Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη με Ανδρεάδη - Δωρεά του επιχειρηματία για τη δημιουργία περιαστικού δάσους στη δυτική Θεσσαλονίκη

Συνάντηση Μητσοτάκη με Ανδρεάδη - Δωρεά του επιχειρηματία για τη δημιουργία περιαστικού δάσους στη δυτική Θεσσαλονίκη
Η μελέτη για το έργο θα αξιολογηθεί από τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες -  Με βάση το χρονοδιάγραμμα η δεντροφύτευση θα αρχίσει το φθινόπωρο του 2023 και οι εργασίες θα ολοκληρωθούν εντός διετίας
Σχετικά Άρθρα
Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον επιχειρηματία Σταύρο Ανδρεάδη, ο οποίος πραγματοποιεί δωρεά για τη δημιουργία περιαστικού δάσους στη Θεσσαλονίκη, στον Δήμο Παύλου Μελά.
Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Ανδρεάδη για την πρωτοβουλία του, η οποία προβλέπει τη φύτευση 300.000 δέντρων σε έκταση 3.000 στρεμμάτων, τη διάνοιξη και συντήρηση δασικών δρόμων και μονοπατιών, την κατασκευή υποδομών για δασική αναψυχή και το πότισμα του δάσους, τη συντήρησή του για πέντε χρόνια καθώς και λοιπά συνοδά έργα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο κ. Ανδρεάδης σημείωσαν πως η δημιουργία του δάσους θα συμβάλλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος στην ευρύτερη δυτική Θεσσαλονίκη, μία περιοχή που υστερεί σε «πνεύμονες» πρασίνου, προσφέροντας έναν νέο χώρο πρασίνου και δασικής αναψυχής που θα είναι προσβάσιμος σε όλους τους πολίτες.
Η μελέτη για το έργο θα αξιολογηθεί από τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες. Με βάση το χρονοδιάγραμμα η δεντροφύτευση θα αρχίσει το φθινόπωρο του 2023 και οι εργασίες θα ολοκληρωθούν εντός διετίας.
Σημειώνεται ότι στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος και ο Υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης