Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έκτακτες παροχές και ελκυστικά νομοσχέδια φέρνει το Μαξίμου μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2023 για να διασφαλίσει την αυτοδυναμία

Έκτακτες παροχές και ελκυστικά νομοσχέδια φέρνει το Μαξίμου μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2023 για να διασφαλίσει την αυτοδυναμία
Οι έκτακτες ενισχύσεις που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός σήμερα είναι το εφάπαξ βοήθημα στους συνταξιούχους που είχαν μεγάλη προσωπική διαφορά
Σχετικά Άρθρα
Mε αφήγημα σταθερότητα και παροχές θα κινηθεί το επόμενο διάστημα ο Πρωθυπουργός θέλοντας να κερδίσει από όλους τους χώρους των ψηφοφόρων, ουσιαστικά μιλάμε για «παροχές για όλα τα γούστα» προκειμένου να κλείσει την ψαλίδα με κοινωνικούς και επαγγελματικούς χώρους και να αυξήσει τις πιθανότητες αυτοδυναμίας.

Μόνιμα μέτρα

Τα μόνιμα μέτρα που έχει εξαγγείλει εδώ και καιρό θα είναι η βάση του αφηγήματος, όπως το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο (αφορά πάνω από 1,5 εκατ. δημόσιους υπαλλήλους), την αύξηση του κατώτατου μισθού σε ποσό που σύμφωνα με πληροφορίες θα φτάσει τα 780 ευρώ και αφορά πάνω από 2,5 εκατ. εργαζομένους, τα νέα ειδικά μισθολόγια με αυξήσεις π.χ στις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και το επίδομα επικινδυνότητας που αυξάνεται στα 200 ευρώ για υγειονομικούς και πυροσβέστες.

Οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη στην Κοζάνη

Επίσης, οι έκτακτες ενισχύσεις που θα ανακοινώσει και σήμερα στην Κοζάνη είναι το εφάπαξ βοήθημα στους συνταξιούχους που είχαν μεγάλη προσωπική διαφορά και δεν πήραν πραγματική αύξηση ενώ θα ανακοινωθεί και 100 ευρώ κάθε μήνα στους συνταξιούχους που δεν έχει περαιωθεί η εκκαθάριση της επικουρικής τους σύνταξης. Το βοήθημα θα δοθεί μέχρι το τέλος του Μαρτίου. Μιλάμε για περίπου 150.000 συνταξιούχους.

Παροχές και για την ακρίβεια

Ο Πρωθυπουργός θέλει να κρατήσει αυτό το μομέντουμ παροχών γι’ αυτό οι πληροφορίες λένε ότι θα υπάρξουν και άλλες παροχές – που ίσως ανακοινωθούν σε άλλη περιοδεία - όπως για παράδειγμα το επίδομα για το Πάσχα σε χαμηλόμισθα νοικοκυριά που πλήττονται από την ακρίβεια ενώ θα υπάρξει λένε και συγκεκριμένο πρόγραμμα παροχών για τους νέους που θα ανακοινωθεί τον Μάρτιο.

Για την προστασία των καταναλωτών

Παράλληλα, το κυβερνητικό επιτελείο θα φέρει στην βουλή θετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες και θα τονίσει την αποχή του Αλέξη Τσίπρα από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες στις οποίες αποφασίζονται οφέλη για τον απλό λαό. Όπως το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που θα εκδώσει για πρώτη φορά κώδικα δεοντολογίας για την προστασία του Καταναλωτή από τους εμπόρους και περίεργες προωθητικές ενέργειες.

Σχέδιο για το bullying

Το επόμενο διάστημα θα δούμε και νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού, κοινώς θα είναι η πρώτη οργανωμένη αντιμετώπιση ενός κοινωνικού φαινομένου γι’ αυτό και θεωρείται ότι θα έχει απήχηση σε μεγάλα κοινά, ειδικά στους νεότερος αλλά και στις οικογένειες.

Νομοσχέδια για την αγορά καταπατημένων

Επίσης, η κυβέρνηση μέχρι το τέλος του μήνα θα φέρει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα καταπατημένα ακίνητα του δημοσίου που θα δίνει δυνατότητα εξαγοράς στους σημερινούς ιδιοκτήτες με στόχο την οριστική διευθέτηση των ακινήτων αυτών και του καθεστώτος ιδιοκτησίας.
Είναι, ουσιαστικά, μία χαριστική πρωτοβουλία καθώς υπάρχει ένας μεγάλος όγκος τέτοιων ακινήτων που δεν έχουν διευθετηθεί και επιβαρύνουν τις δικαστικές λειτουργίες και όχι μόνο, αλλά και το Κτηματολόγιο.

Εργατικά χέρια για τις αγροτικές εργασίες

Επίσης, η κυβέρνηση θα φέρει νομοσχέδιο που θα επιτρέπει γύρω στα 100.000 εργατικά χέρια από το εξωτερικό να εγκατασταθούν προσωρινά στην Ελλάδα για εργασία καθώς επικρατεί μεγάλη έλλειψη προσωπικού, ειδικά στις αγροτικές εργασίες. Ένα νομοσχέδιο που θα το δουν καλά πολλές επιχειρήσεις του χώρου και όχι μόνο αφού θα έχουν φθηνό εργατικό δυναμικό.

4 νομοσχέδια με κοινωνικό ρόλο

Τέλος, υπάρχουν και 4 νομοσχέδια με σαφή κοινωνικό προσανατολισμό όπως: νομοσχέδιο για τα ΑΜΕΑ με εναρμόνιση διατάξεων από τη σχετική σύμβαση του ΟΗΕ, νομοσχέδιο που θα ιδρύει πάρκο ναυτικής παράδοσης στο φαληρικό Δέλτα, νομοσχέδιο για την γρηγορότερη απονομή δικαιοσύνης που βάζει την τηλεματική, νομοσχέδιο που θα συστήνει νέα ρυθμιστική αρχή για τα απόβλητα, ύδατα και λύματα ώστε να είναι βιώσιμη η διαχείρισή τους.
Η αποχή του ΣΥΡΙΖΑ από τις αποφάσεις στην Βουλή, θα δώσει το δικαίωμα στην κυβέρνηση να διαχειριστεί υπέρ της τα κοινωνικά σύνολα που αφορούν τα νομοσχέδια.

Σωτήρης Πίκουλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης