Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Άσε τις υποκρισίες – Με αυτούς που θέλετε να αποκλείσετε, μας αποκαλούσατε εθνικούς μειοδότες

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Άσε τις υποκρισίες – Με αυτούς που θέλετε να αποκλείσετε, μας αποκαλούσατε εθνικούς μειοδότες
Από την πολλή προστασία των Ενόπλων Δυνάμεων, είχατε καλωδιωμένους τους αρχηγούς του είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα
Να αφήσει τις υποκρισίες και να μην εμπλέκει τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα εθνικά θέματα στην «αρένα της μικροπολιτικής εκμετάλλευσης» κάλεσε τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι μαζί με αυτούς που θέλει να αποκλείσει από την κοινοβουλευτική διαδικασία, αποκαλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο, «εθνικούς μειοδότες» για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Αφού του ζήτησε να «αφήσει την υποκρισία», ο κ.Τσίπρας κατηγόρησε τον Μητσοτάκη ότι αφήνει υπονοούμενα ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι του είναι μειοδότες, όταν στη Συμφωνία των Πρεσπών «που ήταν εθνικά επωφελής», «εσείς χέρι-χέρι με αυτούς που τώρα λέτε ότι θέλετε να αποκλείσετε από την κοινοβουλευτική διαδικασία, μας αποκαλούσατε εθνικούς μειοδότες και μετά κάνατε στροφή 180 μοιρών».
Αφού ξεκίνησε την ομιλία του εκφράζοντας συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον τουρκικό και τον συριακό λαό για την τραγωδία που βιώνουν μετά τον καταστροφικό σεισμό, ο κ.Τσίπρας υποστήριξε ότι «η πατρίδα μας και ο λαός μας, θα είναι δίπλα στους γείτονές μας που δοκιμάζονται», ενώ διερωτήθηκε εάν ο κ.Μητσοτάκης θεωρεί εαυτόν προστάτη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παρακολουθήσεις

«Κύριε Μητσοτάκη, ως πότε θα βάζετε τις ένοπλές δυνάμεις και τα εθνικά θέματα στην αρένα της μικροπολιτικής εκμετάλλευσης;
Ως πότε θα επιχειρείτε να παριστάνετε τον υπερπατριώτη ;
Τον προστάτη της Εθνικής Άμυνας ;
Ως πότε θα συνεχίζετε να κουνάτε το δάχτυλο στους πολιτικούς σας αντιπάλους και θα τους εγκαλείτε για έλλειμα εθνικοφροσύνης;
Αυτά ήταν τα επιχειρήματα της μετεμφυλιακής Δεξιάς.
Με αυτά θα πορευτείτε;
Θεωρείτε τον εαυτό σας προστάτη των Ενόπλων δυνάμεων της πατρίδας μας;
Από την πολύ προστασία είχατε καλωδιωμένους τους Αρχηγούς των Ενόπλων δυνάμεων;
Τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας;
Τους επικεφαλής των εξοπλιστικών προγραμμάτων;
Είναι και αυτό ένα επιχείρημα που ακούσαμε.
Θέλατε να τους προστατεύετε;
Πατερούλης και μεγάλος αδελφός, ταυτόχρονα.
Αφήστε λοιπόν τις μεγάλες κορόνες, μετά από όλα όσα έχετε κάνει και βγήκαν στο φως» είπε ο κ.Τσίπρας, αναφέροντας πως «είναι έσχατη καπηλεία» να μπαίνουν τα θέματα εθνικής ασφάλειας και ΕΔ στην προεκλογική αντιπαράθεση.

Καγχάζετε

Ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι ο πρωθυπουργός «καγχάζει διαρκώς» για τις εξοπλιστικές δαπάνες των 15 δισ. που θα πάρουμε «μελλοντικά», «λες και τα βγάζετε από τη τσέπη σας, λες και δεν είναι τα χρήματα του ελληνικού λαού», ενώ τον κατηγόρησε ότι αποκαλεί μειοδότες τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή του ασκεί κριτική διότι «δε φροντίσατε να μπει ούτε μια βίδα στην ελληνική πολεμική βιομηχανία» και διότι η κυβέρνηση «δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ για τη μέριμνα του έμψυχου δυναμικού του στρατεύματος».
«Καγχάζετε διαρκώς για τις εξοπλιστικές δαπάνες των 15 δις.
Λες και τα βγάζετε από την τσέπη σας.
Λες και δεν είναι τα χρήματα του ελληνικού λαού.
Και όταν σας ασκούμε κριτική ότι δε φροντίσατε να μπει ούτε μια βίδα στην ελληνική πολεμική βιομηχανία, μας αποκαλείτε εθνική εξαίρεση.
Δεν τη θέλετε την κριτική;
Αυτή είναι η δημοκρατία σας;
Και την ίδια στιγμή που υπογράψατε 15 δις για εξοπλισμούς που θα πάρουμε μελλοντικά, δεν έχετε μέχρι σήμερα, εδώ και τέσσερα χρόνια, δώσει ούτε ένα ευρώ για τη μέριμνα του έμψυχου δυναμικού του στρατεύματος» τόνισε ο κ.Τσίπρας.

Ένοπλες Δυνάμεις είναι και το έμψυχο δυναμικό

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι μόνο τα όπλα, είναι κυρίως οι άνδρες και οι γυναίκες που χειρίζονται τα όπλα, το έμψυχο δυναμικό.
Το 2018 όταν το Τουρκικό ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός παραβίαζε την ελληνική ΑΟΖ, δεν είχαμε ούτε φρεγάτες Μπελχάρα, ούτε αεροσκάφη Ραφαλ.
Στη φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» όμως, οι άνδρες και οι γυναίκες του πληρώματος, έκαναν το καθήκον τους και εμπόδισαν τις έρευνες και το Μπαρμπαρός γύρισε πίσω.
Δεν είπε η πολιτική ηγεσία τότε ότι «το παρέσυρε η θάλασσα και τα κύματα του Αιγαίου, δεν είπε ότι «κάνει θόρυβο και δεν υπάρχει παραβίαση».
Οι άνδρες και οι γυναίκες με το εθνόσημο, που είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να δώσουν και τη ζωή τους για τη πατρίδα, αυτοί είναι η δύναμη των ενόπλων δυνάμεων.
Και τι έχετε κάνει τέσσερα χρόνια για αυτούς;
Ένα νομοσχέδιο που φέρνετε προεκλογικά και δεν λύνει κανένα από τα κρίσιμα ζητήματα;
Αντιμετωπίζει μόνο ένα αίτημα;
Και με όλους τους υπόλοιπους τι γίνεται;
Έχουν ξεσηκωθεί και δικαίως.
Οι αντιδράσεις των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων από όλους τους άλλους κλάδους είναι δικαιολογημένες.
Διότι όταν αποφασίζει να δώσεις επίδομα, πρέπει να το δώσεις με δικαιοσύνη, παντού, σε όλους τους κλάδους» τόνισε ο κ.Τσίπρας.

Τέσσερα χρόνια τι κάνετε;

«Αλλά το κρίσιμο ερώτημα είναι, 4 χρόνια τώρα, τι έχετε κάνει για τη μέριμνα του προσωπικού;
Το επίδομα στόλου και τις υποσχέσεις για το μισθολόγιο το 2024.Μεταξύ του 23 και του 24, μεσολαβούν εκλογές κύριες Μητσοτάκη.
Μη δίνετε υποσχέσεις για το 2024 γιατί δε θα είστε εκεί να τις υλοποιήσετε.
Εμάς λοιπόν που μας κουνάτε το δάκτυλο επειδή κάνουμε κριτική στην υπερκοστολόγηση των δαπανών και στην απουσία έργου στην ελληνική βιομηχανία, όταν ήμασταν κυβέρνηση, μετράγαμε και το τελευταίο ευρώ.
Γιατί ήμασταν σε επιτροπεία.
Είχαμε μνημόνια και έπρεπε να εγκρίνουν;
Γιατί οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχατε κάνει τα εξοπλιστικά προγράμματα όχημα για σπατάλες, για πλουτισμό, για μίζες.
Για αυτό χρεοκοπήσαμε μεταξύ άλλων και μπήκαμε σε μνημόνια.
Και όταν ήρθαμε εμείς είχαμε επιτροπεία που δεν επέτρεπε καμία δαπάνη για το στράτευμα» υπογράμμισε ο κ.Τσίπρας.

Ευνοϊκές ρυθμίσεις

«Όταν πήγατε πριν μια εβδομάδα κ. Μητσοτάκη στην ΕΑΒ τι επιθεωρήσατε;
Μήπως τα αεροσκάφη που εμείς αποφασίσαμε να αναβαθμίσουμε σε Viper; Είχατε αντιταχθεί για λίγο, τότε, μετά το ψηφίσατε.
Γνωρίζετε ότι η συμφωνία έχει παραγωγή στην Ελλάδα;
Γνωρίζετε αν η συμφωνία που υπογράψατε με ιδιωτικές εταιρείες παρέχει τη δυνατότητα να μπει έστω μια βίδα εδώ;
Επίσης παρά τις τρομακτικές δημοσιονομικές δυσκολίες, παρά το γεγονός ότι δεν αποφασίζαμε τα οικονομικά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πρώτη κυβέρνηση στα μνημονιακά χρόνια που έφερε ευνοϊκές ρυθμίσεις για θέματα μέριμνας των στρατιωτικών. Με τους νόμους 4361/16, 4407/16, 4494/17 και 4609/19.
Και με το ν. 4472/17, θέσπισε νέο μισθολόγιο, κατοχυρώνοντας τα κεκτημένα των στρατιωτικών, παρά τις μνημονιακές πιέσεις.
Πείτε μου εσείς 4 χρόνια τι έχετε κάνει; Πέρα από υπερκοστολογήσεις και για τη Καλαμάτα και υπογραφές για μεγάλες αγορές δίχως έργο στην Ελλάδα.
Τι έχετε κάνει για το προσωπικό;
Όταν μάλιστα το κόστος ζωής το ‘19 δε συγκρίνεται με το κόστος ζωής το ‘23.
Δεν έχετε κάνει απολύτως τίποτα.
Ή μάλλον κάνατε.
Φροντίσατε σταδιακά να ακυρώσετε ορισμένες από αυτές τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που είχαμε θεσπίσει, όπως για παράδειγμα η πρόσθετη ασφαλιστική 5ετία για όλα τα στελέχη που καταργήθηκε με τον νόμο διάλυσης της εργασίας, από τον κ. Χατζηδάκη.
Μέριμνα υπέρ του προσωπικού; Μηδέν» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι μεγαλύτερες περικοπές

«Να σας θυμίσω ότι οι στρατιωτικοί υπήρξαν αυτοί που υπέστησαν τις μεγαλύτερες περικοπές μισθών και συντάξεων στον δημόσιο τομέα, στα πρώτα μνημόνια που συμμετείχε η ΝΔ.
Εμείς επιστρέψαμε εφάπαξ των 50% των περικοπών που αντισυνταγματικά παρακράτησε η κυβέρνηση Σαμαρά το 2014, αναγνωρίζοντας το έργο και την προσφορά τους.
Η συνεχιζόμενη κοροϊδία για τις νυχτερινές αποζημιώσεις και τις υπερωρίες και πιο πρόσφατα ο αποκλεισμός των Ενόπλων Δυνάμεων από το έκτακτο οικονομικό βοήθημα που δόθηκε στα Σώματα Ασφαλείας, είναι μόνο τα τελευταία επεισόδια αυτής της αδιαφορίας.
Νομοθετήσαμε εμείς, το 2019 την αποζημίωση νυχτερινής εργασίας, και σας πήρε 3,5 χρόνια να υπογράψετε μια ΚΥΑ έκτρωμα, καθώς δεν αναγνωρίζει αναδρομικότητα και περικόπτει ώρες εργασίας και δικαιούχους από την αποζημίωση.
Με τα Ταμεία των στρατιωτικών, τι κάνατε;
Κάνετε και εδώ κόλπα.
Επιχειρείτε – χωρίς να έχει προηγηθεί μελέτη βιωσιμότητας – να δημιουργήσετε στα Μετοχικά Ταμεία συνθήκες που μπορούν να ερμηνευθούν μόνο ως προσπάθεια μελλοντικού ελέγχου των οικονομικών των στρατιωτικών.Mε όσα αυτό συνεπάγεται.
Πήγατε να επιβαρύνετε, ευτυχώς το πήρατε πίσω, τους στρατιωτικούς Στρατού Ξηράς και Αεροπορίας με επιπλέον κράτηση 1% υπέρ του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού, πλέον της εισφοράς 3% επί των μερισμάτων τους, και πλέον της υπάρχουσας εισφοράς του 6% στον ΕΟΠΥΥ όπως ισχύει στο σύνολο του δημοσίου τομέα.
Μειώνετε το κατώτατο όριο του ετήσιου ανταλλάγματος για την ακίνητη περιουσία από 5% σε 3% σε μια περίοδο υποτιθέμενης «ανάπτυξης της οικονομίας», ενώ έπρεπε η περιουσία να αποτελέσει σοβαρή πηγή αξιοποίησης για ενίσχυση του στεγαστικού ζητήματος των στρατιωτικών.
Και συνεχίζετε να αδιαφορείτε, για το πώς επιβιώνουν μέσα σε συνθήκες τρομακτικής ακρίβειας τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων» ανέφερε ο κ.Τσίπρας..

Αδιαφορείτε

«Συνεχίζετε να αδιαφορείτε για τους ΕΠΟΠ, όπου δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την πρόωρη αποστρατεία τους, στην ηλικία των 50 ετών και θα βρεθούν κυριολεκτικά στον δρόμο και χωρίς σύνταξη.
Και δεν είναι δικαιολογία ότι η επίλυση του ζητήματος θα απαιτούσε μελέτη βιωσιμότητας.
Μπορεί να υπάρξει άμεση απόφαση, ώστε να μην απολυθούν όσοι προβλέπεται και στο μεταξύ να υπάρξει μελέτη και σύμπραξη με το ΥΠΟΙΚ αν αυτό απαιτηθεί. Δεν λείπει η μελέτη, η βούληση λείπει.
Συνεχίζετε να αδιαφορείτε για τους Εθελοντές Μακράς Θητείας που προήχθησαν με δική μας ρύθμιση πριν τρία χρόνια στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού, αλλά ακόμα παίρνουν μισθό Ανθυπασπιστή.
Για τους σπουδαστές των στρατιωτικών σχολών όπου συνεχίζεται η αδικία της μισθολογικής τους κατάταξης σε σχέση με τους σπουδαστές των Σχολών των Σωμάτων Ασφαλείας.
Αδιαφορείτε για τους στρατευσίμους, που στην πλειοψηφία τους, λαμβάνουν κυριολεκτικά ψίχουλα.Για τους στρατιωτικούς που υπηρετούν σε ακριτικές περιοχές, καμία μέριμνα για το οξυμένο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και καμία μέριμνα για το επίσης οξυμένο πρόβλημα πρόσβασης στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Για τις ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν με προσωπικό, καθώς δεν προβλέπεται καμία πρόσληψη πολιτικού προσωπικού.
Αδιαφορείτε και γι’ αυτό.
Και τέλος εδώ και 4 χρόνια αγνοείται το επίσης πολυδιαφημισμένο ενιαίο μισθολόγιο για την κάλυψη των αδικιών στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αναφορικά με τις οικονομικές απολαβές τους» επισήμανε ο κ.Τσίπρας..


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης