Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μετωπική Γεωργιάδη – Σκουρλέτη για «Έλληνες»: Θέλετε τον Κασιδιάρη στις εκλογές – Επαναφέρετε τη θεωρία των δύο άκρων

Μετωπική Γεωργιάδη – Σκουρλέτη για «Έλληνες»: Θέλετε τον Κασιδιάρη στις εκλογές – Επαναφέρετε τη θεωρία των δύο άκρων
Κοινοβουλευτική κόντρα μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ
Σε υψηλούς τόνους εξελίχθηκε η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνη Γεωργιάδη και του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, σχετικά με την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για το δικαίωμα κατάρτισης συνδυασμού στις βουλευτικές εκλογές.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ανέφερε ότι η εμμονή της κυβέρνησης «δεν μας επιτρέπει να ψηφίσουμε την τροπολογία και κατά συνέπεια θα οδηγηθούμε στο 'παρών'. Δεν θέλουμε να συμμετάσχουμε σε μια ρύθμιση, η οποία θα έρθει ενδεχομένως να αλλάξει τον χαρακτήρα της ελληνικής Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας».
Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, είπε, απαντά στα πραγματικά θέματα που υπάρχουν για να μην ανοίξει και πάλι αυτός ο ασκός του Αιόλου αλλά δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε.
Ο υπουργός Εσωτερικών, παρά τις νομοθετικές βελτιώσεις στις οποίες προχώρησε, δεν έλαβε υπόψιν του τις αντιρρήσεις επί της αρχής, όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ 25.

Η θεωρία των δύο άκρων

Καταλόγισε ότι η κυβέρνηση φέρνει την τροπολογία αυτή με αρκετή καθυστέρηση - στο παρά πέντε των εκλογών ενώ θα έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα. Αντίθετα, επιλέγει να μην δημιουργεί μια πλατιά πλειοψηφία σε μια διάταξη που δεν θα εγκυμονεί κινδύνους στην δράση των σύγχρονων ναζί.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στη σύνδεση της τροπολογίας με το άρθρο 29 του συντάγματος, καθώς δεν θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα υπόβαθρο που να μπορεί να εκμεταλλευτεί μία κυβέρνηση σε άλλο χρόνο, αποκλείοντας άλλους πολιτικούς χώρους. Αυτό είπε, δεν είναι δικές μας εσωτερικές ανησυχίες, αλλά βλέπουμε τέτοιες ενέργειες που έχουν γίνει σε άλλα κράτη. Όπως άλλωστε και πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ, ακόμα και υπουργούς, να επαναφέρουν την «ανιστόρητη συζήτηση των δύο άκρων». Απόψεις «που τις άκουσα χθες σε τηλεπαράθυρο από τον ίδιο τον κ. Γεωργιάδη, που μας είπε ότι το ΕΑΜ ήθελε να φέρει τον κομμουνισμό και ότι ο κομμουνισμός και ο φασισμός είναι το ίδιο και το αυτό».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της καθόδου Κασιδιάρη στις εκλογές»

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης, απάντησε ότι «με θλίψη ακούω ότι η τελική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία θα είναι το 'παρών'. Είναι μια πράξη πολιτικής δειλίας, σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την μεταπολιτευτική Ελληνική Δημοκρατία». Πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καλείται να λύσει ένα πρόβλημα που έχει προκύψει από την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της δίκης της Χρυσής Αυγής. Εάν αυτή είχε γίνει στην ώρα της, τώρα θα είχε ολοκληρωθεί και ο δεύτερος βαθμός και θα είχαμε αμετάκλητη καταδίκη και δεν θα χρειαζόταν καμία τέτοια τροπολογία» αλλά επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «δεν πράξατε απολύτως τίποτα για να τελειώσει αυτή η δίκη, με αποτέλεσμα επί πέντε χρόνια να μην ολοκληρώνεται - και ολοκληρώθηκε επί κυβέρνησης ΝΔ». Στην πραγματικότητα, είπε, «σήμερα ρυθμίζουμε ένα ακόμα πρόβλημα που μας κληροδότησε η κυβέρνησή σας».
Σχετικά με το ΕΑΜ και τον ύμνο που παίχτηκε σε μια προεκλογική συγκέντρωση του κ. Τσίπρα, ο υπουργός είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δικαίωμα να καπηλεύεται την μνήμη του ΕΑΜ. Το μόνο κόμμα στην αίθουσα που μπορεί βασίμως και γνησίως να ισχυρίζεται ότι είναι ο πολιτικός κληρονόμος του ΕΑΜ, είναι αναμφίβολα το ΚΚΕ και κανένα άλλο». Στον ΣΥΡΙΖΑ είπε, είστε «οπορτουνιστές», «είστε τυχοδιώκτες, όταν νομίζετε ότι ο ύμνος του ΕΑΜ θα σας φέρει ψήφους, παίζετε τον ύμνο του ΕΑΜ. […] Εάν πιστεύατε ότι ο ύμνος του Παναθηναϊκού θα σας έφερνε ψήφους, τότε θα παίζατε τον ύμνο αυτό ή όποιον άλλο. Αυτή είναι η τακτική σας!».

«Η ΝΔ έδωσε μάχη κατά της Χρυσής Αυγής»

Ο κ. Γεωργιάδης, είπε ότι αυτοί που έδωσαν μάχη κατά της Χρυσή Αυγή ήταν η ΝΔ και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, που στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είχε «συμμαχήσει» με τις ψήφους της για να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, όπως και «στην πάνω και κάτω πλατεία» και στις «συνυπάρξεις» στο Καστελόριζο.
Αυτοί οι «μεγάλοι μαχητές» κατά της Χρυσής Αυγής είστε εσείς του ΣΥΡΙΖΑ!». Σήμερα, είπε ο υπουργός, στον ΣΥΡΙΖΑ «είστε πραγματικά δυστυχισμένοι με αυτή την τροπολογία, γιατί εσάς σας ενδιαφέρει ότι νομίζετε ότι η Χρυσή Αυγή στερεί από τη ΝΔ βουλευτές και έδρες, για αυτό και πάτε στο 'παρών'. Αλλά το παρών σημαίνει αφήστε τον Κασιδιάρη να κατέβει στις εκλογές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης