Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ερωτηματικό η στάση Καραμανλή - Αναμένεται επικοινωνία με Κ. Μητσοτάκη για την απόσυρσή του από την ΝΔ

Ερωτηματικό η στάση Καραμανλή - Αναμένεται επικοινωνία με Κ. Μητσοτάκη για την απόσυρσή του από την ΝΔ
Το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να διατηρήσει τον Κώστα Καραμανλή στα ψηφοδέλτια καθώς αποτελεί έναν μεγάλο πυρήνα προσέλκυσης των δεξιών ψηφοφόρων στην Μακεδονία
Σχετικά Άρθρα
Ένα μεγάλο ερωτηματικό παραμένει στο Μέγαρο Μαξίμου το τι θα κάνει ο Κώστας Καραμανλής, ο πρώην αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος ακόμα δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του.
Το Μέγαρο Μαξίμου, για λόγους που έχουμε ξαναπεί, θέλει να διατηρήσει τον Κώστα Καραμανλή στα ψηφοδέλτια καθώς αποτελεί έναν μεγάλο πυρήνα προσέλκυσης των δεξιών ψηφοφόρων στην Μακεδονία, ειδικότερα στην Α Θεσσαλονίκης που εκλέγεται για χρόνια.

Πρόβλημα στην Μακεδονία για ΝΔ αν φύγει ο Καραμανλής

Στην Μακεδονία υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα για τη ΝΔ καθώς είναι πολύ δυνατά πιο δεξιά κόμματα, κυρίως, όμως ο Κυριάκος Βελόπουλος ο οποίος κατάγεται άλλωστε από εκεί και έχει διαχρονικούς πυρήνες στην περιοχή.
Είναι η κυρίαρχη άποψη να παραμείνει ο Κ.Καραμανλής, λοιπόν, αλλά υπάρχει και αυτή που λέει ότι πρέπει να αποχωρήσει ώστε να υπάρξει αναμόρφωση του ψηφοδελτίου στη Θεσσαλονίκη και η ηγεσία της ΝΔ να αποφύγει την κριτική και την εσωστρέφεια που φέρνει ο Κ. Καραμανλής ο οποίος έχει εναντιωθεί ανοικτά απέναντι στην σημερινή ηγεσία για το κουκούλωμα της υπόθεσης των υποκλοπών.

Μένει ανοικτό το ψηφοδέλτιο της Α Θεσσαλονίκης

Στη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι είναι καθαρά προσωπικό ζήτημα του ίδιου του Κώστα Καραμανλή ο οποίος, όμως, θα πρέπει να πάρει αποφάσεις μέχρι τέλος Φλεβάρη όπου θα ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Όσο δεν αποφασίζει ο πρώην αρχηγός της ΝΔ την παρουσία του ή μη στα ψηφοδέλτια, δεν μπορεί να καθορίζει και η Πειραιώς το τελικό ψηφοδέλτιο στην Α Θεσσαλονίκης.

Αναμένεται συνάντηση ή συνομιλία Μητσοτάκη-Καραμανλή τις επόμενες μέρες

Σύμφωνα με πληροφορίες, επίσης, τις επόμενες μέρες ο Πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί ή να συνομιλήσει από το τηλέφωνο με τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ προκειμένου να οριστικοποιηθεί η απόφαση του. Αυτό είναι ένα νέο στοιχείο, διότι όλοι γνωρίζουν ότι οι σχέσεις των δύο μετά τις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές δεν είναι και οι καλύτερες.
Το Μαξίμου ζήτησε εξηγήσεις για την ομιλία Καραμανλή στα Ανώγεια και ο ίδιος τούς παρέπεμψε στην ομιλία του. Το κλίμα είναι σίγουρα ψυχρό και από το γεγονός ότι ο Κ. Καραμανλής προσπάθησε να δημιουργήσει κλίμα αμφισβήτησης μέσα από 2 δείπνα που έκανε με τον Αντώνη Σαμαρά.

Η περίπτωση Καρατζαφέρη που διαψεύστηκε

Στο Μαξίμου, έπεσε και η ιδέα σε κάποιους της επανεμφάνισης του Γιώργου Καρατζαφέρη. Διότι οι ψηφοφόροι Βελόπουλου, προέρχονται από αυτόν μιας και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης προέρχεται από το ΛΑΟΣ. Βέβαια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη για συμμετοχή του Γιώργου Καρατζαφέρη στα ψηφοδέλτια του κυβερνώνοντος κόμματος στις προσεχείς εκλογές. Ωστόσο, είναι ενδεικτικό ότι ο ίδιος έχει αρχίσει και μιλάει με τα καλύτερα στο δημόσιο λόγο.

Το ερωτηματικό για τη Σπυράκη

Τέλος, το ψηφοδέλτιο της Α Θεσσαλονίκης θα πρέπει να ξεκαθαρίσει και σε ένα άλλο πρόσωπο. Στην Μαρία Σπυράκη όπου βρέθηκε εκτός ΝΔ προσωρινά μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεσή της στην ευρωβουλή. Δεν υπάρχει διάθεση να ξαναμπει στο ψηφοδέλτιο της Α Θεσσαλονίκης από μεγάλη μερίδα των ανθρώπων της ΝΔ αλλά η τελική απόφαση είναι συνάρτηση πολλών παραμέτρων.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης