Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Άρειος Πάγος θα ακυρώσει τον φωτογραφικό νόμο κατά του Κασιδιάρη – Το Εθνικό κόμμα Έλληνες θα συμμετάσχει στις εκλογές

Ο Άρειος Πάγος θα ακυρώσει τον φωτογραφικό νόμο κατά του Κασιδιάρη – Το Εθνικό κόμμα Έλληνες θα συμμετάσχει στις εκλογές
Πως το Εθνικό Κόμμα Έλληνες θα κατέβει κανονικά στις εκλογές.....
Η κυβερνητική πλειοψηφία σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ… και χωρίς την συμμετοχή των άλλων κομμάτων… ψήφισαν ένα φωτογραφικό νόμο παρωδία που απαγορεύει σε πρωτόδικα καταδικασμένους πολιτικούς να κατέλθουν στις εκλογές.
Πέραν της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τα υπόλοιπα κόμματα με την στάση τους… δεν ενέκριναν τους χειρισμούς της κυβέρνησης…
Ο νόμος είναι ξεκάθαρα αντισυνταγματικός, όπως πλήθος συνταγματολόγων ανέφερε αφού το άρθρο 51 του Συντάγματος ρητώς αναφέρει ότι μόνο όταν υπάρχει αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση από τον Άρειο Πάγο δηλαδή τότε μόνο ένας πολίτης δεν έχει εκλογικά δικαιώματα και δεν μπορεί να κατέλθει στις εκλογές.
Στην περίπτωση του Ηλία Κασιδιάρη του επικεφαλής του Εθνικού κόμματος Έλληνες μόνο πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση έχει ληφθεί, και αναμένονται στο μέλλον το Εφετείο και η απόφαση του Αρείου Πάγου.

Πως το Εθνικό Κόμμα Έλληνες θα κατέβει κανονικά στις εκλογές.....

Όταν η κυβέρνηση προκηρύξει εκλογές και από ότι φαίνεται θα προκηρυχθούν Μάιο ή Ιούνιο του 2023…τα πολιτικά κόμματα θα καταθέσουν τους εκλογικούς τους καταλόγους.
Το τμήμα Α1 του Αρείου Πάγου τότε θα κληθεί να απαντήσει για το εάν μπορεί το Εθνικό κόμμα Έλληνες να κατέλθει στις εκλογές.
Ο Άρειος Πάγος ουκ ολίγες φορές έχει κρίνει ένα νόμο αντισυνταγματικό και ενώ ψηφίστηκε από την Βουλή, κρίθηκε ότι είναι ενάντιος στο ελληνικό Σύνταγμα και ο νόμος κατέστη ανενεργός.
Ο Άρειος Πάγος θα αποφανθεί ότι ο νόμος απαγόρευσης πολιτικού κόμματος να κατέλθει στις εκλογές αντιβαίνει των άρθρων του ελληνικού Συντάγματος και θα κριθεί η αντισυνταγματικότητα του…

Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι ο νόμος είναι φωτογραφικός και αντισυνταγματικός.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης βασικό στέλεχος της κυβέρνησης αποκάλυψε ότι ο νόμος που ψηφίστηκε έχει στόχο να αποκλείσει τον Ηλία Κασιδιάρη από τις επόμενες εκλογές..
Μάλιστα ψήφισαν τον νόμο πραγματικά την τελευταία στιγμή ώστε σχεδόν να μηδενίσουν τον χρόνο αντίδρασης του Κασιδιάρη…
Είναι ξεκάθαρο ότι ο νόμος είναι φωτογραφικός, έχει δόλο αφού εξυπηρετεί σκοπιμότητες να αποτρέψει το κόμμα Έλληνες να μπει στην Βουλή και έτσι να κατέβει ο πήχης της αυτοδυναμίας για την ΝΔ και προφανώς είναι αντισυνταγματικός.

Μπορεί η Βουλή να ψήφισε ένα αντισυνταγματικό νόμο αλλά ο Άρειος Πάγος θα τον καταστήσει άκυρο.
Ο Άρειος Πάγος θα αξιολογήσει τον νόμο και θα κρίνει ότι αντιβαίνει το Σύνταγμα…
Μάλιστα για ορισμένους Συνταγματολόγους η μη συμμετοχή ενός κόμματος από τις εκλογές με φωτογραφικό νόμο… μπορεί να βάλλει σε περιπέτειες την Ελλάδα αφού είναι πιθανό να… ακυρωθούν μέχρι και οι εκλογές και να αποφασιστεί η επανάληψη των εκλογών…

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο νόμος αποκλεισμού του Εθνικού κόμματος Έλληνες είναι δόλιος, φωτογραφικός και ο Άρειος Πάγος… θα τον εκμηδενίσει… θα τον απορρίψει ως Αντισυνταγματικό.
Είναι ξεκάθαρο ότι το Εθνικό κόμμα Έλληνες θα συμμετάσχει στις εκλογές του Μαίου ή Ιουνίου 2023….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης