Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκανδαλίδης: Μόνο το ΠΑΣΟΚ προστάτευσε τους δανειολήπτες - Η ΝΔ παραπέμπει σε παλιότερους νόμους για την εγκληματική της απραξία

Σκανδαλίδης: Μόνο το ΠΑΣΟΚ προστάτευσε τους δανειολήπτες - Η ΝΔ παραπέμπει σε παλιότερους νόμους για την εγκληματική της απραξία
Κυβέρνηση αποδεικνύει για άλλη μια φορά την κοινωνική της αναλγησία", σημειώνει ο Κ. Σκανδαλίδης
Σχετικά Άρθρα
«Παρά τις προσπάθειες της Κυβέρνησης να το υποβαθμίσει σε διαδικαστικό θέμα, το μείζον πρόβλημα των ημερών ασφαλώς αποτελεί η απόφαση του Άρειου Πάγου να παραδώσει στα αδηφάγα Funds τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας χωρίς εγγυήσεις και δικλείδες ασφαλείας. Πάνω από 600.000 πολίτες και οικογένειες εγκλωβίζονται σε μια διαδικασία όπου το σπίτι τους παραδίδεται στα Funds «αντί πινακίου φακής», υπογραμμίζει ο Βουλευτής Α’ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κ. Σκανδαλίδης.
Ο κ. Σκανδαλίδης σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα», τονίζει ότι «μόνο το ΠΑΣΟΚ προστάτευσε τους δανειολήπτες», αφού υπενθυμίζει τη στάση των κομμάτων διαχρονικά, ενώ κάνει αναφορά και στην τροπολογία που κατέθεσε πρόσφατα η Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για τη προστασία των δανειοληπτών, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου που επιτρέπει στα funds να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς.
«Το ΠΑΣΟΚ παίρνει άλλη μια φορά την πρωτοβουλία για συνολική και ολοκληρωμένη νομοθετική ρύθμιση βασισμένη στις μέχρι τώρα προτάσεις του που λύνει δραστικά το τεράστιο κοινωνικό ζήτημα», σημειώνει ο κ. Σκανδαλίδης.

Το ιστορικό

«Πρόκειται για μια ληστρική επιλογή που αξίζει κανείς να θυμηθεί το ιστορικό της γιατί αναδεικνύει τη στάση των κομμάτων διαχρονικά», υπογραμμίζει ο κ. Σκανδαλίδης.
Όπως αναφέρει, «το ΠΑΣΟΚ με την ανάληψη της εξουσίας το 2009 και με το νόμο 3869/2010 προστάτευσε πραγματικά και με πλήρη τρόπο την πρώτη κατοικία. Η εκ των υστέρων ονοματοδοσία σε «νόμο Κατσέλη» μόνο θυμηδία προκαλεί. Σημειωτέο ότι τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ καταψήφισε η τότε Αξιωματική Αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη θητεία του και αφού αποδυνάμωσε τη σχετική ρύθμιση, άνοιξε την κερκόπορτα στα Funds με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τις διατάξεις που έθεταν τους ιδιοκτήτες εκτός πλαισίου. Το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε τη ρύθμιση. Η ΝΔ στη συνέχεια με τον «Ηρακλή», το πτωχευτικό δίκαιο και τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ολοκλήρωσε την καταστροφή, καθώς κατέστειλε κάθε δυνατότητα των δανειοληπτών να επηρεάσουν τη διαδικασία. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής καταψήφισε ξανά. Εν τω μεταξύ, κατέθετε συνεχώς προτάσεις είτε με τη μορφή νόμων όπως αυτός για το «ελβετικό φράγκο», είτε με τη μορφή τροπολογιών για θετική επίλυση του προβλήματος, αλλά προσέκρουσε πάντα σε τείχος σιωπής από την Κυβέρνηση. Μόνο το ΠΑΣΟΚ προστάτευσε τους δανειολήπτες».

Στο σήμερα…

Ο κ. Σκανδαλίδης κάνει αναφορά και στη σημερινή στάση των κομμάτων.
Όπως σημειώνει, «η ΝΔ παραπέμπει σε παλιότερους νόμους για να δικαιολογήσει την εγκληματική απραξία της. Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου γιατί δεν θέλει να πάει στη Βουλή μετά την οπερετική πράξη αποχώρησης από την ψηφοφορία. Οι τράπεζες «ποιούν την νήσσαν» γιατί θέλουν να ξεφορτωθούν τα δάνεια και «γαία πυρί μειχθήτω». Τα Funds πανηγυρίζουν καθώς αγοράζουν τα δάνεια στο 5-15% της αξίας τους και τα πουλούν ανεμπόδιστα σε όποια τιμή επιθυμούν κερδίζοντας απίστευτα ποσά και αποθεώνοντας την κυνική αισχροκέρδεια.
Το ΠΑΣΟΚ παίρνει άλλη μια φορά την πρωτοβουλία για συνολική και ολοκληρωμένη νομοθετική ρύθμιση βασισμένη στις μέχρι τώρα προτάσεις του που λύνει δραστικά το τεράστιο κοινωνικό ζήτημα».
«Δεν μπορεί κανείς να αποφύγει τον πειρασμό να σχολιάσει πολιτικά αυτές τις εξελίξεις και συμπεριφορές. Η Κυβέρνηση αποδεικνύει για άλλη μια φορά την κοινωνική της αναλγησία. Η Δικαιοσύνη ενώ «ψειρίζει» τις υποκλοπές εδώ και οκτώ ολόκληρους μήνες και ενώ το θέμα παίρνει συνεχώς και ευρύτερες διεθνείς διαστάσεις εκθέτοντας τη χώρα και την ποιότητα της Δημοκρατίας μας, στην περίπτωση των δανείων πρώτης κατοικίας χρειάστηκε μόνο λίγες μέρες για να αποφασίσει. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση κηρύσσει ανένδοτους αγώνες απέχοντας απλώς από τις ψηφοφορίες και μη αναγνωρίζοντας το αποτέλεσμα, στο οποίο μόλις πριν λίγες μέρες κατέληξε η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε πιστά. Και το τοξικό κλίμα, η ασίγαστη πόλωση, διαρκώς οξύνεται προοιωνίζοντας δεινά. Στο όνομα πάντα της «πολιτικής σταθερότητας» και της «προοδευτικής διακυβέρνησης».

Ασήμαντοι γυρολόγοι στο Μαξίμου

«Και μέσα σε όλα ο Πρωθυπουργός έχει την πολυτέλεια να δέχεται στο Μαξίμου διάφορους ασήμαντους γυρολόγους που ζητούν εναγωνίως κομματική στέγη με αντίτιμο μια έδρα στη Βουλή. Και να βγάζει ανακοινώσεις «δι’ ασήμαντον αφορμή» νομίζοντας ότι έτσι πλήττει τη δημοκρατική παράταξη, πιστός στις παραδόσεις του, που κάποιοι πίστεψαν ότι έχουν ιστορικά ξεπεραστεί», συμπληρώνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
«Το ΠΑΣΟΚ δεν θα τους ακολουθήσει. Θα παραμείνει προσηλωμένο στις θεσμικές λειτουργίες, στην ανάδειξη προγραμματικών θέσεων, στις προτάσεις για προοδευτικές λύσεις στα ζέοντα προβλήματα των πολιτών και στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η χώρα. Και είναι σίγουρο ότι η λαϊκή ετυμηγορία θα το δικαιώσει. Εμείς δεν καταγγέλλουμε τις δημοσκοπήσεις, απλώς θα τις διαψεύσουμε», καταλήγει ο κ. Σκανδαλίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης