Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρίνης: Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δεν έχει άγχος να επιλέξει κυβερνητικό εταίρο – ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν άμεση κυβερνητική λύση

Κατρίνης: Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δεν έχει άγχος να επιλέξει κυβερνητικό εταίρο – ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν άμεση κυβερνητική λύση
«Το ΠΑΣΟΚ δε διακατέχεται από κανένα άγχος να επιλέξει κυβερνητικό εταίρο ή να συμμετάσχει σε μία κυβέρνηση χωρίς προγραμματικό περιεχόμενο», δήλωσε ο κ. Κατρίνης
Δριμεία κριτική σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ασκεί ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης κάνοντας λόγο για τοξικό πολιτικό λόγο εν όψει της διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών.
«Παρότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας, την ίδια στιγμή κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να πάρουν τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.
Πέρα όμως από την κοινή προσπάθειά τους για συμπίεση της παράταξής μας, αναλώνονται από κοινού σε λασπομαχίες, με αποτέλεσμα στον προεκλογικό πολιτικό λόγο να κυριαρχεί η τοξικότητα.
Το ΠΑΣΟΚ, απέναντι σε όλα αυτά τα τοξικά φαινόμενα που δηλητηριάζουν τον πολιτικό διάλογο, επιλέγει συγκεκριμένες προτάσεις, λύσεις και απαντήσεις, για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των πολιτών» , σημείωσε ο κ. Κατρίνης μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΣΚΑΙ 100,3 FM.

Μετεκλογικές συνεργασίες

Σε ερώτηση για τις μετεκλογικές συνεργασίες απάντησε ότι, η όποια συζήτηση ξεκινήσει το βράδυ των εκλογών, θα πρέπει να έχει προγραμματικό περιεχόμενο.
«Το ΠΑΣΟΚ δε διακατέχεται από κανένα άγχος να επιλέξει κυβερνητικό εταίρο ή να συμμετάσχει σε μία κυβέρνηση χωρίς προγραμματικό περιεχόμενο.
Ζητούμενό μας είναι οι προγραμματικές θέσεις και προτάσεις μας να αποτελούν τον κορμό του κυβερνητικού προγράμματος, θεωρώντας αυτό κυρίαρχο και όχι τη συζήτηση για τα πρόσωπα.
Αυτό πιστεύουμε, σε αντίθεση με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, των οποίων το διακύβευμα εξαντλείται στο δίλλημα Μητσοτάκης ή Τσίπρας για την θέση του πρωθυπουργού», είπε χαρακτηριστικά.
«Για το ΠΑΣΟΚ, πρωτίστως, έχει σημασία το περιεχόμενο της πολιτικής, το πρόγραμμα και οι θέσεις που θα υιοθετηθούν.
Αν τα κόμματα αποδεχτούν όλα αυτά, τότε τα πρόσωπα θα κληθούν να υπηρετήσουν την όποια συμφωνία προκύψει.
Παράλληλα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να θέλουν άμεση κυβερνητική λύση, παρά τη δύσκολη γεωπολιτική και οικονομική συγκυρία που αντιμετωπίζει η χώρα», πρόσθεσε.

Προεκλογικό επίδομα

Κληθείς να σχολιάσει τα μέτρα στήριξης ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ επισήμανε πως «ο πρωθυπουργός δεν φαίνεται να αντιλήφθηκε αυτό που το ΠΑΣΟΚ έχει τονίσει εδώ και καιρό: η εξαίρεση 910.000 συνταξιούχων με προσωπική διαφορά από τις αυξήσεις των συντάξεων ήταν άδικη».
«Δεν πιστεύουμε ότι ένα προεκλογικό επίδομα (το οποίο θα δοθεί εφάπαξ) αποτελεί λύση, γιατί ακρίβεια και πληθωρισμός παραμένουν και το σύνολο των συνταξιούχων το βιώνει.
Και βέβαια παραμένει ερωτηματικό για ποιο λόγο ο κ. Μητσοτάκης δεν υλοποίησε την προεκλογική του εξαγγελία για κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, που προκάλεσε όλες αυτές τις ανισότητες», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης