Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ώρα για αποφάσεις για το Μέγαρο Μαξίμου: Οι δύο ημερομηνίες για τις εκλογές, τα 1,2 δις ευρώ και οι προεκλογικές υποσχέσεις

Ώρα για αποφάσεις για το Μέγαρο Μαξίμου: Οι δύο ημερομηνίες για τις εκλογές, τα 1,2 δις ευρώ και οι προεκλογικές υποσχέσεις
Συνεργάτες του πρωθυπουργού τονίζουν ότι ο «χρόνος κυλάει υπέρ της κυβέρνησης και κατά του ΣΥΡΙΖΑ»
Σχετικά Άρθρα
Τα δεδομένα που δημιουργούνται από τις εξελίξεις στην Τουρκία αλλά και το δημοσιονομικό χώρο που έχει δημιουργηθεί θα δείξουν το χρόνο των εκλογών αλλά και την προεκλογική στρατηγική της κυβερνώσας παράταξης.

Δύο σχολές για το χρόνο των εκλογών

Από την μία υπάρχουν κάποιοι συνεργάτες του Πρωθυπουργού που τονίζουν ότι ο «χρόνος κυλάει υπέρ της κυβέρνησης και κατά του ΣΥΡΙΖΑ» θεωρώντας ότι όσο είναι εκτός Βουλής ο Α. Τσίπρας, η κυβέρνηση μπορεί να φέρνει θετικά νομοσχέδια και διατάξεις και να μονοπωλεί θετικά την επικαιρότητα.
Επίσης, το ενδεχόμενο να αλλάξει η ημερομηνία εκλογών στην Τουρκία, έχει λύσει τα χέρια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που περιμένει να μειωθούν οι εντάσεις και έτσι να μην επηρεάζουν τα εσωτερικά μας οι τουρκικές εκλογές.

Μεγάλη η πιθανότητα να κρατηθεί το αρχικό σενάριο για 9 Απριλίου

Από την άλλη, όμως, σε συσκέψεις που είχαν κορυφαία στελέχη με τον Πρωθυπουργό τού είπαν ότι πρέπει να κινηθεί με βάση το αρχικό σενάριο, δηλαδή εκλογές 9 Απριλίου και κλείσιμο της Βουλής στις 10 Μαρτίου καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι με αυτά τα σημερινά δεδομένα η ΝΔ θα κατακτήσει την αυτοδυναμία. Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να ανοίξει μετά ως μέτωπο, λένε χαρακτηριστικά…

Έρχονται σποτάκια για κάθε υπουργικό κλάδο

Οι πληροφορίες, πάντως, λένε ότι το επόμενο διάστημα και ίσως από αυτή την εβδομάδα θα αρχίζουν να παίζονται κάποια προεκλογικά σποτάκια και κάρτες στο διαδίκτυο που θα ανακεφαλαιώνουν τα όσα έγιναν επί ΝΔ σε κάθε κυβερνητικό κλάδο.
Η προηγούμενη βδομάδα ήταν εβδομάδα μεταγραφών από το ΠΑΣΟΚ και όπως λένε χαρακτηριστικά στελέχη της Πειραιώς, δεν θα είναι οι μόνες.
Ειδικά, ο Σπύρος Καρανικόλας θα χρησιμοποιηθεί πολύ στα τηλεοπτικά πάνελ καθώς έχει εμπειρία ενώ ο ίδιος έχει πολύ καλή σχέση με το εκκλησιαστικό στοιχείο.

1,2 δις ευρώ και προβληματισμός για τις προεκλογικές υποσχέσεις

Όσον αφορά το οικονομικό πρόγραμμα, το επιτελείο σε συνεργασία με το Μέγαρο Μαξίμου θα αποφασίσει πως θα αξιοποιήσει το 1,2 δις ευρώ που έχει προέλθει από το χώρο που δημιούργησε το μικρότερο έλλειμα στο προϋπολογισμό για το 2022. Οι προεκλογικές υποσχέσεις είναι πολλές και πρέπει να χωρέσουν σε ένα πρόγραμμα. Μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών, κατάργηση του επιτηδεύματος, αλλά και επιδόματα όπως π.χ αυτό που έχει να δοθεί στους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση με το νόμο Βρούτση ενώ ενδεχομένως να δοθεί και ένα επίδομα για την ακρίβεια σε χαμηλόμισθους το Πάσχα.

Να χρησιμοποιηθεί για το χρέος

Βέβαια, υπάρχουν και οι πιο εγκρατείς ως προς τις προεκλογικές δαπάνες που λένε ότι αυτός ο χώρος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να μειωθεί το δημοσιονομικό χρέος της Ελλάδας που παραμένει μεγάλο, ασχέτως τα οικονομικά αποτελέσματα του 2022.
Πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να έχει κλείσει όλα τα ενεργά μέτωπα πριν αποφασίσει να κλείσει την Βουλή και να κηρύξει τις εκλογές.

Προσπάθεια να τα βρει με το καλλιτεχνικό κόσμο

Ένα από αυτά είναι και το μέτωπο με το καλλιτεχνικό κόσμο όπου έχει αποφασίσει να δει αντιπροσωπεία τους την Τετάρτη.
Οι καλλιτέχνες είναι ένα μέτωπο τεχνητό, ουσιαστικά το δημιούργησε ο ακτιβισμός του ΣΥΡΙΖΑ αφού θέλουν να αναγνωρίζονται τα πτυχία τους ως ανώτερα και να προσλαμβάνονται στο δημόσιο όταν επί ΣΥΡΙΖΑ δεν ίσχυε αυτό, όταν μάλιστα δεν συμβαίνει και με άλλες ιδιωτικές σχολές κολλέγια κτλ. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό μέτωπο καθώς επηρεάζει κόσμο.

Σωτήρης Πίκουλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης