Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πυρά Κακλαμάνη για απόφαση Αρείου Πάγου και funds: «Έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη μου στην ηγεσία της Δικαιοσύνης»

Πυρά Κακλαμάνη για απόφαση Αρείου Πάγου και funds: «Έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη μου στην ηγεσία της Δικαιοσύνης»
Προβληματισμός του για την ταχύτητα με την οποία εκδόθηκε η απόφαση από το Ανώτατο Δικαστήριο

Αιχμές για την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για τα funds άφησε ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης.
Σε τηλεοπτική του τοποθέτηση, ο αντιπρόεδρος της Βουλής εξέφρασε τον προβληματισμό του για την ταχύτητα με την οποία εκδόθηκε η απόφαση από το Ανώτατο Δικαστήριο.
Συγκεκριμένα τόνισε: «Είμαι ένας άνθρωπος που σέβομαι τη Δικαιοσύνη. Δεν αποδέχομαι αλά καρτ τις αποφάσεις της, αλλά πρέπει να σας πω ότι αυτή η απόφαση του Αρείου Πάγου έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη μου στην ηγεσία της Δικαιοσύνης.
Όχι λόγω της ταχύτητας που το έβγαλε, που είναι πρωτοφανές για Άρειο Πάγο, αν έβγαζε έτσι όλες τις αποφάσεις θα ήμασταν χώρα πρότυπο σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφήστε το αυτό, αλλά η απόφαση, μού ειπώθηκε ότι έχει βασιστεί αφενός στον νόμο του 2015 του ΣΥΡΙΖΑ, που έλεγε ότι αυτές οι συναλλαγές φορολογούνται. Τον “πάντρεψε” η απόφαση με τον νόμο του 2003, όπου οι ενδοτραπεζικές συναλλαγές είναι αφορολόγητες».
Και συνέχισε υπογραμμίζοντας: «Στην ουσία, λοιπόν, έχουν χαριστεί με αυτή την απόφαση, η οποία όταν βγει θα τη διαβάσουμε όλοι, αλλά για να μου το λέει ο κ. Τζαβάρας ξέρει, 58 δις. Κατά την άποψή μου αυτά πρέπει να φορολογηθούν και με τα λεφτά που θα εισπραχτούν να βοηθηθούν οι έχοντες πραγματικά ανάγκη μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού από το κράτος».
Υπενθυμίζεται πως η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, την περασμένη Πέμπτη, τάχθηκε υπέρ της δυνατότητας των εταιρειών διαχείρισης «κόκκινων» ενυπόθηκων δανείων servicers να βγάζουν σε πλειστηριασμό σπίτια, που αποτελούν πρώτη κατοικία, και να προβαίνουν σε πράξεις εκτέλεσης ως δικαιούχοι διάδικοι για λογαριασμό των funds.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης