Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με αμιγώς «ανδρεϊκό» κόμμα στις εκλογές του 2023 η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου;

Με αμιγώς «ανδρεϊκό» κόμμα στις εκλογές του 2023 η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου;
Πρόεδρος του πολιτικού φορέα "Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα" είναι πάντως ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, πρώην βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ
Upd Διαψεύδει μετά τα δημοσιεύματα ότι κάνει δικό της κόμμα για να κατέλθει στις εκλογές 2023 η Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου.
Όλα ξεκίνησαν από φήμες ότι η χήρα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει επικεφαλής «παπανδρεϊκού» κόμματος. Σε ανάρτησή του ο δημοσιογράφος Γιάννης Ευσταθίου αποκάλυψε ότι σήμερα εξαγγέλλεται η ιδρυτική διακήρυξη της Δημοκρατικής Πατριωτικής Ενότητας - κόμμα «αμιγώς παπανδρεϊκό» ωστόσο η Δήμητρα Λιάνη, παρά τις φήμες δεν προτίθεται να τεθεί επικεφαλής του, όπως της είχε προταθεί, ούτε θα παρίστατο στην εκδήλωση.
Η ίδια η Δήμητρα Λιάνη σε δήλωσή της στο Mega, ξεκαθάρισε: «Δεν κάνω δικό μου κόμμα. Δεν κατεβαίνω στις επόμενες εκλογές. Απέχω από κάθε πολιτική κίνηση».

Τι ανέφεραν τα δημοσιεύματα

Νέο πολιτικό κόμμα που φέρεται πως "κατεβαίνει" στις εκλογές του 2023 προκύπτει μέσα από τον φορέα "Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα", το οποίο στηρίζει η χήρα του Ανδρέα Παπανδρέου, Δήμητρα Λιάνη.
Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Ευσταθίου, το κόμμα που προγραμματίστηκε να ανακοινωθεί στην ΕΣΗΕΑ, οριοθετείται από τη χήρα του Ανδρέα Παπανδρέου "ως αμιγώς "ανδρεϊκό" που εμπνέεται από τα οράματα, τις πράξεις και τα μηνύματα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ", με στόχο "να λάβει μέρος στις προσεχείς εκλογές".

Όπως έγραψε ο ίδιος:

"Σήμερα ανακοινώνεται ίδρυση κόμματος, το οποίο οριοθετείται ως αμιγώς "ανδρεϊκό" που εμπνέεται από τα οράματα, τις πράξεις και τα μηνύματα του αείμνηστου ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου. Στόχος να λάβει μέρος στις προσεχείς εκλογές.
Ωστόσο αν και μέχρι τώρα θεωρείτο πως το κόμμα ιδρύεται υπό τη σκέπη της αγαπημένης μου φίλης Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου, σήμερα το πρωί δηλώνεται αρμοδίως πως η ίδια δεν αποδέχεται το ρόλο και την ευθύνη της επικεφαλής, όπως της είχε προταθεί. Διάκειται ευμενώς στην όλη προσπάθεια, αλλά θα λάβει τις αποφάσεις της για ενεργό συμμετοχή της σε επόμενο χρόνο και δεν θα παραστεί στη σημερινή ιδρυτική εκδήλωση.
Το κόμμα άλλωστε δεν θα έχει αρχηγικό μοντέλλο, αλλά μια διευθυντική ομάδα.
Θα ονομάζεται Δημοκρατική Πατριωτική Ενότητα και ιδρυτικά μέλη θα είναι 100άδες πρώην βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θεωρούνταν στενοί συνεργάτες και πιστοί μέχρι τέλους στον Ανδρέα, αλλά και διάφορες άλλες προσωπικότητες.
Σήμερα θα παρουσιαστεί και η προγραμματική διακήρυξη".
Πρόεδρος του πολιτικού φορέα "Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα" είναι πάντως ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, πρώην βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ.
Θυμίζουμε πως πριν ένα χρόνο, η Δήμητρα Λιάνη μιλώντας στο MEGA έλεγε χαρακτηριστικά, απαντώντας στο αν υπάρχει ενδεχόμενο να πολιτευτεί στο άμεσο μέλλον: "Φοβάμαι για τον τόπο μου, τα εθνικά ζητήματα, το μέλλον της οικονομίας και τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία... Δεν είμαι απόμαχη. Ο Ανδρέας πάντα μου έλεγε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα με δεχθεί ποτέ. Αργότερα έγινε "αποπαπανδρεοποίηση" του κόμματος. Στο μέλλον μπορεί να πολιτευτώ".
Σε άλλες δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 αυτή τη φορά, απαντούσε περί Ανδρουλάκη και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: "Δεν μ'αρέσει ο Ανδρουλάκης. Πιστεύω ότι είναι λίγος. Κανείς δεν ακολουθεί τη γραμμή Παπανδρέου. Είναι όλοι μαζί αγκαλιά. Γιατί τον επικαλούνται; Είναι θέμα ψήφου. Θέλουν να πάρουν το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ που έφυγε και πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης