Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κωδικός «Άλωση του ΠΑΣΟΚ» από παράκεντρα του Μαξίμου και της Κουμουνδούρου που θέλουν διπολισμό ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Κωδικός «Άλωση του ΠΑΣΟΚ» από παράκεντρα του Μαξίμου και της Κουμουνδούρου που θέλουν διπολισμό ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ
Η ΝΔ θέλει να πάρει τους πιο κεντρώους από το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ τους πιο αριστερόστροφους
Σχετικά Άρθρα
Kωδικός «Άλωση» του ΠΑΣΟΚ έχει σημάνει στο πολιτικό σύστημα καθώς ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι είναι ένας προνομιακός χώρος που μπορεί να δώσει ψηφοφόρους και να τονώσει τα ποσοστά τους.
Γι’ αυτό και θέλουν να τον συμπιέσουν και η ΝΔ να πάρει τους πιο κεντρώους αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει τους πιο αριστερόστροφους.
Ουσιαστικά ο διπολισμός εξυπηρετεί και τους δύο.
Ποια είναι τα στοιχεία αυτά που μάς δείχνουν ότι και τα δύο επιτελεία προσπαθούν να διασπάσουν τη Χαριλάου Τρικούπη;

Μεταγραφές με υποσχέσεις θέσεων και καρεκλών

Καταρχάς, από πλευράς Νέας Δημοκρατίας βλέπουμε μία πρωτοφανή μεταγραφολογία. Η ΝΔ τάζει θέσεις και οφίτσια σε στελέχη και έχει καταφέρει να φέρει γύρω στα 150 στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Πειραιώς. Ασφαλώς, δεν μιλάμε για μεγάλοστελέχη αλλά μικρά στελέχη που δείχνει μία τάση. Μετά τις μεταγραφές Σπυρόπουλου-Φτακλάκη-Καρανικόλα έρχονται άλλες δύο, της Χαράς Ντερμανάκη από τα Χανιά που έχει ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση και του Γιώργου Γουλτίδη από την Ημαθία με μακρά σταδιοδρομία στην τοπική αυτοδιοίκηση και κυρίως πολιτικός φίλος και πρώην συνεργάτης του Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

Γιατί βγήκε το βιβλίο τώρα πριν τις εκλογές;

Επίσης, πέρα από τις μεταγραφές, στο προσκήνιο ήρθε και ένα βιβλίο που πολύ ύποπτα εκδόθηκε αυτή τη περίοδο. Μιλάμε για το βιβλίο του δημοσιογράφου Παντελή Καψή που αναφέρει όλα τα παρασκήνια της περιόδου του 2007 όταν ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο Κώστας Σημίτης και η Διαπλοκή (εκδότες και επιχειρηματίες) προσπάθησαν να διώξουν τον Γιώργο Παπανδρέου από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Οι λεπτομέρειες δημιουργούν ένα μεγάλο ξεκατίνιασμα, υποβαθμίζοντας το ΠΑΣΟΚ και κάνοντας όλους να θυμηθούν το κακό παρελθόν του κόμματος το οποίο τα εκδοτικά συμφέροντα χρησιμοποίησαν πολλές φορές για να εξασφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα.

Διαρροή 1η: Ότι θα αρθεί η ασυλία Ανδρουλάκη

Μετά την ξαφνική υποβάθμιση του ΠΑΣΟΚ, την ώρα που προσπαθεί να ανταπεξέλθει δημοσκοπικά, ήρθαν δύο περίεργες διαρροές. Η μία ότι οι βελγικές αρχές θα άρουν την ασυλία σε πολιτικό αρχηγό φωτογραφίζονται τον Νίκο Ανδρουλάκη. Η ιστορία είναι λίγο πολύ γνωστή και την έχουν αναπαραγάγει και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Ωστόσο, στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι έχει προέλθει από δάκτυλο ΣΥΡΙΖΑ –αλλά αναπαράγεται και από τους επικοινωνιακούς βραχίονες του Μαξίμου- που θέλει να συνεχίσει ένα αφήγημα « ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι εκβιαζόμενος, διότι κάτι βρήκαν οι υποκλοπές».

Διαρροή Νο 2: Έρχεται νέος κύκλος αποκαλύψεων για το ΠΑΣΟΚ

Αφού, λοιπόν, κάποιοι κύκλοι συντηρούν το αφήγημα ότι «το ΠΑΣΟΚ μετά την Εύα Καιλή, θα έχει θέμα και με τον πρόεδρό του, επίσης ευρωβουλευτή που είχε επαφές και διασυνδέσεις με ρώσους και κινέζους αξιωματούχους», προσπαθούν να υποβαθμίσουν και άλλο το ΠΑΣΟΚ που κάποια στιγμή έφτασε στις δημοσκοπήσεις να έχει και 16,5%. Γι’ αυτό, και βγήκε ξαφνικά άλλη μία διαρροή ότι υπάρχει η τρίτη διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου που αναλύει τί έγινε την περίοδο Σημίτη ειδικά με τα θέματα των εξοπλισμών που τον έστειλαν κάποτε στην φυλακή. Και αυτό, όμως, βαίνει ενάντια στο ΠΑΣΟΚ καθώς βάζει στο στόχο πρόσωπο που στηρίζει τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Προπαγάνδα

Συνεπώς, υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι έχει ανοίξει ένας κύκλος προπαγάνδας που σκοπό έχει να κοντύνει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές που έρχονται. Για αυτό και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης θα δώσει απαντήσεις από το βήμα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης, θα μιλήσει στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, με θέμα (ντροπιαστικό για τη χώρα μας) τη «διάβρωση του κράτους δικαίου, το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών και την ελευθερία του Τύπου» στην Ελλάδα.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης