Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τούρκος πρόξενος: Δυνατοί οι δεσμοί μας με την Ελλάδα, είμαστε βαθιά συγκινημένοι

Τούρκος πρόξενος: Δυνατοί οι δεσμοί μας με την Ελλάδα, είμαστε βαθιά συγκινημένοι
Το μήνυμα του Τούρκου πρόξενου για την ελληνική βοήθεια
Σχετικά Άρθρα
«Οι δεσμοί μεταξύ των λαών μας είναι πολύ δυνατοί και είναι κάτι που το έχουμε δει, το έχουμε δοκιμάσει ξανά», δήλωσε ο Τούρκος πρόξενος στη Θεσσαλονίκη, Εφέ Τσεϊλάν, λέει το δικό του «ευχαριστώ» για το ελληνικό κύμα αλληλεγγύης προς την Τουρκία.
Αναγνωρίζοντας ότι η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που ανταποκρίθηκαν στις άμεσες προσπάθειες έρευνας και διάσωσης, ο Τσεϊλάν δήλωσε, μιλώντας στο GRTimes, ότι αυτή η βοήθεια εκτιμάται βαθύτατα. Αναφέρθηκε και στην άμεση αποστολή υλικού ήδη από τα πρώτα 24ωρα που έγινε αεροπορικώς με στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη.
Ευχαρίστησε το ελληνικό κράτος, την πολιτική προστασία, τους δήμους και κάθε πολίτη ξεχωριστά, για τη βοήθεια που προσφέρουν ως γείτονες, σε μια χώρα που αυτή τη στιγμή έχει πληγεί.
Εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως όσο η χώρα του βρίσκεται σε ανάγκη, η ελληνική βοήθεια θα συνεχιστεί και αυτό όπως είπε το βασίζει «στη διαρκή φιλία μεταξύ των δύο λαών».
Ο Τούρκος πρόξενος υπογράμμισε, ακόμη, πως τους επόμενους μήνες η διεθνής βοήθεια θα χρειαστεί πολύ.
«Σε μερικές εβδομάδες θα υπάρχει νέα περίοδος για την προσωρινή στέγαση και μετά θα είναι η περίοδος της αποκατάστασης. Οπότε στη διάρκεια αυτών των περιόδων, κάθε μια έχει τις δικές της ανάγκες και τις δικές της απαιτήσεις. Θα πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα. Οι κρατικοί θεσμοί στην Τουρκία έχουν εστιάσει στην ανακούφιση από την καταστροφή και στην αποκατάσταση. Έχουμε την εμπειρία. Νομίζω ότι θα κάνουμε καλά πράγματα για τους επιζώντες της καταστροφής» δήλωσε επίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης