Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε πυρετώδεις προετοιμασίες το Μαξίμου για περιοδείες, καμπάνια, ψηφοδέλτια, επιδόματα και νέες φοροελαφρύνσεις

Σε πυρετώδεις προετοιμασίες το Μαξίμου για περιοδείες, καμπάνια, ψηφοδέλτια, επιδόματα και νέες φοροελαφρύνσεις
Τα ψηφοδέλτια που έχει δει το δίδυμο Μαρινάκη – Νέζη είναι σχεδόν έτοιμα και το επόμενο διάστημα θα τα «τσεκάρει» και ο Πρωθυπουργός
Σχετικά Άρθρα
Σε πυρετώδεις προετοιμασίες βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου για τις επόμενες κινήσεις τόσο του Πρωθυπουργού αλλά και συνολικά της κυβέρνησης.
Αυτό που προκύπτει από τις τελευταίες συσκέψεις στο πρωθυπουργικό μέγαρο είναι τα εξής:

Οι περιοδείες του Πρωθυπουργού

Πρώτον, έχουν επενδυθεί πολλά στις επόμενες περιοδείες του Πρωθυπουργού. Πριν τις προγραμματισμένες περιοδείες του Κ.Μητσοτάκη στην Δυτική Μακεδονία (Κοζάνη, Πτολεμαίδα) και τη Θεσσαλία (Λάρισα, κάμπος), ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί στην Γερμανία, στη Διάσκεψη του Μονάχου. Ασφαλώς, δεν είναι πρωταρχικός του σκοπός αυτός αλλά θέλει να παραστεί σε πολύ μεγάλη εκδήλωση των ελλήνων της Γερμανίας όπου θα μιλήσει και θα παρουσιάσει το κυβερνητικό έργο. Μία σημαντική παράμετρος είναι οι έλληνες της Γερμανίας, κατάγονται από τη Μακεδονία και σε αυτή τη περιοχή θέλει να δώσει έμφαση ο Πρωθυπουργός αφού έχουν παρατηρηθεί διαρροές αλλά και αυξημένη ανεργία.

Σε μία εβδομάδα ανακοινώσεις για τα ψηφοδέλτια

Δεύτερον, τα ψηφοδέλτια που έχει δει το δίδυμο Μαρινάκη – Νέζη είναι σχεδόν έτοιμα και το επόμενο διάστημα θα τα «τσεκάρει» και ο Πρωθυπουργός.
Δεν θα ανακοινωθούν όλα μαζί αλλά σε δόσεις.
Μετά τις 15 Φλεβάρη θα ανακοινωθούν και σχεδόν μέχρι το τέλος του Φλεβάρη θα έχουμε οριστική ανακοίνωση όλων των ψηφοδελτίων.
Θα μένει μόνο το ψηφοδέλτιο Επικρατείας το οποίο είναι φορτισμένο από τις πολλές εισηγήσεις, πολλές γυναίκες ενώ ο Πρωθυπουργός θα ήθελε και ένα πρόσωπο από τον καλλιτεχνικό χώρο ώστε να κλείσει το μέτωπο που έχει ανοίξει με τους καλλιτέχνες, καθώς έχουν επιρροή σε απολιτίκ κόσμο.

Δίνουν υλικό οι υπουργοί για τη καμπάνια

Τρίτον, η καμπάνια έχει αρχίσει να ετοιμάζεται. Τις προηγούμενες μέρες, υπουργοί βρέθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου για να μιλήσουν μπροστά στον αμερικάνο επικοινωνιολόγο Greenberg, συνεργάτη του Πρωθυπουργού, αλλά και σε έλληνες επικοινωνιολόγους που συνεργάζονται το Μαξίμου προκειμένου να αποκρυσταλλώσουν τα highlight του κυβερνητικού έργου.
Αυτό που μέχρι τώρα έχουμε ως πρώτη εκτίμηση είναι ότι θα επικεντρωθεί στα μεγάλα επιτεύγματα στο ψηφιακό κράτος, στα θέματα ανάπτυξης και επενδύσεων αλλά και στα θέματα εθνικής άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.

Εκφράζεται, πλέον, αισιοδοξία στις δημοσκοπήσεις

Τέταρτον, ως προς τις δημοσκοπήσεις, στο Μέγαρο Μαξίμου εκφράζεται μία μεγάλη αισιοδοξία για το δεύτερο γύρο ότι εν τέλει θα πιαστεί το ποσοστό αυτοδυναμίας.
Οι εκτιμήσεις που δίνουν δημοσκόποι στο κυβερνητικό επιτελείο είναι ότι η ΝΔ μπορεί στον πρώτο γύρο να πιάσει ένα ποσοστό γύρω στο 35%.
Υπάρχουν και εκτιμήσεις ότι μπορεί αυτό το ποσοστό να μεγαλώσει όσο περνάει ο καιρός. Θεωρούν ότι δεν ήταν θετική η κίνηση Τσίπρα να φύγει από το θεσμικό πεδίο της Βουλής, ότι ο πόλεμος ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ ευνοεί τη ΝΔ και τον Πρωθυπουργό που θα μπορεί ανενόχλητος να παραθέσει το αφήγημά του.

Προεκλογικό πρόγραμμα με νέες φοροελαφρύνσεις

Πέμπτο, η κυβέρνηση ως προς το πρόγραμμα για τη νέα τετραετία σκοπεύει να δώσει το μήνυμα νέων φοροελαφρύνσεων.
Το οικονομικό επιτελείο φαίνεται πως έχει ανάψει το πράσινο φως για νέα μείωση ασφαλιστικών εισφορών, για κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, για αύξηση του αφορολογήτου, για διαφορετικούς συντελεστές στην φορολόγηση ακινήτων ενώ στο τομέα της ακρίβειας, θα δώσει, εκτός από το έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση, προεκλογικό επίδομα ακρίβειας σε χαμηλόμισθούς.
Είναι ξεκάθαρο ότι με το νέο προεκλογικό πρόγραμμα θα στοχεύσουν εκεί που τους έδωσε την αυτοδυναμία: στους κεντρώους και τη μεσαία τάξη.

Σωτήρης Πίκουλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης