Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Η νομοθετική πρωτοβουλία θωρακίζει τη δημοκρατική ομαλότητα από τους εχθρούς της

Μητσοτάκης: Η νομοθετική πρωτοβουλία θωρακίζει τη δημοκρατική ομαλότητα από τους εχθρούς της
Αυτή η κυβέρνηση έχει θεσμοθετήσει τη μη φορολόγηση πτητικών και άλλων επιδομάτων υπογράμμισε ο κ.Μητσοτάκης
Για νομοθετική πρωτοβουλία που έρχεται να θωρακίσει τη δημοκρατική ομαλότητα από τους εχθρούς της έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης κατά την τοποθέτηση του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τίτλο «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις», αναφερόμενος στο μπλόκο του κόμματος Κασιδιάρη.
Όσον αφορά το νομοσχέδιο του υπουργείου ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι σε ότι αφορά στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, «στις οικονομικές ενισχύσεις, που έχουν ήδη δοθεί, προστίθενται και η αποζημίωση και στο εξειδικευμένο προσωπικό για την εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών, αλλά και καταργείται η παλιά παρακράτηση υπέρ των στρατιωτικών».
«Οι απόφοιτοι ακαδημιών εμπορικού ναυτικού θα μεταφέρονται αυτόματα στο πολεμικό ναυτικό για να υπηρετούν εκεί τη θητεία τους, ενώ και η εθνοφυλακή εκσυγχρονίζει την εκπαίδευση των μελών της με τις τάξεις της να ανοίγονται και στις γυναίκες.
Σύντομα θα καταθέσουμε πρόσθετη νομοθετική ρύθμιση για τους ΕΠΟΠ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επιτελική αντίληψη

«Αυτές οι παρεμβάσεις καθρεφτίζουν την επιτελική κυβερνητική αντίληψη για τους ένστολους, από την υγεία έως την οικονομική τους ανακούφιση.
Μιλώ για συγκεκριμένες και χειροπιαστές ενέργειες με στόχο τη θωράκιση των αμοιβών τους που βρίσκονται ακόμη σε χαμηλά επίπεδα σχετικά με την αποστολή που επιτελούν.
Αυτή η κυβέρνηση έχει θεσμοθετήσει τη μη φορολόγηση πτητικών και άλλων επιδομάτων.
Εν μέσω των πολλών κρίσεων κάνουμε αυτά που μπορούμε και αυτά που επιτρέπουν οι αντοχές της χώρας μας.
Προσπαθούμε για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Ναι θα υπάρξει αναπροσαρμοσμένο μισθολόγιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις από την 1/1/24» υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Πυρά σε Τσίπρα

Δεν θα το ψηφίσετε σήμερα κύριε Τσίπρα;
Θα αποσυρθείτε;
Αρνείστε να τοποθετηθείτε
Σας το λέω ανοιχτά δεν προσβάλετε τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα αλλά εκείνους που σας ψήφισαν
Μήπως είναι μία πρόωρη αποδοχή ήττας;
Τελικά δίνεταετροφή στα πιο ακραία αντισυστημικά στοιχεία.
Η χώρα το 2023 δεν θέλει να ξαναζήσει τέτοιες καταστάσεις.
Είχα προειδοποιήσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δίσταζε να ρίξει τη χώρα στο βούρκο
Κάποιοι δεν αλλάζουν
Ακούω τις δηλώσεις στελεχών σας περί πραγματικής νομιμότητας» είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Αναφορά σε Τουρκία, Φάντομ

Στην αρχή της ομιλίας του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο σεισμό στην Τουρκία αλλά και στην πτώση του Φάντομ.
«Η Τουρκία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή καταστροφή.
Ήδη το πρώτο C-130 έχει φθάσει στην Τουρκία, είναι σίγουρο όμως πως θα απαιτηθεί μεγάλη κινητοποίηση από την πλευρά της διεθνούς κοινότητας» είπε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας με νόημα πως «κάθε τέτοια μεγάλη φυσική καταστροφή μας υπενθυμίζει πως ως πολιτεία πρέπει να επενδύουμε στις δομές της Πολιτικής Προστασίας».
Στη συνέχεια και αφού αναφέρθηκε και στον χαμό των δυο πιλότων της Ελληνικής Αεροπορίας με το μοιραίο Φάντομ, λέγοντας ότι το νομοσχέδιο συζητιέται στη σκιά αυτού του θλιβερού δυστυχήματος τόνισε: «Βρίσκομαι εδώ για να μιλήσω για δύο νομοθετικές πρωτοβουλίες, που θα έπρεπε να ενώνουν τις πολιτικές δυνάμεις».
«Η μία ρυθμίζει σημαντικά ζητήματα των στελεχών των ΕΔ, η δεύτερη έρχεται να θωρακίσει τη δημοκρατική ομαλότητα από τους εχθρούς της.
Η πρώτη έρχεται να ρυθμίσει κρίσιμα ζητήματα σχετικά με τη σταδιοδρομία και τα μισθολογικά ζητήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων» υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης