Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αλλάζει υπεράσπιση η Eύα Καϊλή – Αναλαμβάνει ο «δικηγόρος των διαβόλων» Sven Mary

Αλλάζει υπεράσπιση η Eύα Καϊλή – Αναλαμβάνει ο «δικηγόρος των διαβόλων» Sven Mary
Ο γνωστός δικηγόρος ποινικής υπεράσπισης Sven Mary είπε ότι παίρνει τη σκυτάλη...
Αλλαγή… δικηγόρου και ενδεχομένως υπερασπιστικής γραμμής δρομολογεί, κατά τα φαινόμενα, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή…
Ειδικότερα, τη σκυτάλη από τον André Risopoulos παίρνει ο γνωστός Βέλγος δικηγόρος Sven Mary.
Ο πρώην –πλέον– δικηγόρος της Καϊλή, André Risopoulos, επιβεβαίωσε στο POLITICO ότι δεν είναι πλέον υπεύθυνος για τον φάκελο, αλλά αρνήθηκε να απαντήσει γιατί συμβαίνει αυτό.
Ο Mary είναι ένας πολύ γνωστός δικηγόρος στο Βέλγιο, τόσο λόγω της υψηλής πελατείας του όσο και λόγω των δημοσίων εμφανίσεών του.
Εκτός Βελγίου έγινε γνωστός όταν εκπροσώπησε τον Abdeslam, τον μοναδικό επιζώντα της ομάδας που πραγματοποίησε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για φόνο και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή.
Ήδη πριν από αυτό, ήταν γνωστός ως «δικηγόρος των διαβόλων» λόγω προηγούμενων πελατών όπως ο Fouad Belkacem, ο οποίος στρατολογούσε νεαρούς άνδρες για να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος.
Επίσης έχει αναλάβει και άλλου είδους υποθέσεις.
Υπερασπίστηκε την οικογένεια της Sanda Dia, η οποία πέθανε μετά από ένα βάναυσο τελετουργικό μύησης που πραγματοποιήθηκε από μια λέσχη στο πανεπιστήμιο KU Leuven.

Tη «δίνει» ο Panzeri

Ο Αntonio Panzeri μέσω των καταθέσεων του, ρίχνει όλο και μεγαλύτερο βάρος ευθυνών για το σκάνδαλο στην Ελληνίδα ευρωβουλευτή, προσπαθώντας να υποβαθμίσει τον ρόλο που ο ίδιος είχε στην υπόθεση του Qatargate.
Η κίνηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ως γνωστόν, ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής έχει κάνει συμφωνία με τις βελγικές αρχές προκειμένου να δώσει αναλυτικά στοιχεία για τον τρόπο δράσης του κυκλώματος με τους χρηματισμούς των Ευρωπαίων αξιωματούχων από το Κατάρ, προκειμένου να εξασφαλίσει μειωμένη ποινή, τόσο για τον ίδιο, όσο και για τους συνεργάτες και την οικογένεια του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης