Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρίνης (ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ): ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν την ένταση και την οξύτητα

Κατρίνης (ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ): ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν την ένταση και την οξύτητα
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν την ένταση και την οξύτητα ανέφερε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν την ένταση και την οξύτητα ανέφερε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, σχολιάζοντας τη στάση των κομμάτων απέναντι στην τροπολογία για το «μπλόκο» στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.
«Το σύνολο των κομμάτων που συναποτελούν το συνταγματικό τόξο όφειλε να έχει μια ενιαία στάση, απέναντι σε μια υπαρκτή απειλή που δεν έχει ιδεολογικά  χαρακτηριστικά, αλλά στοιχεία εγκληματικής οργάνωσης.

Και το κόμμα Κασιδιάρη έχει στοιχεία εγκληματικής οργάνωσης, όχι γιατί το λέμε εμείς, αλλά γιατί έτσι έχει αποφανθεί η ελληνική δικαιοσύνη.
Σε σχέση με την τροπολογία που τελικά ψηφίστηκε, το ΠΑΣΟΚ από την αρχή εξέφρασε ορισμένες εύλογες παρατηρήσεις, επισημάνσεις και επιφυλάξεις, που συμμερίζονταν μια σειρά συνταγματολόγων, αλλά και άλλες προοδευτικές δυνάμεις.
Στο τέλος, ωστόσο, υπερίσχυσε το καθήκον μας έναντι μιας υπαρκτής απειλής που δηλητηριάζει όχι μόνο τη πολιτική ζωή, αλλά και τη δημόσια ζωή της χώρας και στην οποία  σύσσωμο το πολιτικό σύστημα έπρεπε να στείλει ένα ενιαίο μήνυμα συνεννόησης και συναίνεσης», ανέφερε ο Μ. Κατρίνης.
«Όμως, παρότι η ΝΔ έκανε ένα βήμα πίσω, αποδεχόμενη τα ζητήματα που επεσήμανε το ΠΑΣΟΚ και παρότι και ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ένα βήμα πίσω και αυτός, αποσύροντας την αρχική του τροπολογία, τελικά, δεν καταλήξαμε στο αυτονόητο. Και αυτό δεν προέκυψε τυχαία.
Αντιθέτως, είδαμε εχθές μια συζήτηση στη Βουλή που εντάσσεται στον προεκλογικό σχεδιασμό τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ και περνά μέσα από τη δημιουργία τεχνητών πολώσεων, ενώ το μείζον πρόταγμα θα έπρεπε να είναι το οριστικό χτύπημα στις εγκληματικές οργανώσεις που μολύνουν την Πολιτεία και τη δημόσια ζωή του τόπου .
Αυτό θα έπρεπε να ήταν το μήνυμα που έπρεπε να σταλεί στους Έλληνες πολίτες, όπως έγινε και με το νόμο για τη ψήφο των αποδήμων, το 2019, ο οποίος στο τέλος ψηφίστηκε από 291 βουλευτές, παρότι αρχικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαμε διαφορετικές απόψεις», σημείωσε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Για τον απώλεια του βουλευτή Χανιών Μανούσου Βολουδάκη, ο Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε:

«Είμαστε συγκλονισμένοι από την απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη. Η ευγένεια το ήθος και η ευπρέπεια με την οποία έδινε τους αγώνες του για την Κρήτη και για την βελτίωση των συνθηκών των πολιτών, εύχομαι να αποτελέσουν για όλους, υπόδειγμα κοινοβουλευτικής παρουσίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης