Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου για πλειστηριασμούς α’ κατοικίας: Απελευθερώθηκαν με τον πτωχευτικό νόμο της ΝΔ

Αχτσιόγλου για πλειστηριασμούς α’ κατοικίας: Απελευθερώθηκαν με τον πτωχευτικό νόμο της ΝΔ
Με αυτόν καταργήθηκε οριζόντια κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας απελευθερώθηκαν με τον πτωχευτικό νόμο της ΝΔ, που ψηφίστηκε τον Οκτώβριο του 2020 και που κατήργησε οριζόντια κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας διατύπωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, υποστηρίζοντας πως το γενικευμένο κύμα πλειστηριασμών, και πρώτων λαϊκών κατοικιών, είναι αποτέλεσμα αυτής της επιλογής.
Σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 η κα.Αχτσιόγλου είπε πως η δεύτερη επιλογή της ΝΔ «αφορούσε τον εξωδικαστικό μηχανισμό της, δηλαδή ένα πλαίσιο το οποίο δεν δεσμεύει ούτε τις τράπεζες ούτε τα funds, ούτε για να καθίσουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης ούτε για να δεχτούν μία ρύθμιση».
«Κατ’ ουσία δεν μπορούν οι πολίτες να ρυθμίσουν τα χρέη τους και οδηγούνται σε fast track πλειστηριασμούς χωρίς καμία προστασία» επισήμανε η κα.Αχτσιόγλου, τονίζοντας ότι «η τρίτη επιλογή της ΝΔήταν να μεταβιβάζονται τα δάνεια στα funds με νόμο του 2003, όπου δεν υπάρχει υποχρέωση προηγούμενης πρότασης ρύθμισης στον δανειολήπτη -ξαφνικά ο δανειολήπτης βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν πλειστηριασμό χωρίς καν να έχει τη δυνατότητα να καθίσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης- και κυρίως οι όποιες πράξεις των funds να γίνονται αφορολόγητες».
«Οι Έλληνες φορολογούμενοι έχουν χάσει πάνω από 50 δισ. εξαιτίας της επιλογής της ΝΔ να είναι αφορολόγητες οι πράξεις των funds» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως το κόμμα της έχει καταθέσει «συνολική πρόταση για να μπορούν να ρυθμίζονται τα δάνεια, οι πολίτες να εξυπηρετούν τις δόσεις τους και προφανώς να υπάρχει προστασία της πρώτης κατοικίας με νόμο», υπογραμμίζοντας, παράλληλα, πως «είναι αδιανόητο να υπάρχει τέτοια αισχροκέρδεια και να μην υπάρχει ούτε στοιχειώδης φορολόγηση των ενεργειών των funds».
Ανέφερε, τέλος, ότι «το ελάχιστο που θα έπρεπε να κάνει ο κ. Μητσοτάκης, δεδομένης της συνθήκης, είναι με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να αναστείλει τους πλειστηριασμούς και να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία. Δεν το κάνει όμως, γιατί η συνειδητή πολιτική επιλογή του είναι η ρευστοποίηση των περιουσιών, έτσι αντιμετώπισε εξαρχής το πρόβλημα των κόκκινων δανείων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης