Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Πολύ κοντά στο τέλος της 4ετίας, οι εκλογές - Ο πρωθυπουργός έχει λάβει τις αποφάσεις του

Οικονόμου: Πολύ κοντά στο τέλος της 4ετίας, οι εκλογές - Ο πρωθυπουργός έχει λάβει τις αποφάσεις του
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε πως ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε τους servicers και τους έδωσε τη δυνατότητα να κάνουν πλειστηριασμούς
Σχετικά Άρθρα
Στην τελική ευθεία προς τις εκλογές βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, να διαμηνύει ότι ο πρωθυπουργός έχει λάβει τις αποφάσεις του.
«O πρωθυπουργός έχει προσδιορίσει περίπου το χρονικό διάστημα, στο οποίο θα γίνουν οι εκλογικές διαδικασίες στην Ελλάδα» είπε μιλώντας στον Σκάι και υποστήριξε ότι οι εξελίξεις στην Τουρκία δεν επηρεάζουν τις αποφάσεις για τις εκλογές. «Έχουμε πει πολλές φορές ότι οι αποφάσεις, σε ό,τι αφορά στις εκλογές, δεν ετεροπροσδιορίζονται από το τι συμβαίνει σε άλλα κράτη. Ούτε στην προηγούμενη φάση με τα διάφορα που έλεγαν οι Τούρκοι, ούτε τώρα που αντιμετωπίζουν αυτή την τραγωδία εκεί» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε «οι αποφάσεις σε ό,τι αφορά στο χρόνο διενέργειας των εκλογικών αναμετρήσεων, λίγο-πολύ έχουν προσδιοριστεί. Λέγαμε πως θα κάνουμε εκλογές στο τέλος της τετραετίας και κάνουμε εκλογές στο τέλος, πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της πρώτης μας τετραετίας, αξιοποιώντας κάθε μέρα που περνά».

Η απόφαση του Άρειου Πάγου για τους πλειστηριασμούς

Κληθείς να σχολιάσει τη σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου ότι οι διαχειριστές (servicers) μπορούν να κάνουν πλειστηριασμούς για λογαριασμό των funds, ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι «πρώτα από όλα είναι μια απόφαση στο ανώτατο επίπεδο της Δικαιοσύνης. Δεύτερον, να θυμίσουμε: Ποιος νομοθέτησε τους servicers και ποιος τους έδωσε τη δυνατότητα να κάνουν πλειστηριασμούς; Ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, οι νόμοι ΣΥΡΙΖΑ που νομοθέτησαν τους servicers, αυτές τις εταιρείες και τους έδωσαν και τη δυνατότητα να κάνουν πλειστηριασμούς.
Η κατοικία και κυρίως η πρώτη κατοικία είναι ιερό πράγμα για τον Έλληνα και για τον οποιοδήποτε και η Πολιτεία οφείλει να εξαντλεί κάθε δυνατότητα προκειμένου να μην βγαίνουν τα σπίτια του κόσμου σε πλειστηριασμό, σε δύο βραχίονες. Ο πρώτος, να έχεις μια οικονομία, που να δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να έχουν εισόδημα, να δουλεύουν, να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, να στηρίζονται σε άλλες υποχρεώσεις που δημιουργεί η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση, έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις δανειακές τους υποχρεώσεις. Και δεύτερον, να τους έχεις και μια σειρά από εργαλεία, που θα τους προστατεύουν από το τελευταίο στάδιο, το έσχατο, να μην βγει το σπίτι τους στον πλειστηριασμό. Και στους δύο αυτούς πυλώνες έχει γίνει πολύ σημαντική δουλειά τα τελευταία χρόνια και θα συνεχίσει να γίνεται. Θα συνεχίσει να γίνεται και προσπάθεια στήριξης σε επίπεδο οικονομίας -να μπορεί ο άλλος να έχει εισόδημα, να τα φέρνει βόλτα- αλλά και να αξιοποιεί τα εργαλεία των εξωδικαστικών συμβιβασμών, των κανονισμών, έτσι ώστε να μην φτάνει το σπίτι του πολίτη και κυρίως, η πρώτη κατοικία να βγαίνει σε πλειστηριασμό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης