Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το Μαξίμου ενεργοποιεί το σχέδιο για εκλογές τον Μαΐο - Αποκωδικοποίηση των εξελίξεων σε Τουρκία και Erdogan

Το Μαξίμου ενεργοποιεί το σχέδιο για εκλογές τον Μαΐο - Αποκωδικοποίηση των εξελίξεων σε Τουρκία και Erdogan
O Μάιος έχει αρκετούς υποστηρικτές στο Μαξίμου
Σχετικά Άρθρα
Στο Μέγαρο Μαξίμου διαβάζουν λεπτομερώς τις εξελίξεις στη γειτονική Τουρκία και κυρίως την ισχυρή πιθανότητα να αναβληθούν οι εκλογές για αργότερα.
Αυτό, ανοίγει το δρόμο και στην ελληνική κυβέρνηση να μη βιαστεί να πάει σε εκλογική διαδικασία αλλά να περιμένει και να τη μεταθέσει για αργότερα.
Ουσιαστικά, ενεργοποιεί το εναλλακτικό σενάριο της εκλογικής διαδικασίας τον Μάιο.

Καλύτερη προεκλογική διαχείριση μέχρι τον Μάιο

O Μάιος έχει αρκετούς υποστηρικτές στο Μαξίμου.
Τι λένε;
Ότι αυτό το σενάριο θα δώσει στην κυβέρνηση το χρόνο να κάνει καλύτερη διαχείριση του προεκλογικού της αγώνα, να οργανώσει καλύτερα το προεκλογικό της πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία.
Επίσης, μην ξεχνάμε και το περιβάλλον που το Μάιο θα είναι η οικονομία.
Ο πληθωρισμός θα έχει πέσει και άλλο, η ακρίβεια θα έχει μειωθεί ως φαινόμενο, τα καύσιμα και τα ενεργειακά κόστη θα είναι μειωμένα.
Επίσης, θα υπάρξουν τα θετικά του νέου κατώτατου μισθού τον Απρίλιο, τα δύο επιδόματα σε συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση και στους χαμηλόμισθούς λόγω ακρίβειας, to marketpass και ενδεχομένως η επενδυτική βαθμίδα.

H αποχή Τσίπρα από την Βουλή συμφέρει τη ΝΔ

Παράλληλα, στο Μέγαρο Μαξίμου από την στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας έχει αρνηθεί την συμμετοχή του στην κοινοβουλευτική διαδικασία, δίνεται η ευκαιρία να φέρει ακόμα περισσότερες ευεργετικές διατάξεις ή νομοσχέδια που θα έχουν μεγάλο όφελος για την κυβερνώσα παράταξη. Από την στιγμή, μάλιστα, που είναι θετικές οι δημοσκοπήσεις, και δημιουργούνται οι συνθήκες να αυξηθεί η ψαλίδα με τον ΣΥΡΙΖΑ με τον Α. Τσίπρα απών από την Βουλή.

Απασχολημένος με το εσωτερικό του πλέον ο Εrdogan

Πολλοί ωστόσο αναρωτιούνται τι θα γίνει στην Τουρκία με τη διαχείριση του εκλογικού κοινού μετά τους φονικούς σεισμούς και πως θα διαχειριστεί την κατάσταση στις εκλογές.
Το κύριο σενάριο είναι ότι ο Εrdogan, βλέποντας τη μεγάλη κρίση που έχει μπροστά του, να επικεντρωθεί στο εσωτερικό του και να κλείσει τις πληγές πριν πάει σε εκλογές.
Θα πρέπει να διαχειριστεί μία πολύ μεγάλη τραγωδία και θεωρείται σίγουρο ότι θα πάρει χρόνο, θα δώσει μεγάλη κρατική στήριξη για να αντέξει την πίεσης της αντιπολίτευσης.

Μηδαμινό το σενάριο για μεταφορά της εσωτερικής κρίσης στο Αιγαίο

Βέβαια, υπάρχει και το αντίθετο σενάριο, το οποίο θεωρείται απίθανο, ότι δηλαδή ο Ερντογάν θα θελήσει να αλλάξει την ατζέντα και να μεταφέρει την κρίση στο εξωτερικό, στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
Ωστόσο, μετά τον ενεργητικό ρόλο της Ελλάδας και του Κ. Μητσοτάκη για την ευρωπαϊκή βοήθεια προς τον τουρκικό λαό και μετά το γεγονός στείλαμε πρώτοι διασωστικά συνεργία από τις γειτονικές χώρες, είναι πολύ δύσκολο το σενάριο μιας νέας ελληνοτουρκικής κρίσης.

Σωτήρης Πίκουλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης