαρθρωθεί ο παρακρατικός μηχανισμός που είχε στηθεί τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια εντός και εκτός ΕΥΠ με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη».
Χαρακτηρίζει δε ως «ένδειξη της τρομακτικής αλαζονείας της κυβέρνησης» τον τρόπο που έχει αντιμετωπίσει τους καλλιτέχνες, υποστηρίζοντας, με αφορμή της κινητοποιήσεις τους, ότι «η πλειοψηφία του κόσμου φωνάζει ‘δεν πάει άλλο’».

Τονίζοντας ότι «εκλογές πρώτα απ’ όλα σημαίνει συζήτηση για το πρόγραμμα», επισήμανε: «ερώτημα για την επόμενη μέρα είναι αν η χώρα θα έχει πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών και ένα δημόσιο σύστημα υγείας ή θα φτάνουμε να χάνουμε ακόμη και δωρεές, όπως αυτή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που δώρισε στο κράτος τρία νοσοκομεία και η κυβέρνηση ούτε αυτό δεν κατάφερε να προχωρήσει».
Επανέλαβε, τέλος, ότι η συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας, με βάση ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, είναι εφικτή στις πρώτες εκλογές με απλή αναλογική, με προϋπόθεση την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης