Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Ενισχύεται η ασφάλεια της Θεσσαλονίκης με 104 αστυνομικούς- Ερευνώνται οι προκλητικές ενέργειες συνοριοφυλάκων

Θεοδωρικάκος: Ενισχύεται η ασφάλεια της Θεσσαλονίκης με 104 αστυνομικούς- Ερευνώνται οι προκλητικές ενέργειες συνοριοφυλάκων
Ο Τ. Θεοδωρικάκος αναφερόμενος στο ζήτημα των συμβατικών συμφώνων συμβίωσης ορισμένων συνοριοφυλάκων, τους κάλεσε να τιμούν το εθνόσημο και την εμπιστοσύνη που τους δείχνει η πατρίδα και έκανε λόγο για διοικητικές και νομικές κυρώσεις
Με 104 πρόσθετους αστυνομικούς ενισχύεται η αστυνομική διεύθυνση της Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκος, μετά από σύσκεψη που είχε στα Γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης της συμπρωτεύουσας.
«Η ασφάλεια αποτελεί έμπρακτη προτεραιότητα για την Κυβέρνησή μας», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «ενισχύουμε το επόμενο διάστημα με 104 πρόσθετους αστυνομικούς την δύναμή μας, εδώ στη Θεσσαλονίκη. Ενισχύονται συνεχώς οι βραδινές περιπολίες. Ήδη, είναι πάνω από 60 πλήρως στελεχωμένες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη μεσαία και χαμηλή παραβατικότητα, η οποία μπορεί να απειλεί τα νοικοκυριά εδώ στην πόλη της Θεσσαλονίκης».
Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως «η χαμηλή και μεσαία παραβατικότητα, το 2022, μειώθηκε σε σύγκριση με την περίοδο 2015 – 2019 γύρω στο 25% και αντίστοιχοι είναι οι αριθμοί για ολόκληρη την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας».
Υπενθύμισε ακόμα ότι στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν δύο γραφεία ενδοοικογενειακής βίας., αλλά «δυστυχώς το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και θα χρειαστεί ένταση των προσπαθειών και συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε οι γυναίκες που συνήθως είναι τα θύματα τέτοιου είδους καταστάσεων να μιλάνε, να προσέρχονται στην Αστυνομία, να εμπιστεύονται τους αστυνομικούς μας, τις αστυνομικίνες μας, που συνήθως υπηρετούν σε αυτές τις υπηρεσίες, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε δραστικά αυτό το πρόβλημα».

Ερευνώνται οι προκλητικές ενέργειες συνοριοφυλάκων

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος αναφερόμενος στο ζήτημα των συμβατικών συμφώνων συμβίωσης ορισμένων συνοριοφυλάκων, τους κάλεσε να τιμούν το εθνόσημο και την εμπιστοσύνη που τους δείχνει η πατρίδα και έκανε λόγο για διοικητικές και νομικές κυρώσεις.
Όπως δήλωσε ο υπουργός, «μόλις έγινε γνωστό στο Υπουργείο μας υπήρξε άμεση παρέμβαση. Είναι απαράδεκτο να ξεκινούν κάποιοι τη θητεία τους στην Ελληνική Αστυνομία με προκλητικές ενέργειες. Η πατρίδα έχει τιμήσει αυτά τα παιδιά και τους δίνει την δυνατότητα να εργαστούν κοντά στο σπίτι τους, γιατί σχεδόν το σύνολο των συνοριοφυλάκων είναι από την περιοχή του Έβρου. Πρέπει και εκείνοι να τιμήσουν το εθνόσημο που θα φοράνε και να το έχουν στην καρδιά και στο μυαλό τους και να σταματήσουν οποιαδήποτε τέτοια παραβατική ενέργεια. Διατάξαμε έρευνα και η έρευνα σίγουρα θα έχει πειθαρχικό χαρακτήρα ενδεχομένως να έχει ποινικό χαρακτήρα. Γνωρίζω και η Δικαιοσύνη κινείται αντίστοιχα. Καλό θα είναι να βάλουν ένα τέλος σε τέτοιου είδους παρανομίες. Όσοι σκέφτηκαν ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να εξαπατήσουν το κράτος, την πολιτεία στην πραγματικότητα εξαπατούν τον ίδιο τους εαυτό».

Περί εκλογών

Στη συνέχεια ο κ. Θεοδωρικάκος επισκέφθηκε τα γραφεία της Διοικούσας της ΝΔ, και συμμετείχε σε σύσκεψη των μελών της στην οποία παραβρέθηκαν βουλευτές Θεσσαλονίκης και ο Δήμαρχος Κ. Ζέρβας
Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι και πάλι η νίκη θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη και υπογράμμισε ότι στις εκλογές θα υπάρξει συσπείρωση των δυνάμεων της λογικής που θα εξασφαλίσει την αυτοδυναμία της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης