Τελευταία Νέα
Πολιτική

Qatar Gate: Έφεση κατά της προφυλάκισης από τον δικηγόρο της Καϊλή – Ζητά κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με Panzeri

Qatar Gate: Έφεση κατά της προφυλάκισης από τον δικηγόρο της Καϊλή – Ζητά κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με Panzeri
Τα στοιχεία για την κράτηση της Καϊλή βασίζονται στις δηλώσεις του Panzeri, ο οποίος έλεγε ψέματα επί δύο μήνες και τώρα με το καθεστώς του μεταμελημένου, ο λόγος του έχει γίνει Ευαγγέλιο σχολίασε ο δικηγόρος της Ελληνίδας ευρωβουλευτού
Σχετικά Άρθρα
Ο διάσημος δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Sven Mary κατέθεσε έφεση κατά της προφυλάκισης της πρώην αντιπροέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και ζητά κατ’ αντιπαράσταση εξέταση της ίδιας με τον φερόμενο εγκέφαλο του Qatar Gate Pier Antonio Panzeri.
Μετά την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου του Βελγίου, στην έρευνα για το Qatar Gate, να παρατείνει την προφυλάκιση της Εύας Καϊλή, του Panzeri και του ευρωβουλευτή Marc Tarabella , ο δικηγόρος της ευρωβουλευτού τόνισε ότι «σέβεται την απόφαση αλλά θα ασκήσει έφεση».
Η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή και του Panzeri παρατάθηκε κατά 2 μήνες και του Tarabella κατά 1 μήνα.
Η υπεράσπιση του Βέλγου ευρωβουλευτή ήδη άσκησε έφεση κατά της απόφασης από το βράδυ της Πέμπτης (16/2/2023).

Έγινε Ευαγγέλιο ο λόγος του Panzeri

«Δύσκολο χτύπημα για την Εύα Καϊλή, ήδη κρατούμενη για 10 εβδομάδες», σχολιάζει η εφημερίδα Le Soir , επισημαίνοντας ότι το προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών αποφάσισε να παρατείνει την προληπτική της κράτηση, όπως και για τον Panzeri και τον Βέλγο ευρωβουλευτή Tarabella - και οι τρεις κατηγορούνται στο πλαίσιο της έρευνας για φερόμενες πράξεις διαφθοράς εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
«Πίστευα πραγματικά ότι έπρεπε και επρόκειτο να απελευθερωθεί, τουλάχιστον με ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι», δήλωσε ο Sven Mary, ο νέος δικηγόρος της κ. Καϊλή, στη Soir, μετά την απόφαση τoυ προδικαστικού συμβουλίου.
«Λυπάμαι που δεν απελευθερώθηκε και εξακολουθώ να πιστεύω ότι αποτελεί ένα τρόπαιο.
Όμως δεν είναι μόνο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Εύα Καϊλή είναι και μητέρα. Μια μητέρα που βλέπει το 24 μηνών μωρό της δύο φορές το μήνα.
Σέβομαι αυτήν την απόφαση, αλλά την αμφισβητώ και θα ασκήσω έφεση σήμερα», πρόσθεσε.
Ο ίδιος, σημειώνει ότι θα προτιμούσε να ήταν παρών ο δικαστής Claise στο προδικαστικό συμβούλιο, «γιατί ποιος ξέρει την υπόθεση καλύτερα από αυτόν;
Δεν ξέρω αν το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό, αλλά είχαμε έναν δικαστή που έπρεπε να τον αντικαταστήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα και ο οποίος προφανώς δεν γνώριζε την υπόθεση».
Ωστόσο, ο Mary τονίζει ότι συμμερίζεται την άποψη του δικηγόρου του Marc Tarabella, σχετικά με την υπερβολική βαρύτητα που δίνεται στον «μετανοημένο» Panzeri, λέγοντας:
«Διαπιστώνω ότι τα στοιχεία για την κράτηση του πελάτη μου (σ.σ. Εύας Καϊλή) βασίζονται στις δηλώσεις του Panzeri, ο οποίος έλεγε ψέματα επί δύο μήνες και τώρα με το καθεστώς του μεταμελημένου, ο λόγος του έχει γίνει Ευαγγέλιο».
Όσον αφορά τον ευρωβουλευτή, Marc Tarabella, του οποίου το αίτημα για αποφυλάκιση απορρίφθηκε από το προδικαστικό συμβούλιο και προφυλακίζεται για ένα μήνα, ο δικηγόρος του, Maxim Toller ρ δήλωσε ότι θα καταθέσει έφεση σήμερα.

Αίτηση αποβολής του ανακριτή

«Η αίτηση αποφυλάκισης είναι ανεξάρτητη από τη διαδικασία αποβολής του ανακριτή.
Ακόμα κι αν δεν απαγορεύεται να σκεφτεί κανείς ότι το δεύτερο είχε αναγκαστικά συνέπεια στο πρώτο...», δήλωσε στον Τύπο.
Σύμφωνα με τη Soir, οποιοσδήποτε δικαστής μπορεί να αμφισβητηθεί - είτε κατά τη διάρκεια της έρευνας είτε κατά τη διάρκεια μιας δίκης - εάν υπάρχει «εύλογη υποψία» μεροληψίας.
Η αίτηση απαλλαγής πρέπει να υποβάλλεται σε επιστολή που περιέχει τα επιχειρήματα και υπογράφεται από δικηγόρο εγγεγραμμένο για περισσότερα από δέκα χρόνια στο δικηγορικό σύλλογο.
Ο Toller, ο δικηγόρος του κ. Tarabella, είπε ότι εισήγαγε αυτή τη διαδικασία το πρωί της Πέμπτης 16 Φεβρουαρίου, ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου, σχετικά με τη νομιμότητα για την πιθανή παράταση κράτησης του πελάτη του.
«Αν ο δικαστής αρνηθεί να παραιτηθεί, είναι δυνατό να ασκηθεί έφεση ενώπιον ανώτερου δικαστηρίου», διευκρινίζει στη «Soir" ένας ποινικός δικηγόρος που ζητά την ανωνυμία του. Σε αυτήν την περίπτωση, ο δικαστής Claise έχει δύο ημέρες για να απαντήσει σε αυτό το αίτημα «συμφωνώντας ή όχι με το αίτημα να απέχει», λέει ο δικαστικός κώδικας. Εάν αρνηθεί να παραιτηθεί, η υπεράσπιση του Tarabella μπορεί, εντός τριών ημερών, να προσφύγει στο Εφετείο, το οποίο με τη σειρά του θα αποφασίσει εντός οκτώ ημερών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης