Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το θρίλερ Καραμανλή στη ΝΔ, τα εκβιαστικά διλήμματα του Μαξίμου και η συμφωνία με Καρατζαφέρη που… χάλασε στο τέλος

Το θρίλερ Καραμανλή στη ΝΔ, τα εκβιαστικά διλήμματα του Μαξίμου και η συμφωνία με Καρατζαφέρη που… χάλασε στο τέλος
Η αρχική στάση του Κ. Καραμανλή ήταν να μην είναι υποψήφιος καθώς έτσι θα έδειχνε την αντίθεσή του απέναντι στην ηγεσία Μητσοτάκη για το μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών
Σχετικά Άρθρα
Ένα απίστευτο παρασκήνιο εκτυλίσσεται αυτή τη περίοδο στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας με την απόφαση του Κώστα Καραμανλή για το αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στην Α Θεσσαλονίκης.

Πικραμένος με Μητσοτάκη ο πρώην πρωθυπουργός

Η αρχική του στάση ήταν να μην είναι υποψήφιος καθώς έτσι θα έδειχνε την αντίθεσή του απέναντι στην ηγεσία Μητσοτάκη για το μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών.
O ίδιος έλεγε σε στενούς του ανθρώπους ότι δεν θέλει να έχει σχέση με τη σημερινή Νέα Δημοκρατία καθώς εκτός από το σκάνδαλο των υποκλοπών που έχει στιγματίσει τη παράταξη, περιβάλλεται από πρόσωπα που κάποτε υπήρξαν υβριστές της κυβέρνησής του.
Μιλάμε για πρόσωπα από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, που είχαν πρωτοστατήσει στο χορό των κατηγοριών απέναντι στην κυβέρνησή του. Τα οποία φυσικά, εάν αυτός ήταν στη ΝΔ, δεν θα τολμούσαν να περάσουν ούτε έξω από τα γραφεία του κόμματος.

Ακόμα και μία μονάδα κάτω μπορεί να κοστίσει η φυγή Καραμανλή

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει μεγάλο πρόβλημα στην Θεσσαλονίκη και ευρύτερα στη Μακεδονία.
Είδαμε με τι τρόπο ο Πρωθυπουργός υποσχόταν κονδύλια για ανάπτυξη στην περιοχή ενώ δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι στη Κοζάνη φτιάχτηκε το πιο σύγχρονο πανεπιστήμιο και campus όλης της Ελλάδας. Παρ’ όλα αυτά, η ΝΔ έχει μεγάλο πρόβλημα.
Η φυγή του Κώστα Καραμανλή από τις λίστες της ΝΔ θα μπορούσε να κοστίσει ακόμα και 1 μονάδα, λένε γνώστες της περιοχής, στο τελικό εκλογικό ποσοστό, αφού ο πρώην πρωθυπουργός έχει πολύ πιστούς ψηφοφόρους που ψηφίζουν ΝΔ λόγω αυτού και μόνο.

Υπήρξε συμφωνία πρώην στενού συνεργάτη Μητσοτάκη με Καρατζαφέρη

Ωστόσο, υπάρχει και ένα παράπλευρο παρασκήνιο που είναι γνωστό σε πολύ λίγους κυβερνητικούς.
Όσο στην κυβέρνηση ήταν συγκεκριμένος ανώτατος παράγοντας, υπήρχε μία συμφωνία μεταξύ αυτού και με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, εις γνώση του Κ. Μητσοτάκη, ώστε να κατέβει στην Θεσσαλονίκη σε περίπτωση που δεν υπάρξει θετική ανταπόκριση από τον Κώστα Καραμανλή.
Ο κ. Καρατζαφέρης έχει διατηρήσει τους δεσμούς του με την Μακεδονία, υπήρξε πρωτεργάτης του Μακεδονικού ενώ είχε πολύ καλές επαφές με το χριστιανικό στοιχείο της περιοχής.
Και από την άλλη θα έκοβε λίγο τα ποσοστά του Κυριάκου Βελόπουλου που είναι ιδιαίτερα υψηλά στις περιοχές αυτές καθώς από εκεί είναι η καταγωγή του και η δραστηριότητά του.

Συνέχισε τα καλά λόγια για Μητσοτάκη

Ωστόσο, το σενάριο αυτό δεν βγήκε καθώς ο συγκεκριμένος κυβερνητικός παράγοντας έφυγε από την κυβέρνηση, οπότε η συμφωνία έπαψε να ισχύει.
Παρόλα αυτά, ο Γιώργος Καρατζαφέρης ήδη στις εκπομπές του είχε μιλήσει για τα καλύτερα λόγια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αλλά συνολικότερα για την οικογένεια Μητσοτάκη και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος έφερε στη ΝΔ τον Γ. Καρατζαφέρη. Κάποτε το είχε προτείνει και για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Εκβιαστικά διλήμματα από το Μαξίμου

Σημειωτέο, ο Γ. Καρατζαφέρης δεν είχε καλή σχέση με τον Κ. Καραμανλή.
Θυμίζουμε ότι ο δεύτερος τον είχε διώξει ως ακροδεξιό όταν τα έχωσε στον Άρη Σπηλιωτόπουλου, στενό συνεργάτη του τότε προέδρου της ΝΔ και έκτοτε δεν ξαναμίλησαν.
Οπότε το Μαξίμου γνώριζε καλά ότι η ένταξη Καρατζαφέρη στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α Θεσσαλονίκης, εφόσον ο πρώην πρόεδρος αποφάσιζε να μην κατέβει, θα ενοχλούσε πολύ τον Κώστα Καραμανλή. Ουσιαστικά, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ένας «μικροεκβιασμός» ο οποίος, όμως, θα έφερνε κάποιες δεξιές ψήφους από αυτές που έχασε.

Ο αδερφός του Βελόπουλου – Βαμμένα ΝΔ και τα δύο αδέρφια…

Σημαντική υποσημείωση είναι ότι η ΝΔ είχε και μία άλλη εναλλακτική, την κάθοδο στη Α Θεσσαλονίκης του αδερφού του Κυριάκου Βελόπουλου, Δημήτρη ο οποίος έχει καθιερωθεί στους κόλπους της συμπρωτεύουσας ως Δημήτρης Βενιέρης. Ξεκίνησε ως δημοσιογραφικό ψευδώνυμο αλλά έγινε το κανονικό του όνομα προκειμένου να μην έχει σχέση με τον αδερφό του.
Ο ίδιος έχει ξανακατέβει στην Θεσσαλονίκη το 2019 ενώ, και οι πέτρες της Θεσσαλονίκης γνωρίζουν, ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος όταν έφυγε από το ΛΑΟΣ το 2011 εντάχθηκε στη Νέα Δημοκρατία και παρέμεινε μέχρι που ήρθε στη ηγεσία ο κεντρώος Κ. Μητσοτάκης.
Αν είχε επικρατήει ο Β.Μειμαράκης ή ο Ά. Γεωργιάδης δεν θα είχε κάνει το κόμμα Ελληνική Λύση.
Γι’ αυτό και πολλοί, πιστεύουν ότι εάν υπάρξει ζήτημα αυτοδυναμίας για τη ΝΔ ο Κυριάκος Βελόπουλος δεν θα πιεστεί και πολύ… Αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα τώρα.

Οι «πένες» του Μαξίμου έτοιμες να επικρίνουν Καραμανλή

Πάντως, σχετικά με τα δεδομένα έχουν αλλάξει.
Στο στρατόπεδο του Κώστα Καραμανλή θεωρούν ότι το Μαξίμου, σε περίπτωση που αποφασίσει να μην συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο, θα μπορούσε να τον κατηγορήσουν ότι άφησε την παράταξη στην πιο κρίσιμη περίοδο. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι οι βραχίονες του Μαξίμου στα ΜΜΕ λοιδορούν πολλές φορές τον πρώην Πρωθυπουργό και είναι σίγουρο ότι εάν αποφασίσει να αποχωρήσει θα το συμπεριλάβουν στην κριτική τους.

80-20 να ξανακατέβει ο Καραμανλής για να μην διχάσει το κόσμο

Ο πρώην πρωθυπουργός θα κάνει τις αποφάσεις του γνωστές τις επόμενες μέρες ενώ, όπως έχουμε γράψει θα υπάρχει ή συνάντηση ή επικοινωνία με τον Κ. Μητσοτάκη.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο κ. Καραμανλής δεν θα θελήσει να διχάσει το κόσμο της ΝΔ και, κατά πάσα πιθανότητα, θα συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ για τελευταία φορά.
Μάλιστα, υπάρχει και η σκέψη μετά τις δεύτερες εκλογές σε εύλογο διάστημα να παραιτηθεί και να αφήσει την έδρα.
Υπάρχουν, όμως, και αυτοί στον κλειστό του περιβάλλον που τον συμβουλεύουν να μην είναι υποψήφιος εκ νέου αλλά να στείλει ένα σαφές μήνυμα στους ψηφοφόρους του να στηρίξουν τη ΝΔ στις εκλογικές μάχες που έρχονται.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης