Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πιερρακάκης: Στόχος να παρέχουμε ψηφιακά στο gov.gr το 99,9% των υπηρεσιών του κράτους τα επόμενα χρόνια

Πιερρακάκης: Στόχος να παρέχουμε ψηφιακά στο gov.gr το 99,9% των υπηρεσιών του κράτους τα επόμενα χρόνια
Mέχρι τις εκλογές «θα δείτε και άλλα πράγματα και από εμάς και από τα άλλα υπουργεία, «τρέχουν» όλα τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης", ανέφερε ο Κ. Πιερρακάκης
Σχετικά Άρθρα
Στόχος είναι μέσα στα επόμενα χρόνια «το 99,9% των υπηρεσιών του κράτους να παρέχονται ψηφιακά μέσα από αυτήν την πλατφόρμα», το gov.gr, που είναι «μια μεταρρύθμιση που έχει αγκαλιαστεί από όλους τους πολίτες μέχρι σήμερα», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κ. Πιερρακάκης.
Ο κ. Πιερρακάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Real Fm, αναφέρθηκε στην αυριανή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής «Ένα κράτος ψηφιακό, η Ελλάδα σε κίνηση», στο my Health, στα ψηφιακά διπλώματα και ταυτότητες, ενώ υπογράμμισε ότι μέχρι τις εκλογές «θα δείτε και άλλα πράγματα και από εμάς και από τα άλλα υπουργεία, «τρέχουν» όλα τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, δημοπρατούμε τα έργα αυτά διότι τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά και δεν μπορούν να παραβιαστούν.
Σχετικά με την οπτική ίνα, σημείωσε πως εντός Μαρτίου θα έτοιμη «η κάθετη καλωδίωση στις πολυκατοικίες. Υπήρχε ένα ζήτημα που είχαμε διαπιστώσει, δεν συμφωνούσαν πάντα οι ένοικοι για το πώς θα μοιράσουν το τελικό κόστος, 700 με 1.000 ευρώ, εμείς ερχόμαστε να καλύψουμε αυτό κόστος εξ ολοκλήρου σε όσες πολυκατοικίες κάνουν αίτηση σε μια πλατφόρμα που θα έχουμε έτοιμη σύντομα».
Σύμφωνα με τον υπουργό, στόχος είναι μέχρι το 2027 όλες οι διαδικασίες -και με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης- να μπορούν να μπουν στο gov.gr, θα «μπορείς να κάνεις όλα από το σπίτι ή τη δουλειά σου, να μην ταλαιπωρείσαι με εξαίρεση τέσσερα-πέντε πράγματα».

Για το my Health

Κάνοντας αναφορά στην εφαρμογή MyHealth, γνωστοποίησε ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο όλες οι μεγάλες δομές υγείας της χώρας θα δίνουν δεδομένα στο my Health και έτσι, ο καθένας μας έχει την κυριότητα των δεδομένων του (αυτήν τη στιγμή μπορεί έχει τα αποτελέσματα από 59 νοσοκομεία για πάνω από 430 εξετάσεις).
Σημείωσε δε, ότι με το Ταμείο Ανάκαμψης και τα μεγάλα έργα που δημοπρατούνται αυτήν τη στιγμή «θα είμαστε σε θέση μέσα στην επόμενη τετραετία να περάσουμε όλα τα βασικά μας δεδομένα εκεί».
Εξήγησε ότι «αρχικά είχαμε βάλει σε αυτήν την εφαρμογή όλα τα στοιχεία της συνταγογράφησης, μπήκαν τα παραπεμπτικά, οι ιατρικές διαγνώσεις. Αυτό όμως δεν ήταν πλήρης ιατρικός φάκελος. Αυτό που έλειπε για να λέμε ότι έχουμε ένα πρόπλασμα του ψηφιακού ιατρικού φακέλου είναι τα αποτελέσματα των εξετάσεων σε δημόσια νοσοκομεία ή σε μεγάλα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και βέβαια και οι βεβαιώσεις νοσηλείας».

Για εφαρμογή Gov.gr Wallet και ψηφιακά διπλώματα

Σχετικά με το δίπλωμα αυτοκινήτου και την αστυνομική ταυτότητα, ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι «έχουμε έρθει σε επαφή με τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές και στόχος είναι να μπορέσουμε να κάνουμε αμοιβαία αναγνώριση των εκάστοτε ψηφιακών διπλωμάτων και ταυτοτήτων που έχει ο καθένας».
Πρόσθεσε ότι τους επόμενους μήνες «το wallet θα μπορεί να αναγνωρίζεται σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα και να αναγνωρίζουμε και εμείς τα αντίστοιχα wallet των άλλων ευρωπαϊκών χωρών».

Εκδήλωση στις 14/2 παρουσία Μητσοτάκη

Τέλος, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφερόμενος στην αυριανή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής «Ένα κράτος ψηφιακό, η Ελλάδα σε κίνηση», εξήγησε ότι «η ημερίδα ξεκινάει από το πρωί, θα είναι θεματική, όλα τα σημεία εκείνα που συναπαρτίζουν το gov.gr θα είναι σε διαφορετικά πάνελ για να εξηγήσουμε τι είναι αυτό το οποίο συνέβη και τι έρχεται και η εκδήλωση κορυφώνεται στις 18:00 το απόγευμα με την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη».
Στην εκδήλωση, που διοργανώνει την Τρίτη 14/2 το υπουργείο με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από την έναρξη λειτουργίας του gov.gr, χαιρετισμό θα απευθύνει η Μαργκρέτε Βεστάγκερ, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με χαρτοφυλάκιο «Ευρώπη έτοιμη για την Ψηφιακή Εποχή».
Η παρουσίαση των κυριότερων υπηρεσιών του gov.gr καθώς και πτυχών της υλοποίησης και της λειτουργίας του θα ξεκινήσει στις 10:30, ενώ οι εργασίες θα ολοκληρωθούν στις 18:00 με τις ομιλίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη και του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θοδωρή Λιβάνιου.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό. Μέσα από τις συζητήσεις με στελέχη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, συναρμόδιων υπουργείων και εκπροσώπων από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, θα παρουσιαστούν τα πεπραγμένα της πρώτης τετραετίας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Με τον τρόπο αυτό, οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη φιλοσοφία, τις δυνατότητες και τα επόμενα βήματα γύρω από τις εμβληματικότερες υπηρεσίες του gov.gr, που αναβαθμίζουν σημαντικά την καθημερινότητα και δημιουργούν νέες προοπτικές για τη χώρα στον τομέα των ψηφιακών τεχνολογιών.
Στο πρόγραμμα θα υπάρχουν ενότητες που θα περιλαμβάνουν παρουσίαση υπηρεσιών του gov.gr σε τομείς όπως η Υγεία και η Δικαιοσύνη, αλλά και συζητήσεις σχετικά με τις επενδύσεις στους κλάδους της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης